Hør utdrag
Vinterland - Kim Faber, Janni Pedersen

Vinterland

Vinterland

3,78 2375 5 Forfatter: Kim Faber, Janni Pedersen Innleser: Niklas Falk
Lydbok.
E-bok.
FÖRSTA BOKEN I SERIEN OM MORDUTREDAREN MARTIN JUNCKER

VINNARE AV DANSKA KRIMINALAKADEMINS DEBUTANTPRIS 2020

»Lysande. Låt oss nu bara få mer av Faber & Pedersen.« Betyg: 5 Av 5 – Søndag

»Spänningsunderhållning med en begåvad samhällspolitisk twist.« Berlingske

Det är dagen före julafton och Signe Kristiansen, utredningschef på mordroteln i Köpenhamn, blir uppringd av chefen. Semestern är slut: En enorm explosion har ägt rum vid julmarknaden på Nytorv. Nitton personer är döda, många fler skadade.
Danmark är skakat, och man satsar allt för att ta reda på vad som hänt och vem som ligger bakom dådet. Den tidigare stjärnpolisen Martin Juncker, Signes gamla mentor, har efter ett gravt tjänstefel blivit förflyttad långt ut i provinsen. Där bor han med sin demente far och har i uppgift att leda den nyupprättade lilla polisavdelningen.
Det borde vara odramatiskt, och är det också, tills ett spektakulärt fall hamnar på hans bord. Utredningen i Köpenhamn trampar vatten, och man byter ständigt spår, fram till att Signe får ett tips som pekar i en riktning hon inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.
Vinterland är den första boken i serien om mordutredaren Martin Juncker.

KIM FABER [f. 1955] och JANNI PEDERSEN [f. 1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland, som vann Danska kriminalakademins debutantpris 2020. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år.

»Kallt, cyniskt, kallblodigt . . . Ja tack till mer om Kristiansen och Junckersen.« Nordjyske

»Tankeväckande och underhållande.« Politiken
Språk: Svensk Kategori: Krim Serie: Martin Juncker: 1 Oversetter: Svante Skoglund

Produktdetaljer lydbok:

Forlag: Modernista
Utgitt: 2020-12-10
Spilletid: 17T 30M
ISBN: 9789178938490

Produktdetaljer e-bok:

Forlag: Modernista
Utgitt: 2020-11-28
ISBN: 9789178934423
Kommentarer

Ha alltid en god bok klar – lytt og les hva du vil, når du vil

Les og lytt til så mange bøker du bare vil! Med Storytel kan du lese og lytte ubegrenset til lydbøker og e-bøker i alle sjangre. Du kan enkelt veksle mellom lytting og lesing, og du kan alltid ha bøker offline, slik at favorittbøkene dine er tilgjengelige selv om du ikke har mobildekning. Kort sagt; den beste digitale bokopplevelsen du kan få!

Prøv Storytel nå