campaign-banner

#FITGIRLCODE

Maak hier je account aan:

Schrijf je in

Ideaal voor tijdens het sporten

Voor onderweg

Luister wanneer je niet kunt lezen

Meer dan 130.000 titels

Meld je nu aan

Gebruikersvoorwaarden Privacy Policy

Welkom bij Storytel

Door u aan te melden voor een Storytel-account gaat u een juridisch bindende overeenkomst aan met Storytel. Neem voordat u de prachtige wereld van verhalen betreedt even de tijd om deze gebruiksvoorwaarden zorgvuldig door te lezen. Deze gebruiksvoorwaarden zijn belangrijk omdat ze de relatie tussen uzelf en Storytel reguleren - en als zodanig van invloed zijn op uw wettelijke rechten en verplichtingen.

GEBRUIKSVOORWAARDEN STORYTEL

Storytel Sweden AB en haar gelieerde ondernemingen (hierna “Storytel”, “ons”, “onze” of “wij”) bieden een abonnementsdienst met gepersonaliseerde functies en functionaliteiten (de “Dienst”) waarmee onze gebruikers (hierna “u”) toegang hebben tot audioboeken, e-books en andere inhoud (de “Inhoud”) die op het internet beschikbaar wordt gesteld via de Dienst op een compatibel apparaat dat toegankelijk is voor internet.

Om toegang te krijgen tot onze Diensten hebt u een actief Storytel-account nodig. Bij het aanmaken van een account moet u akkoord gaan met deze gebruiksvoorwaarden en deze accepteren. Daarnaast is een actief abonnement vereist om de Dienst te gebruiken. De meeste abonnementen worden gereguleerd door aanvullende abonnementspecifieke voorwaarden (“Abonnementsvoorwaarden”) die u accepteert wanneer u zich voor dat abonnement aanmeldt. Informatie over de aangeboden abonnementen is te vinden op uw lokale Storytel-website.

Naast deze gebruiksvoorwaarden wordt uw overeenkomst met Storytel ook geregeld door: (i) de informatie die u tijdens de aankoop krijgt; en (ii) eventuele Abonnementsvoorwaarden die u accepteert voor uw specifieke abonnement. Samen wordt alle informatie die uw relatie met Storytel regelt de “Overeenkomst” genoemd.

Storytel biedt de Dienst aan onder de algemene voorwaarden uiteengezet in de Overeenkomst. Als u niet akkoord gaat met de Overeenkomst, mag u de Dienst niet gebruiken en geen Inhoud openen of gebruiken die via de Dienst wordt verstrekt.

De effectieve versie van de gebruiksvoorwaarden en van de Abonnementsvoorwaarden is te vinden op de website van Storytel.

U kunt meer informatie vinden op de website van Storytel en in ons Helpcentrum.

1. Leeftijdslimiet en geschiktheid voor account

1.1.
Om in aanmerking te komen om de Overeenkomst aan te gaan en een account aan te maken of een abonnement aan te gaan met Storytel moet u:
  • ten minste achttien (18) jaar oud zijn en/of anderszins toestemming en wettelijke bevoegdheid hebben om deze wettelijke Overeenkomst aan te gaan in het land waar de Dienst aan u beschikbaar wordt gesteld;
  • inwoner zijn van het land waar de Dienst aan U ter beschikking wordt gesteld;
  • de juiste persoonlijke informatie verstrekken wanneer daarom wordt gevraagd;
  • een geldige betaalmethode verstrekken;
  • akkoord gaan met naleving van de Overeenkomst.

2. De Dienst

2.1.
Storytel biedt een gepersonaliseerde digitale abonnementsdienst waarmee u de Inhoud kunt streamen en/of tijdelijk kunt downloaden (alleen voor offline lezen en luisteren in de app) via een compatibel apparaat met internettoegang. De Dienst is toegankelijk via de Storytel-toepassing of enige andere vooraf geïnstalleerde software van Storytel en mag alleen worden gebruikt voor uw persoonlijke niet-commerciële gebruik in overeenstemming met de Overeenkomst.
2.2.
Om de Dienst te kunnen gebruiken, moet u ofwel i) een apparaat gebruiken dat compatibel is met de technische vereisten van Storytel, en/of ii) een van de platformen gebruiken voor zakenpartners van Storytel, waarop de Storytel-toepassing of andere Storytel-software is geïnstalleerd. De Dienst heeft mogelijk niet dezelfde functionaliteiten op alle apparaten en platforms. Ga voor een lijst met de technische vereisten voor het gebruik van de Dienst, een lijst met zakenpartners van Storytel en een lijst met de momenteel geaccepteerde betaalmethoden naar de website van Storytel.
2.3.
Storytel werkt zijn applicatie regelmatig bij, om de veiligheid van de applicatie te waarborgen, evenals voor het bijwerken en verbeteren van de gebruikerservaring. Om deze redenen kan Storytel soms vereisen dat u een update uitvoert naar een nieuwere versie van de applicatie.
2.4.
Storytel behoudt zich het recht voor om op elk moment de technische vereisten voor het gebruik van de Dienst te wijzigen en om zakelijke partners en betaalmethoden te wijzigen, toe te voegen of te verwijderen. Dergelijke wijzigingen en aanpassingen worden op de website van Storytel geplaatst.

3. Abonnementen

3.1.
Storytel biedt verschillende abonnementen, zoals van tijd tot tijd gewijzigd. Informatie over de abonnementen die momenteel door Storytel worden verstrekt, is te vinden op de website van Storytel.
3.2.
De aan u geleverde Dienst is afhankelijk van het type abonnement waarvoor u zich hebt aangemeld. Sommige abonnementen kunnen een extra stream bevatten ("Storytel Kids-stream"). Dit betekent dat het abonnement het gelijktijdig streamen van één reguliere stream en één “Storytel Kids”-stream mogelijk maakt. De stream “Storytel Kids” werkt alleen met een inhoudsfilter “Kindermodus” (zie paragraaf 4.2).
3.3.
Storytel behoudt zich het recht voor om naar eigen goeddunken bestaande abonnementsplannen te verwijderen of functies of functionaliteiten van haar abonnementen te wijzigen. Wijzigingen in het abonnementsplan kunnen gebaseerd zijn op verschillende factoren, zoals het verbeteren/beheren van de Dienst, het voldoen aan de vereisten van de rechthebbenden of wettelijke of technische vereisten. Wanneer dergelijke wijzigingen een meer dan beperkt negatief effect hebben op een bestaand abonnement, wordt u hiervan op de hoogte gebracht en hebt u de mogelijkheid om het abonnement te beëindigen, zie sectie 11 en uw abonnementsvoorwaarden.

