Man kommer aldrig ifrån Paris - Enrique Vila-Matas

Man kommer aldrig ifrån Paris

Man kommer aldrig ifrån Paris

0 0 5 Forfatter: Enrique Vila-Matas
E-bok.
»Romanen glittrar inte bara av skarpsynta idéer och iakttagelser, det kan också vara den bästa bok jag någonsin läst om Paris.«
Natasha Lehrer, The Times Literary Supplement

En ung, blivande författare – med tydliga drag av Enrique Vila-Matas själv – har flyttat till Paris för att leva som Hemingway. Han får bo i Marguerite Duras vindskupa och försöker smälta in bland konstnärerna och litteratörerna på stadens trottoarkaféer. Samtidigt arbetar han med att slutföra sin första roman – en bok som ska ta andan ur läsaren, bokstavligen.

Trettio år senare är den nu välmeriterade författaren inbjuden att hålla ett föredrag på en ironikonferens i Barcelona. I föredraget, som den här romanen består av, tänker han tillbaka på sin tid i 70-talets bohemiska Paris samtidigt som han på ett lekfullt sätt utforskar den svårdragna gränsen mellan ironi och allvar. Man kommer aldrig ifrån Paris är en underhållande och lärorik roman av en samtida spansk mästare.

Enrique Vila-Matas (född 1948 i Barcelona) debuterade som författare på 70-talet och har sedan dess givit ut cirka fyrtio böcker, såväl romaner som novell- och essäsamlingar. Han är översatt till fler än 35 språk och har fått ta emot en ansenlig mängd priser för sitt skrivande, senast det prestigefyllda Premio FIL de Literatura.

»En författare som saknar motstycke i den spanska samtidslitteraturen.«
Roberto Bolaño
Språk: Svensk Kategori: Romaner Oversetter: Yvonne Blank

Produktdetaljer e-bok:

Forlag: Bokförlaget Tranan
Utgitt: 2019-08-15
ISBN: 9789188253859
Kommentarer

Ha alltid en god bok klar – lytt og les hva du vil, når du vil

Les og lytt til så mange bøker du bare vil! Med Storytel kan du lese og lytte ubegrenset til lydbøker og e-bøker i alle sjangre. Du kan enkelt veksle mellom lytting og lesing, og du kan alltid ha bøker offline, slik at favorittbøkene dine er tilgjengelige selv om du ikke har mobildekning. Kort sagt; den beste digitale bokopplevelsen du kan få!

Prøv Storytel nå