Den siste viking Hør utdrag

Den siste viking

Den siste viking

Forfatter:
Johan Bojer
Innleser:
Per Frisch
Lydbok

Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Kristaver Myran er en av de sentrale skikkelsene. Han går til anskaffelse av båten Kobben, til tross for at fartøyet har kantret mange ganger. På båten mønstrer et fattig, men livfullt mannskap. Romanen beretter om mismot over dårlig fiske og fattigdom så vel som glede over storfangst og pustepauser i hverdagen. Romanen bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890 mellom dampbåteierne og robåtfiskerne.

Språk:
Norsk
Kategori:
Romaner

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
Cappelen Damm
Utgitt:
2010-01-25
Spilletid:
7T 53M
ISBN:
9788202316761

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"