4. Inhoudsfilters

4.1.
Alle vooraf geïnstalleerde inhoudsfilters, zoals bijv. “Kindermodus” of andere soortgelijke filterfuncties die van tijd tot tijd in de Dienst kunnen worden aangeboden, worden u aangeboden als een optionele functie. Aangezien de informatie waarop de filters zijn gebaseerd door andere partijen aan Storytel wordt verstrekt, zoals de uitgevers van de Inhoud, neemt Storytel geen verantwoordelijkheid voor de nauwkeurigheid of toereikendheid van deze filters en kan Storytel niet garanderen dat deze filters naar uw persoonlijke tevredenheid zullen werken.
4.2.
Als en waar een vooraf geïnstalleerd "Kindermodus"-filter aan u wordt aangeboden, zijn de instellingen van dit filter gemaakt op basis van informatie van de uitgevers van de Inhoud dat dergelijke Inhoud geschikt is voor kinderen van twaalf (12) jaar of jonger. Dit betekent dat de Inhoud die beschikbaar wordt gesteld in de "Kindermodus" alle inhoud en genres in de Storytel-inhoudscatalogus kan omvatten die bedoeld zijn voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar. Storytel kan op geen enkele wijze garanderen dat het filter volledig accuraat is of alle niet relevante inhoud met volledige zekerheid heeft gefilterd in overeenstemming met wat is bedoeld.

5. Gratis proefperiode en andere campagnes

5.1.
Uw Abonnement kan beginnen met een gratis proefperiode van de Dienst (“Gratis proefperiode”) of een andere campagne. De Gratis proefperiode en andere campagnes zijn bedoeld om gebruikers in staat te stellen de Dienst de eerste keer gratis of tegen een gereduceerde prijs te proberen. Als zodanig mag een Gratis proefperiode niet meer dan één keer per persoon worden gebruikt. De geschiktheid voor een Gratis proefperiode en/of campagne bepaalt Storytel naar eigen goeddunken en Storytel kan de geschiktheid beperken om misbruik van een Gratis proefperiode of campagne te voorkomen. Storytel behoudt zich het recht voor om een Gratis proefperiode of campagne in te trekken of te beëindigen als Storytel naar eigen goeddunken bepaalt dat een gebruiker niet in aanmerking komt. U mag geen Gratis proefperiode of campagneaanbiedingen combineren met andere aanbiedingen.
5.2.
Wanneer u zich aanmeldt voor een Gratis proefperiode, erkent u en gaat u ermee akkoord dat u automatisch wordt overgezet naar een betaald abonnement aan het einde van de Gratis proefperiode, tenzij u uw abonnement opzegt vóór de eerste betaling, in welk geval er geen kosten in rekening worden gebracht en uw abonnement wordt geannuleerd.

6. Prijzen en betalingen

6.1.
Prijzen worden weergegeven op de website van Storytel en worden duidelijk aan u meegedeeld wanneer u zich aanmeldt voor een Abonnement. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type abonnement en/of de gebruikte betaalmethode. Als de prijzen variëren, zal Storytel dit communiceren op de website van Storytel in verband met de algemene informatie over prijzen. Prijzen zijn exclusief kosten voor gegevenscommunicatie of vergoedingen die uw internet- of telecommunicatiedienstverlener kan claimen op grond van uw contract met een dergelijke dienstverlener.
6.2.
U kunt op elk moment overstappen op andere abonnementen. Storytel kan naar eigen goeddunken toestaan dat dergelijke wijzigingen plaatsvinden vóór het einde van de lopende abonnementsperiode.
6.3.
Storytel kan wijzigingen aanbrengen in de prijs van de Dienst door u ten minste 30 dagen van tevoren schriftelijk op de hoogte te stellen. Een dergelijke kennisgeving geeft u altijd voldoende tijd om uw abonnement op te zeggen voordat de nieuwe prijs van kracht wordt. Door uw abonnement niet te annuleren, accepteert u de nieuwe prijs voor de Dienst. Prijswijzigingen kunnen gebaseerd zijn op verschillende factoren, zoals het verbeteren/beheren van de Dienst of het wijzigen van de vergoeding aan rechthebbenden.
6.4.
Abonnementen worden vooruitbetaald (of zoals anderszins overeengekomen) totdat het abonnement wordt opgezegd. Storytel verstrekt geen gedeeltelijke of volledige terugbetalingen of kredieten zodra het abonnement is gestart, tenzij anders bepaald in de Overeenkomst.
6.5.
Met betrekking tot creditcards, moet u er rekening mee houden dat Storytel creditcards kan weigeren of blokkeren die niet zijn uitgegeven in het land waarin de Dienst aan u wordt aangeboden. Storytel behoudt zich ook het recht voor om op elk moment en naar eigen goeddunken bepaalde soorten creditcards te weigeren.

7. Cadeaubonnen

7.1.
Storytel kan verschillende soorten cadeaubonnen aanbieden. Sommige cadeaubonnen kunnen productspecifiek zijn, wat betekent dat een dergelijke cadeaubon is gekoppeld aan een specifiek abonnement. Een dergelijke cadeaubon kan alleen samen met een dergelijk specifiek abonnement worden gebruikt. Wanneer u een cadeaubon activeert terwijl u een betaald abonnement hebt, wordt het betaalde abonnement gepauzeerd voor de duur van de cadeaubonperiode.

8. Intellectuele eigendomsrechten

8.1.
De Dienst en de Inhoud is ons auteursrechtelijk beschermde eigendom en/of dat van onze licentiegevers. Alle handelsmerken, dienstmerken, handelsnamen, handelsimago, domeinnamen, octrooien, uitvindingen, handelsgeheimen, auteursrechten, databaserechten en alle andere intellectuele of industriële eigendomsrechten (inclusief knowhow), in de Dienst of de Inhoud zijn eigendom van ons of onze licentiegevers, of van enige aan ons of aan onze licentiegevers gelieerde bedrijven. Geen enkel element van de Dienst of de Inhoud mag worden gebruikt of geëxploiteerd op een andere manier dan als onderdeel van de Dienst die aan u wordt aangeboden en voor zover uitdrukkelijk toegestaan onder de Overeenkomst. We dragen geen rechten (inclusief intellectuele eigendomsrechten) of titel van de Dienst of een deel daarvan over aan u, noch dragen we dergelijke rechten of eigendomsrechten over aan de Inhoud of een deel daarvan. Bovendien mag niets worden opgevat als het verlenen, impliciet of anderszins, van een licentie of gebruiksrecht van een handelsmerk dat op of binnen de Dienst of de Inhoud aan u wordt weergegeven.

