NORNESPIND - Det grå æbletræs første beretning

NORNESPIND - Det grå æbletræs første beretning

NORNESPIND - Det grå æbletræs første beretning

Rafbók

Nornespind er en vikingefortælling, der karsk og ubesmykket følger sine personer gennem menneskelivets hverdage og ekstremer. Kristne Gudrid og asadyrkeren Torfin vokser op i forskellige verdner. Hun på Island, hvor mennesker vælger egen livsbane. Han i Danmark, en heksekedel, hvor magtspil og våben præger hverdagen. Gudrids møde med Erik den Røde og hans slægt får følger af historisk omfang. Torfin sendes af skæbnen rundt i vikingeverdenen, hvor han stifter bekendtskab med Sven Tveskægs magtbrynde og Harald Blåtands genvordigheder, der den dag i dag kan spores som et sælsomt efterladenskab på et museum i York. Vølver og munke driver deres sjælefiskerier. Erik den Rødes datter Freydis udvikler samtidigt foruroligende træk, mens hun følger med på Eriks togt over Nordatlanten til Grønland. Voksenverdenens voldsomme kampe og lidenskaber sætter dybe spor i de unge, der møder døden, åndeverdenen og de første forelskelser i en virkelighed, hvor den enkelte i en håndevending bliver kvast eller løftet til lykkens tinder. Mange andres livstråde glider med ind i dette sagaspind, som nornerne udvirker ved skæbnens væv. Og Ragnarok truer. Men guderne lader ane, at ingen drømmer forgæves, og at livet rummer ufattelige muligheder for den, der tør.

Uddrag af bogen

Tøkk skulle dø! Så enkelt var det. Det skulle være nu, og Gudrid skulle selv være den, der sendte kællingen til Hels port med et langt rødt spor efter sig. Hun skulle spytte og danse på troldkvindens døde lig, sprætte hende op og fodre skrigende ravne i ugevis. Hovedet på hende skulle løftes på en stang og øjnene hænges om hendes hals

Om forfatteren

Gert Maarløw er en halvstuderet røver, der har spøgt på tre fakulteter. En overlever, der har tiltusket sig adgang til yderligere undervisning i de nyeste teknologiske landvindinger ved flere læreanstalter. En musikant med samfundskritiske sange på samvittigheden. En kulturel vagabond, der bl.a. står bag en biografi om den unge Holger Drachmann og tiden omkring Det moderne gennembrud. Desuden en gråhåret bureaukrat med borgerligt erhverv som laboratoriekoordinator. En stor skrønemager og hundeven.

Tungumál:
danska
Flokkur:
Skáldsögur

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi:
Forlaget Mellemgaard
Útgefið:
2018-07-09
ISBN:
9788772180366

  Svipaðar bækur

  Hitta storyn som passar just dig

  Henrik Karlsson

  "Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

  Birgitta Johansson

  "Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

  Birgitta Lindh

  "Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"