Hør utdrag
Snöjungfrun - Leena Lehtolainen

Snöjungfrun

Snöjungfrun

3,39 901 5 Forfatter: Leena Lehtolainen Innleser: Rachel Mohlin
Lydbok.
E-bok.
Efter veckor av sträng kyla har det börjat töa i skogen utanför finska Esbo. Droppar av smältvatten frilägger det som legat dolt under snötäcket. Ett rosa tygstycke syns fladdra för vinden och vid en gran blottläggs bit för bit en kvinnokropp. Den döda kvinnan är Elina Rosberg, ägare till Rosberga gård och en betydelsefull person för många. Gården har fungerat som ett slags fristad för utsatta kvinnor och inga män har släppts innanför porten.

Maria Kallio vid Esbopolisen får hand om vad som snart betecknas som ett komplicerat mordfall. Samtidigt befinner hon sig i en förvirrande livssituation; hon misstänker att hon är med barn. Ju längre utredningen fortskrider, desto mer personligt involverad blir Maria. Så inträffar ytterligare ett mord – ett brutalt, vansinnigt och oförklarligt dåd.

”Snöjungfrun” är första delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. Det är en vardagsnära kriminalroman med ovanligt levande människoskildring och psykologisk skarp blick. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (1996)
Original edition published by Tammi
Swedish translation copyright © Ann-Christine Relander (2002)
Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland
Språk: Svensk Kategori: Krim Serie: Maria Kallio: 1 Originaltittel: Luminainen Oversetter: Ann-Christine Relander

Produktdetaljer lydbok:

Forlag: Word Audio Publishing
Utgitt: 2019-12-16
Spilletid: 10T 37M
ISBN: 9789178294817

Produktdetaljer e-bok:

Forlag: Word Audio Publishing
Utgitt: 2019-12-16
ISBN: 9789178294824
Kommentarer

Ha alltid en god bok klar – lytt og les hva du vil, når du vil

Les og lytt til så mange bøker du bare vil! Med Storytel kan du lese og lytte ubegrenset til lydbøker og e-bøker i alle sjangre. Du kan enkelt veksle mellom lytting og lesing, og du kan alltid ha bøker offline, slik at favorittbøkene dine er tilgjengelige selv om du ikke har mobildekning. Kort sagt; den beste digitale bokopplevelsen du kan få!

Prøv Storytel nå