9. Licentie voor Inhoud en software

9.1.
De Inhoud van de Dienst ontwikkelt zich voortdurend en wordt regelmatig bijgewerkt om bijv. de Dienst te verbeteren of te voldoen aan wettelijke vereisten, intellectuele eigendomsrechten, verzoeken van rechthebbenden of ons interne inhoudsbeleid. Dit betekent dat de Inhoud die via de Dienst aan u wordt aangeboden van tijd tot tijd kan variëren en kan variëren tussen de verschillende landen en regio's waar de Dienst beschikbaar is, en dat de Inhoud zonder kennisgeving kan worden gewijzigd, verwijderd of bijgewerkt. De Inhoud kan ook variëren afhankelijk van uw huidige locatie bij het openen van de Dienst. Ga voor informatie over de Inhoud die momenteel beschikbaar is in uw land naar de Storytel-app.
9.2.
De Dienst is geconfigureerd om het gebruik van de Dienstsoftware en de Inhoud, eigendom van ons of door ons in licentie gegeven, mogelijk te maken. Onderhevig aan de voorwaarden van de Overeenkomst en uw betaling van enige toepasselijke vergoeding, verleent Storytel u hierbij een beperkte, herroepbare, niet-exclusieve, niet-sublicentieerbare, niet-overdraagbare licentie voor toegang tot en gebruik van de Dienstsoftware en de Inhoud (alleen binnen de Dienst) voor uw niet-commercieel persoonlijk gebruik via een compatibel apparaat met internettoegang.
9.3.
U erkent, garandeert en stemt ermee in dat u ervoor zorgt dat u, en/of iedereen aan wie u toegang tot de Dienst toestaat via uw account, het materiaal, de Inhouden/of een deel of het geheel van de Dienst (inclusief, zonder beperking, de weergave en distributie van de Inhoud, de Dienst en/of ander materiaal via een website van derden of anderszins)niet zult/zullen kopiëren, reproduceren, dupliceren, wijzigen, aanpassen, afgeleide werken creëren, weergeven, publiceren, distribueren, verspreiden, uitzenden, verkopen, verhuren, leasen, uitlenen, in sublicentie geven of verspreiden of anderszins exploiteren voor enig doel (commercieel of anderszins).
9.4.
U erkent ook, garandeert en stemt ermee in, dat u en/of iemand aan wie u toegang tot de Dienst toestaat via uw account, zich te allen tijde zal/zullen houden aan de Overeenkomst en in het bijzonder: (1) enig beschermingssysteem voor de Inhoud of beheertechnologie voor digitale rechten die in de Dienst wordt gebruikt, niet zal/zullen herdistribueren, omzeilen of onklaar maken; (2) een Dienst niet zal/zullen decompileren, reverse engineeren, ontmantelen of anderszins verminderen tot een voor mensen leesbare vorm; (3) geen identificaties, auteursrechten of andere eigendomsverklaringen zal/zullen verwijderen; en (4) geen toegang zal/zullen nemen tot of gebruikmaken van de Dienst op een onrechtmatige of onbevoegde manier of op een wijze die een verband suggereert met onze producten, diensten of merken.
9.5.
Het gebruik van de Diensten en/of Inhoud in strijd met dit artikel 9 zal te allen tijde worden beschouwd als een wezenlijke schending van deze Overeenkomst en kan aanleiding geven tot claims inzake inbreuk op het auteursrecht.

10. Inhoud en links van derden

10.1.
Storytel is niet verantwoordelijk voor en garandeert niet de kwaliteit of veiligheid van hyperlinks en/of andere elementen die worden gegenereerd door derden en die toegankelijk zijn via de Dienst, onze website en/of forums die door Storytel worden aangeboden, zowel binnen als buiten de Dienst.
10.2.
De Dienst kan integreren met, worden geïntegreerd in, of worden geleverd in verband met, diensten en inhoud van derden. Storytel heeft geen controle over die diensten van derden noch over hun inhoud, en dergelijke diensten kunnen onderworpen zijn aan afzonderlijke voorwaarden en/of beleidslijnen. U dient alle overeenkomsten, gebruiksvoorwaarden en/of privacybeleidslijnen die aan u worden gepresenteerd en die van toepassing zijn op dergelijke diensten en/of inhoud van derden, zorgvuldig te lezen.

11. Duur en beëindiging

11.1.
Het onderstaande artikel 11 is van toepassing tenzij anders aangegeven bij het aanmelden voor de Dienst of in abonnementsvoorwaarden.
11.2.
Storytel kan, naar eigen goeddunken, klanten soms aanbieden om hun lopende abonnement te pauzeren.
11.3.
Als u uw abonnement beëindigt, vervalt het aan het einde van uw lopende abonnementsperiode. Vooruitbetaalde bedragen worden niet terugbetaald. Als u gebruik hebt gemaakt van een Gratis proefperiode-aanbieding die nog niet is verlopen, wordt het abonnement onmiddellijk beëindigd.
11.4.
Storytel kan de Overeenkomst op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving met onmiddellijke ingang beëindigen als u de Overeenkomst of toepasselijke wetten, regels of voorschriften niet naleeft, of als u de Dienst anderszins op frauduleuze wijze gebruikt of op een manier die schade kan toebrengen aan Storytel, haar gelieerde ondernemingen of een derde partij.
11.5.
Beëindiging heeft geen invloed op de rechten of verplichtingen van de partijen op grond van artikel 8 ("Intellectuele eigendomsrechten"), artikel 13.7 (Door gebruiker gegenereerde Inhoud) of andere voorwaarden van de Overeenkomst die door hun aard van kracht blijven, zelfs na beëindiging van de Overeenkomst. Bij het verstrijken of beëindigen van de Overeenkomst, om welke reden dan ook, zijn alle licenties automatisch en zonder verdere handelingen niet langer van toepassing en zullen ze terugkeren naar Storytel.

