Hør utdrag
Vändpunkten - Leena Lehtolainen

Vändpunkten

Vändpunkten

3,73 380 5 Forfatter: Leena Lehtolainen Innleser: Rachel Mohlin
Lydbok.
E-bok.
Kriminalkommissarie Maria Kallio har precis återvänt från barnledigheten när företagaren Juha Merivaara hittas död på sin skärgårdsö. Bara ett år tidigare dog Marias stora ungdomskärlek på samma plats. Bägge dödsfallen betraktas som olyckshändelser men Maria börjar snart ana att verkligheten är en annan. I takt med att utredningen framskrider visar det sig att hon har fog för sina misstankar, så gott som alla i Merivaaras släkt tycks haft skäl att önska honom ur vägen.

Samtidigt ökar problemen inom Marias eget polisdistrikt. Miljöaktivisterna i Esbo tar till allt våldsammare metoder och deras aktioner närmar sig renodlad terrorism. Och mitt i allt inser Maria plötsligt att hon är förälskad – något som inte är helt passande för en gift nybliven mor indragen i en utredning vars frågetecken blir allt fler – och där en av de misstänkta råkar vara föremålet för hennes känslor.

”Vändpunkten” är den tredje, fristående delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. Den har en skickligt konstruerad intrig, kombinerad med ett färgstarkt persongalleri. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (1998)
Original edition published by Tammi
Swedish translation copyright © Marjut Hökfelt (2004)
Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland
Språk: Svensk Kategori: Krim Serie: Maria Kallio: 3 Originaltittel: Kuolemanspiraali Oversetter: Marjut Hökfelt

Produktdetaljer lydbok:

Forlag: Word Audio Publishing
Utgitt: 2020-01-27
Spilletid: 10T 57M
ISBN: 9789178294855

Produktdetaljer e-bok:

Forlag: Word Audio Publishing
Utgitt: 2020-01-27
ISBN: 9789178294862
Kommentarer

Ha alltid en god bok klar – lytt og les hva du vil, når du vil

Les og lytt til så mange bøker du bare vil! Med Storytel kan du lese og lytte ubegrenset til lydbøker og e-bøker i alle sjangre. Du kan enkelt veksle mellom lytting og lesing, og du kan alltid ha bøker offline, slik at favorittbøkene dine er tilgjengelige selv om du ikke har mobildekning. Kort sagt; den beste digitale bokopplevelsen du kan få!

Prøv Storytel nå