Hør utdrag
Tempelbranden - Catharina Ingelman-Sundberg

Tempelbranden

Tempelbranden

4,05 94 5 Forfatter: Catharina Ingelman-Sundberg Innleser: Anna Maria Käll
Lydbok.
E-bok.
Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas. Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.

Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom.

Catharina Ingelman-Sundberg berättar en fascinerande historia, och än en gång lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoporträtt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum.
Tredje delen i den populära serien Släkten!
Språk: Svensk Kategori: Romaner Serie: Släkten: 3 Oversetter:

Produktdetaljer lydbok:

Forlag: Historiska Media
Utgitt: 2010-09-01
Spilletid: 14T 40M
ISBN: 9789177894254

Produktdetaljer e-bok:

Forlag: Historiska Media
Utgitt: 2020-09-16
ISBN: 9789187263637
Kommentarer

Ha alltid en god bok klar – lytt og les hva du vil, når du vil

Les og lytt til så mange bøker du bare vil! Med Storytel kan du lese og lytte ubegrenset til lydbøker og e-bøker i alle sjangre. Du kan enkelt veksle mellom lytting og lesing, og du kan alltid ha bøker offline, slik at favorittbøkene dine er tilgjengelige selv om du ikke har mobildekning. Kort sagt; den beste digitale bokopplevelsen du kan få!

Prøv Storytel nå