12. De rechten en verantwoordelijkheden van Storytel

12.1.
Storytel kan nu en dan contact met u opnemen. Alle communicatie tussen Storytel en u zal in overeenstemming zijn met het privacybeleid van Storytel.
12.2.
We streven ernaar om de Dienst 24 uur per dag, zeven (7) dagen per week beschikbaar te stellen. Storytel geeft echter geen garantie dat de Dienst altijd vrij zal zijn van fouten of onderbrekingen. Als er fouten of onderbrekingen zijn die van invloed zijn op de Dienst, zal Storytel de mogelijkheid krijgen om deze te corrigeren zonder de Overeenkomst te schenden. Storytel heeft ook het recht om, in redelijkheid, de Dienst te sluiten, bijvoorbeeld indien nodig om upgrades en onderhoud uit te voeren.
12.3.
Storytel heeft het recht om haar rechten en verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk over te dragen aan derden. Storytel heeft ook het recht om onderaannemers in te schakelen om haar verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst na te komen. Dergelijke wijzigingen die van invloed kunnen zijn op de verwerking van uw persoonsgegevens zullen worden behandeld in overeenstemming met het privacybeleid van Storytel.
12.4.
Storytel kan naar eigen goeddunken wijzigingen aanbrengen in de Overeenkomst. Wanneer Storytel materiële wijzigingen aanbrengt in de Overeenkomst die een negatieve invloed hebben op de Dienst of uw Abonnement, wordt dit aan u meegedeeld, bijvoorbeeld door u een e-mail, sms-bericht of een kennisgeving via de Dienst te sturen. Dergelijke communicatie wordt ten minste dertig (30) dagen voordat de wijzigingen van kracht worden door Storytel verzonden, zodat u het Abonnement voorafgaand aan de wijzigingen kunt annuleren als u dat wilt. Uw voortgezet gebruik van de Dienst houdt in dat u de wijzigingen accepteert. Het is daarom belangrijk dat u elke kennisgeving of bericht van ons zorgvuldig leest. Als u uw Abonnement wilt beëindigen vanwege dergelijke updates of wijzigingen in de Overeenkomst, kunt u dit doen door de instructies te volgen die zijn uiteengezet in artikel 11 en uw Abonnementsvoorwaarden.

13. Uw rechten en verantwoordelijkheden

13.1.
U mag de Dienst alleen gebruiken voor uw persoonlijk niet-commercieel gebruik in overeenstemming met de voorwaarden van de Overeenkomst en zoals uitdrukkelijk toegestaan onder artikel 9. U mag bijvoorbeeld geen audioboeken afspelen voor een publiek of op een openbare plaats en u mag op geen enkele manier de Dienst en/of de Inhoud beschikbaar en/of toegankelijk maken voor iemand anders, noch fysiek noch digitaal.
13.2.
U bent verantwoordelijk voor het behouden van de volledige controle over uw account en voor het voorkomen van onnodige toegang tot de Dienst. U verbindt zich er ook toe om alle vereisten inzake wachtwoordbeveiliging te volgen en uw wachtwoord of andere gepersonaliseerde gegevens die aan uw account zijn gekoppeld niet aan iemand te onthullen zolang u zich abonneert op de Dienst. Als een andere persoon toegang krijgt tot de Dienst volgens deze Gebruiksvoorwaarden, dient u ervoor te zorgen dat degenen die toegang hebben tot/gebruik maken van de Diensten de voorwaarden van deze Overeenkomst in alle opzichten naleven en bent u aansprakelijk voor elke schending van de voorwaarden van deze Overeenkomst door een dergelijke persoon.
13.3.
Als u gedurende een periode van dertig (30) dagen of langer offline bent van de Dienst, kan Storytel uw toegang tot de Dienst blokkeren totdat u weer online gaat. Dit is om ervoor te zorgen dat u nog steeds een actief abonnement op de Dienst hebt en om updates van de Inhoud te beheren.
13.4.
Het is uw verantwoordelijkheid om Storytel op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in de gegevens die u bij aanmelding en/of bij aankoop hebt verstrekt, met name van het e-mailadres of telefoonnummer waarmee u uw account hebt aangemaakt.
13.5.
U bent verantwoordelijk voor alle door gebruikersgegenereerde inhoud (bijv. beoordelingen en profielfoto) die u aanmaakt en deelt in de Dienst of op platforms die verband houden met de Dienst (bijv. sociale mediakanalen) (“Door gebruiker gegenereerde inhoud”). U bent er ook verantwoordelijk voor dat u over alle rechten daartoe (inclusief alle intellectuele eigendomsrechten) beschikt en dat dergelijke Door gebruiker gegenereerde inhoud in overeenstemming is met de voorwaarden van deze Overeenkomst en het beleid van de Storytel-gemeenschap. U mag geen Door gebruiker gegenereerde inhoud delen die als illegaal, beledigend, aanmatigend, intimiderend, obsceen, lasterlijk, discriminerend, een inbreuk op de privacy of inbreuk op rechten van derden wordt beschouwd of kan worden beschouwd. U erkent en aanvaardt dat Storytel het recht heeft om de toegang tot Door gebruiker gegenereerde inhoud op elk moment en naar goeddunken Storytel te controleren, te beoordelen, te verwijderen of uit te schakelen. Wij vragen u onze service- en communicatiekanalen zo respectvol en relevant mogelijk te houden.
13.6.
U verleent Storytel hierbij een levenslang, wereldwijd, royalty-vrij, niet-exclusief, niet-herroepbaar, overdraagbaar en sublicentieerbaar onbeperkt gebruiksrecht, inclusief maar niet beperkt tot het hosten, reproduceren, wijzigen, distribueren, weergeven en anderszins openbaar maken van al uw Door de gebruiker gegenereerde Inhoud in bestaande of toekomstige media voor commerciële doeleinden of anderszins, inclusief maar niet beperkt tot marketing van Storytel, de Dienst, de Inhoud en/of haar licentiegevers en/of zakenpartners.
13.7.
U hebt geen recht om uw rechten en verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst over te dragen, tenzij u de schriftelijke toestemming van Storytel hebt om dit te doen.
13.8.
U mag de Dienst niet gebruiken op een manier die ervoor zorgt, of er waarschijnlijk voor zal zorgen, dat de Dienst wordt onderbroken, beschadigd of aangetast op welke manier dan ook, noch zult u de Dienst of uw apparaat gebruiken voor onwettige of frauduleuze doeleinden.
13.9.
U erkent dat de Dienst Inhoud bevat die niet geschikt of geschikt is voor minderjarigen. U gaat er daarom mee akkoord, ongeacht of u al dan niet hebt gekozen voor het gebruik van een inhoudsfilter (zoals het Kids-modusfilter), om minderjarigen geen toegang te geven tot de Dienst, tenzij zij onder uw toezicht staan.

