Hør utdrag
Med Stalin som gud - Magnus Utvik

Med Stalin som gud

Med Stalin som gud

3.73 266 5 Forfatter: Magnus Utvik Innleser: Per Ragnar
Finnes som lydbok.
Finnes som e-bok.
"När jag var sjutton delade jag upp världen i vän eller fiende. Jag var övertygad om att jag stod på den sida som till slut skulle segra."

Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige?

Magnus Utvik söker i dag – nästan trettio år senare – svaren på dessa frågor. Med Stalin som Gud är berättelsen om hur Magnus blev förförd av extremismen och hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof.

Magnus Utviks självbiografiska bok är en inträngande skildring av de år i början av 1980-talet då författaren var verksam inom ett par mindre partier på den extrema vänsterkanten. Det är en berättelse om en ung mans resa från politiskt uppvaknande och ungdomlig idealism till desillusionering, förvirring, ifrågasättande och sorg.
Språk: Svensk Kategori: Fakta Oversetter:

Produktdetaljer lydbok:

Forlag: Earbooks
Utgitt: 2011-08-01
Spilletid: 8T 35M
ISBN: 9789174830392

Produktdetaljer e-bok:

Forlag: Norstedts
Utgitt: 2011-08-30
ISBN: 9789113035819
Kommentarer

Ha alltid en god bok klar – lytt og les hva du vil, når du vil

Les og lytt til så mange bøker du bare vil! Med Storytel kan du lese og lytte ubegrenset til lydbøker og e-bøker i alle sjangre. Du kan enkelt veksle mellom lytting og lesing, og du kan alltid ha bøker offline, slik at favorittbøkene dine er tilgjengelige selv om du ikke har mobildekning. Kort sagt; den beste digitale bokopplevelsen du kan få!

Prøv Storytel nå