14. Sancties en exportcontrole

14.1.
U mag de Dienst niet gebruiken, openen of anderszins exporteren of wederuitvoeren, behalve zoals toegestaan door de Amerikaanse wetgeving en de wetten van het rechtsgebied waarin de Dienst werd verkregen. In het bijzonder, maar zonder beperking, mag de Dienst niet worden geëxporteerd, wederuitgevoerd of anderszins beschikbaar worden gesteld (a) naar een land of regio onder embargo van de Amerikaanse overheid, of (b) aan iemand op de lijst met speciaal aangewezen staatsburgers van het Amerikaanse ministerie van Financiën of de lijst met geweigerde personen of entiteiten van het Amerikaanse ministerie van Handel, geconsolideerde sanctielijst van de EU met aangewezen personen. Door gebruik te maken van de Dienst verklaart en garandeert u dat u zich niet in een dergelijk land of op een dergelijke lijst bevindt.

15. Levering van Dienst

15.1.
De Dienst wordt aan u beschikbaar gesteld onder de Overeenkomst door Storytel Sweden AB, opgericht in Zweden met bedrijfsidentiteitsnummer 556696-2865 en met adres Postbus 24167, 104 51 Stockholm.
15.2.
Als u uw abonnement koopt via de website van Storytel, wordt de Dienst aan u verkocht door Storytel NL B.V. (KvK-nummer 58216111).
15.3.
Als u uw abonnement koopt via een derde partij, zoals een telefoondienst, wordt de Dienst aan u verkocht door die derde partij, tenzij anders aangegeven door de derde partij.

16. Contactgegevens

16.1.
U kunt contact met ons opnemen via de onderstaande kanalen:

17. Toepasselijk recht en geschillenbeslechting

17.1.
De Overeenkomst wordt beheerst door en geïnterpreteerd in overeenstemming met de wetten van Zweden, met uitzondering van de beginselen van internationaal privaatrecht. De Overeenkomst beperkt echter geen consumentenbeschermingsrechten waarop u mogelijk recht hebt op grond van de verplichte wetten van uw land van verblijf indien in strijd met het bovenstaande.
17.2.
Als u ontevreden bent over de Dienst, de inhoud die erop beschikbaar is, of over de Overeenkomst, is beëindiging van de Dienst uw enige en exclusieve rechtsmiddel. Storytel is niet aansprakelijk voor enige indirecte schade en u gaat ermee akkoord dat elke aansprakelijkheid namens Storytel in alle gevallen beperkt is tot het bedrag dat u aan Storytel hebt betaald gedurende de twaalf maanden voorafgaand aan uw claim. Storytel is niet aansprakelijk voor enige verstoring van uw internettoegang.
17.3.
In geval van een geschil tussen u en Storytel dat niet tussen de partijen kan worden opgelost, zal het geschil worden beslecht door de algemene rechtbank in Nederland.
17.4.
De Europese Commissie heeft een website voor online geschillenbeslechting opgezet, die consumenten en ondernemers moet helpen hun geschillen buiten de rechtbank op te lossen. Deze is beschikbaar op http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Laatst beoordeeld: 27 september 2022

Storytel NL B.V.

PRIVACYBELEID VAN STORYTEL

1. ALGEMEEN

1.1.
Storytel is een op internet gebaseerde digitale abonnementsservice waarmee u (hierna "U" of de "Gebruiker") toegang heeft tot luisterboeken en e-boeken op Uw mobiele telefoon of op Uw tablet of op een ander apparaat(de "Service") conform de voorwaarden van de Gebruikersovereenkomst (de "Voorwaarden"). De Service wordt verleend door Storytel NL BV, met KvK-nummer 58216111, (hierna "Storytel" of "wij").
1.2.
Dit Privacybeleid omvat uitleg over de werkwijzen van Storytel met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en delen van bepaalde informatie, waaronder Uw persoonsgegevens gerelateerd aan de Service die wij aan U verlenen. Dit Privacybeleid ziet ook op personen die onze website bezoeken of onze applicatie downloaden en gebruiken. Het doel van het Privacybeleid is U te informeren over de verwerking van Uw persoonsgegevens door ons en U ervan te verzekeren dat er zorgvuldig wordt omgegaan met Uw persoonsgegevens bij gebruik van de Service, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.U dient zich te allen tijde veilig te voelen wanneer U persoonsgegevens verstrekt aan Storytel. Storytel heeft de benodigde technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat Uw persoonsgegevens zijn beschermd tegen onbevoegd toegang, gebruik, wijziging en verwijdering. Als U niet comfortabel bent met de inhoud van dit Privacybeleid mag u zich er altijd van weerhouden de Service te gebruiken.
1.3.
U dient zich te allen tijde veilig te voelen wanneer U persoonsgegevens verstrekt aan Storytel. Storytel heeft de benodigde technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat Uw persoonsgegevens zijn beschermd tegen onbevoegd toegang, gebruik, wijziging en verwijdering. Als U niet comfortabel bent met de inhoud van dit Privacybeleid mag u zich er altijd van weerhouden de Service te gebruiken.

2. VERWERKINGSVERANTWOORDELIJKE

2.1.
Storytel Sweden AB en Storytel Nederland BV zijn de verantwoordelijken voor het verwerken van Uw persoonsgegevens door Storytel. U kunt contact opnemen met beide entiteiten over bijvoorbeeld integriteit of privacy. Informatie over hoe U contact met ons kan opnemen vindt u in artikel 13.

3. WANNEER EN VANUIT WAAR VERZAMELT STORYTEL PERSOONSGEGEVENS?

3.1.
Storytel verzamelt persoonsgegevens over U wanneer:
  • U een account aanmaakt bij Storytel en gebruikmaakt van de Service,
  • U een extra dienst of product bestelt van Storytel,
  • U een applicatie uit onze Service installeert of gebruikt, met of zonder een abonnements plan,
  • U de website bezoekt,
  • U zich abonneert op de nieuwsbrief van Storytel,
  • U fouten, inbreuken of ander ongepast materiaal meldt of om een andere reden contact opneemt met de klantenservice van Storytel,
  • U de Service koppelt aan Uw Facebook-account of een soortgelijke service van derden die onafhankelijk persoonsgegevens beheert, bijvoorbeeld om toegang tot de Service te faciliteren, in welk geval wij gegevens ontvangen van een dergelijke derde,
  • U deelneemt aan een enquête, inclusief maar niet beperkt tot klanttevredenheids- of marketingonderzoeken, of wanneer U reageert op berichten van Storytel, of het anderszins noodzakelijk is om de relatie tussen U en Storytel te beheren.
3.2.
Storytel verzamelt ook informatie via eigen cookies of cookies van derden en soortgelijke traceringstechnologieën (inclusief maar niet beperkt tot beacons, tags en pixels) waarmee Uw activiteiten en keuzen kunnen worden gevolgd, met andere woorden wanneer U de applicatie download, de Service gebruikt of onze website bezoekt. Dit is bijvoorbeeld nodig om Uw toegang de faciliteren, Uw instellingen te onthouden, U gepersonaliseerde marketing te sturen en om het succes van advertenties te meten. Meer informatie over het gebruik van cookies door Storytel vindt U in het cookiebeleid op de Storytel website.

4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERZAMELT STORYTEL?

4.1.
Wanneer U een account aanmaakt bij Storytel of contact opneemt met de klantenservice van Storytel, verzamelt Storytel persoonsgegevens over U. Algemene gebruikersgegevens die Storytel verzamelt zijn Uw naam en/of gebruikersnaam, e- mailadres en/of telefoonnummer en Uw betaalgegevens zoals Uw credit card type en vervaldatum. Storytel kan ook gegevens verzamelen met betrekking tot Uw geboortedatum, geslacht en aanvullende contactgegevens zoals Uw woonadres. Storytel kan ook persoonsgegevens verzamelen die U verstrekt over Uw gezinsleden (inclusief de namen, geboortedata en interesses van Uw gezinsleden). Als U ervoor kiest dergelijke persoonsgegevens te verstrekken, bent U verantwoordelijk hiertoe gerechtigd te zijn op grond van hun toestemming en dient U ze ook te informeren over onze verwerkings activiteiten.
4.2.
Wanneer U de Service of aanvullende diensten en producten van Storytel gebruikt en de website en app van Storytel bezoekt, kan Storytel ook gegevens betreffende Uw gebruik (zoals keuzes van titels en zoek opdrachten), wat U bekijkt, en technische gegevens (zoals unieke platform ID's, telefoon en platform versies, apparaat IP-adres, Storytel-app versie, taal instellingen, URL gegevens, wachtwoord (versleuteld), cookie gegevens en browser type) verzamelen. Als U zich bij aanmelding als klant van Storytel hebt aangemeld als klant voor facturering kan het nodig zijn dat Storytel ook sommige gegevens verzamelt en verwerkt die U verstrekt aan de betalingsdienstaanbieder van Storytel om genoemde facturering mogelijk te maken.
4.3.
Als U ervoor kiest om de Service te koppelen aan Facebook of een soortgelijke dienst van derden die persoonsgegevens beheren, kan Storytel informatie, waarvoor U aan Facebook of aan de betreffende derde toestemming geeft om deze te delen met Storytel, verzamelen en verwerken. Storytel raadt U aan om uzelf op de hoogte te stellen van de privacy praktijken van dergelijke derden.
4.4.
Storytel kan ook informatie verzamelen en verwerken die U in openbare forums op de website van Storytel of aan Storytel verstrekt wanneer U de website van Storytel of sites van Storytel op platforms van derden gebruikt, zoals sites van sociale netwerken, of wanneer U Uw profiel op een site of platform van derden aan Uw persoonlijke account koppelt.
4.5.
Storytel kan ook bepaalde informatie met betrekking tot of U in aanmerking komt om de Service te gebruiken en Uw gekozen betaalwijze verzamelen en verwerken. Omdat Storytel samenwerkt met externe aanbieders van betaaldiensten die werken met onafhankelijke systemen van Storytel, worden er geen volledige betalingsgegevens, zoals volledige creditcardnummers, opgeslagen of verzameld door Storytel. Storytel raadt aan om uzelf op de hoogte te stellen van de privacy praktijken van dergelijke derden.

5. HOE LANG WORDEN DE GEGEVENS BEWAARD?

5.1.
Storytel bewaart Uw persoonsgegevens zolang als nodig is voor de verwerkingsdoeleinden.
5.2.
Dit betekent dat persoonsgegevens die worden verzameld en verwerkt voor marketingdoeleinden bewaard blijven zolang U een account heeft en twaalf (12) maanden na afloop van Uw abonnement worden verwijderd, tenzij U Storytel vrijwillig toestemming heeft gegeven om deze gegevens te mogen blijven gebruiken.
5.3.
Om het gebruik van cadeaukaarten en de duur van Gratis Proefabonnementen te volgen bewaren wij de algemene gegevens die U bij aanmelding heeft verstrekt (Uw naam en/of gebruikersnaam, e-mailadres en/of telefoonnummer en betaalgegevens) nog vierentwintig (24) maanden na afloop van Uw abonnement, gebruik van een cadeaukaart of Gratis Proefabonnement (degene die het laatst eindigt).
5.4.
Wij bewaren ook de informatie van Uw persoonlijke bibliotheek met luisterboeken/e-books, zolang U een account heeft en nog vierentwintig (24) maanden na afloop van Uw abonnement zodat U gemakkelijk opnieuw gebruik kunt gaan maken van de dienst binnen de voornoemde periode.
5.5.
Wanneer U contact opneemt met Storytel om ondersteuning te ontvangen of voor andere doeleinden, zullen wij Uw persoonsgegevens bewaren gedurende vierentwintig (24) maanden na het oplossen van Uw laatste supportticket (bijvoorbeeld problemen en verzoeken).
5.6.
Uw persoonsgegevens worden voor analytische doeleinden verwerkt tijdens Uw inschrijvingsperiode en gedurende vierentwintig (24) maanden daarna.
5.7.
Storytel mag gegevens langer bewaren als dit wettelijk vereist is of als dit vereist is om de juridische belangen van Storytel te bewaken, bijvoorbeeld als er gerechtelijke procedures lopen.

6. WAAR WORDEN UW PERSOONSGEGEVENS BEWAARD?

6.1.
Uw persoonsgegevens worden bewaard op servers in het land waar de Contractspartij is gevestigd (zoals gedefinieerd in de Gebruiksvoorwaarden). Persoonsgegevens worden ook opgeslagen in Zweden, waar Storytel haar hoofdvestiging heeft. Voor internationale overdrachten past Storytel beveiligingsmaatregelen toe zoals hieronder beschreven in 10.5.

7. WAAROM VERWERKT STORYTEL INFORMATIE OVER U?

7.1.
Storytel verwerkt Uw persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Storytel verwerkt Uw persoonsgegevens hoofdzakelijk om de klantrelatie met U te beheren en te voldoen aan de wettelijke vereisten. Uw persoonsgegevens kunnen ook de basis vormen voor markt- en klantanalyses, marktonderzoek, statistieken, bedrijfsprocesbewaking en commerciële en methodologische ontwikkeling ten behoeve van Storytel om de Service en haar functionaliteiten te ontwikkelen en personaliseren.
7.2.
Storytel verwerkt Uw persoonsgegevens ook om U te kunnen voorzien van betere en gerichtere aanbiedingen en diensten. Persoonsgegevens kunnen bijvoorbeeld worden verwerkt, gekoppeld, gesegmenteerd en geanalyseerd om informatie, aanbiedingen of aanbevelingen over goederen en diensten van Storytel of partners van Storytel te leveren door middel van gerichte advertenties die zijn afgestemd op Uw voorkeuren, gedragingen, wensen of levensstijl. Het kan ook worden gebruikt als basis voor gerichte marketing naar doelgroepen die vergelijkbaar zijn met de bestaande gebruikers van Storytel. Dit kan bijvoorbeeld de verwerking van persoonsgegevens omvatten met als doel het maken van aangepaste doelgroepen op platforms van derden, zoals Facebook en Google. Storytel kan de informatie over U waartoe Storytel via de Service toegang heeft door Uw onlinebezoeken of andere documenten (zoals van Facebook of andere soortgelijke aanbieders van sociale media) ook analyseren en combineren voor de in dit artikel genoemde doeleinden.
7.3.
Daarnaast verwerkt Storytel Uw persoonsgegevens om potentieel verboden of onrechtmatige activiteiten, waaronder fraude, te voorkomen, op te sporen en te onderzoeken en onze gebruiksvoorwaarden te handhaven (bijvoorbeeld om te bepalen of U in aanmerking komt voor een Gratis Proefabonnement of enige andere aanbieding of marketingcampagne, al naar gelang het geval).

8. WAT IS DE RECHTSGROND VOOR DE VERWERKING?

8.1.
Storytel verwerkt het merendeel van Uw persoonsgegevens omdat het noodzakelijk is voor de door Storytel te leveren prestaties op grond van de Voorwaarden, zodat Storytel in staat is de Service en de bijbehorende functionaliteiten te leveren. Dit is het geval wanneer Storytel, onder meer, Uw contactgegevens, zoals Uw e-mailadres of Uw telefoonnummer en informatie van de betaaldienstaanbieder, verwerkt.
8.2.
Storytel verwerkt bepaalde persoonsgegevens op basis van een afweging van belangen, dat wil zeggen als het belang van Storytel om de gegevens te verwerken zwaarder weegt dan de impact en het risico dat de verwerking mogelijk heeft op Uw integriteit. Dit is het geval wanneer Storytel Uw gegevens verwerkt voor ondersteuningsdoeleinden (bijvoorbeeld algemene verzoeken tot ondersteuning) of bepaalde marketingdoeleinden anders dan directe marketing en wanneer wij de informatie van Uw bibliotheek met luisterboeken/e-boeken (inclusief andere literaire inhoud) bewaren nadat Uw abonnement is beëindigd.
8.3.
Daarnaast worden sommige gegevens verwerkt op basis van Uw toestemming. Dit is het geval voor de verwerking van gegevens waartoe Storytel via Uw Facebook-account toegang krijgt en voor marketing van goederen en diensten van partners van Storytel. Als U persoonsgegevens van andere natuurlijke personen, zoals uw familieleden, verstrekt, bent U er verantwoordelijk voor dat zij instemmen met de verwerking van hun persoonsgegevens.
8.4.
Voor zover verwerking wordt uitgevoerd op basis van toestemming bent U niet verplicht om Uw toestemming te verlenen en kunt U te allen tijde Uw toestemming geheel of gedeeltelijk intrekken..

9. GEGEVENSBEVEILIGING EN -INTEGRITEIT

9.1.
De beveiliging, integriteit en vertrouwelijkheid van Uw persoonsgegevens zijn zeer belangrijk voor ons. Wij hebben technische, administratieve en fysieke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om Uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegd delen, gebruik en wijziging daarvan. Wij evalueren onze beveiligingsprocedures regelmatig om te beoordelen of wij aanvullende maatregelen moeten implementeren of de technologie van bestaande procedures moeten verbeteren. U wordt erop gewezen dat, ondanks onze inspanningen, weinig beveiligingsmaatregelen ondoordringbaar zijn. Wij verzoeken U dan ook vriendelijk ons onmiddellijk in te lichten als U verdachte activiteiten opmerkt in de Service.

10. AAN WIE GEEFT STORYTEL DE GEGEVENS DOOR?

10.1.
Storytel kan Uw persoonsgegevens delen met gelieerde ondernemingen, zakelijke partners en andere derden om de overeenkomst met U of overeenkomsten met de leveranciers en partners van Storytel na te kunnen komen of anderzijds om de doeleinden van dit Privacybeleid te bewerkstelligen. Dit kan het geval zijn wanneer wij informatie verstrekken aan bijvoorbeeld Uw bank om naleving van de regels aan te tonen en andere misverstanden op te lossen etc.
10.2.
Storytel kan Uw persoonsgegevens ook met derden delen met het doel U gepersonaliseerde advertenties en marketing te sturen, om te voorkomen dat U irrelevante advertenties of andere soorten irrelevante marketing wordt toegestuurd, om het succes en bereik van onze digitale marketing te meten en voor andere promotie doeleinden. Dat is het geval wanneer Storytel remarketingfuncties en -impressies, interesse- en demografische rapportage gebruikt in Google Analytics, aangepaste doelgroepen uploadt naar bijvoorbeeld Facebook en Google en wanneer we onze zakenpartners, zoals Facebook en Google, informeren dat een bepaalde marketingmaatregel een nieuwe specifieke klant of een aantal nieuwe klanten heeft gegenereerd, wat het geval kan zijn.
10.3.
Storytel mag ook persoonsgegevens delen met bedrijven die persoonsgegevens namens ons verwerken, zoals onze IT-systeemleveranciers, klantenservicebedrijven en gelieerde ondernemingen. Als persoonsgegevens worden doorgegeven aan dergelijke bedrijven die data verwerken namens Storytel sluit Storytel een gegevensverwerkingsovereenkomst met die partijen om te verzekeren dat een hoog beveiligingsniveau voor Uw persoonsgegevens wordt gehandhaafd.
10.4.
Persoonsgegevens kunnen zo nodig ook gedeeld worden, indien nodig, om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of vereisten van autoriteiten of organen, ter bescherming van de juridische belangen van Storytel of ter detectie of voorkoming van of voor het besteden van aandacht aan fraude en andere beveiligings- of technische problemen.
10.5.
Als internationaal bedrijf, kunnen wij Uw persoonsgegevens opslaan in de Europese Unie (EU) of in the Europese Economische Ruimte (EER) of op andere locaties. Bij overdracht van Uw persoonsgegevens tussen verschillende landen wordt de overdracht gedaan naar de eerder beschreven categorieën van ontvangers en voor de doeleinden uiteengezet in dit Privacybeleid. Bij overdracht of opslag van Uw persoonsgegevens buiten de EU/EER worden speciale veiligheidsmaatregelen genomen. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de overdracht wordt uitgevoerd in overeenstemming met dit Privacybeleid en voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, bijvoorbeeld door gebruik te maken van overeenkomsten met de gestandaardiseerde EU-model clausules voor de overdracht van gegevens, zoals goedgekeurd door de Europese Commissie. U vindt deze op de website van de Europese Commissie https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_nl

11. LINKS NAAR EXTERNE WEBSITES

11.1.
Informatie die wordt verstrekt door Storytel kan links bevatten naar websites die worden beheerd door of eigendom zijn van anderen dan Storytel. Storytel is niet verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens op die websites. Storytel raadt U aan de informatie met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens op de betreffende websites aandachtig te lezen.

12. WIJZIGINGEN IN HET PRIVACYBELEID

12.1.
Dit Privacybeleid kan van tijd tot tijd worden herzien. Als Storytel significante wijzigingen in het Privacybeleid aanbrengt, zal Storytel U hierover per e-mail, SMS of via de Service informeren voordat de wijzigingen van kracht gaan. De meest recente versie van het Privacybeleid wordt ook gepubliceerd op de website van Storytel. Als Uw toestemming vereist is voor een wijziging zal Storytel U opnieuw om toestemming vragen. We raden U aan dit Privacybeleid regelmatig te lezen om op de hoogte te blijven van onze procedures omtrent gegevensverwerking.

13. UW RECHTEN OP GROND VAN EU/EER WETGEVING

13.1.
Als u zich in de EU / EER bevindt, of als uw persoonsgegevens anderszins worden verwerkt door een Storytel-entiteit in de EU/EER, heeft u de volgende rechten (naast het intrekken van uw toestemming):
  • Recht op toegang: U hebt het recht om te vragen of wij persoonsgegevens van u hebben en, als dat het geval is, om informatie op te vragen over welke persoonsgegevens we van U hebben en waarom en hoe we deze verwerken.
  • Recht op rectificatie: wij moeten op verzoek onjuiste persoonsgegevens corrigeren of onvolledige persoonsgegevens aanvullen.
  • Recht op wissen (recht om vergeten te worden): we zijn onder bepaalde omstandigheden verplicht om Uw persoonsgegevens op uw verzoek te wissen.
  • Recht op beperking van verwerking: we zijn onder bepaalde omstandigheden verplicht om ons gebruik van Uw persoonsgegevens op uw verzoek te beperken. In dergelijke gevallen mogen we de persoonsgegevens alleen gebruiken voor bepaalde beperkte doeleinden die zijn vastgelegd door de wet.
  • Recht op dataportabiliteit: onder bepaalde omstandigheden heeft U mogelijk het recht om hun persoonsgegevens waartoe wij toegang toe hebben, in een gestructureerde, veel gebruikte en machine leesbare indeling te ontvangen en met het recht om deze gegevens naar een andere entiteit te verzenden.
  • Recht op bezwaar: in sommige gevallen kunt U bezwaar maken tegen ons gebruik van Uw persoonsgegevens. Mogelijk moeten we dan stoppen met het gebruik van de persoonsgegevens. Een voorbeeld hiervan is wanneer persoonsgegevens worden gebruikt voor marketing- en profileringsdoeleinden.
13.2.
Houd er rekening mee dat sommige hierboven vermelde rechten alleen kunnen worden uitgeoefend in bepaalde situaties. Het recht op gegevensoverdraagbaarheid is bijvoorbeeld alleen van toepassing als de verwerking wordt uitgevoerd op basis van een overeenkomst of toestemming en als de verwerking op geautomatiseerde wijze wordt uitgevoerd, wat alleen van toepassing is wanneer gegevens worden verwerkt op basis van een belangenafweging of Uw toestemming. Als U vragen heeft over hoe Storytel Uw persoonsgegevens verwerkt, Uw rechten wilt uitoefenen of meer over de rechten wilt weten, kunt U contact met ons opnemen zoals hieronder aangegeven.
13.3.
Als U niet wilt dat Storytel Uw persoonsgegevens verwerkt voor direct marketingdoeleinden kunt U dat kenbaar maken aan Storytel. In elke nieuwsbrief wordt ook vermeld dat U zich kunt uitschrijven voor de nieuwsbrief. Met betrekking tot pushmeldingen kunt U (in het geval van de meeste mobiele apparaten en tablets) aangeven dat U dergelijke meldingen niet wilt ontvangen door naar 'Instellingen' op uw apparaat te gaan en op 'Meldingen' te klikken en vervolgens deze instellingen voor sommige of alle applicaties te wijzigen op uw apparaat. Wat cookies betreft, zijn Uw keuzes voor afmelding beschreven in het cookiebeleid van Storytel.
13.4.
U heeft ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij een toezichthouder als U meent dat Uw persoonsgegevens zijn verwerkt in strijd met toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. Als U inwoner bent van, als Uw werkplek aanwezig is of als de vermeende inbreuk op de wetgeving inzake gegevensbescherming in Nederland heeft plaatsgevonden, kunt U Uw klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Laatst gewijzigd op 28 September 2022

Storytel NL B.V.

Let op: zodra de actieperiode voorbij is, wordt je proefabonnement automatisch omgezet naar een regulier abonnement, overeenkomstig met de gebruikersvoorwaarden en prijzen zoals aangegeven op de website. Je kunt je abonnement op elk gewenst moment stopzetten. Dit aanbod geldt alleen voor nieuwe abonnees. Storytel zal je informatie en aanbiedingen sturen via e-mail.