1798 Anmeldelser
3.81
Språk
Svensk
Kategori
Romaner
Spilletid
13T 20M

Vinter i drömhuset

Forfatter: Maeve Binchy Innleser: Irene Lindh Lydbok og E-bok

De tre systrarna Sheedy har bott i Stone House i Stoneybridge på Irlands västkust så länge som någon kan minnas. Huset håller helt på att förfalla när den driftiga kvinnan Chicky Starr återvänder från USA och lyckas köpa det av systrarna.

För sina Amerikapengar tänker hon inrätta ett hotell, erbjuda stressade storstadsbor vila och rekreation, goda middagar vid det stora matsalsbordet och ett avspänt sätt att umgås. Till sin hjälp tar hon några av Stoneybridges söner och döttrar som av en eller annan anledning valt att komma tillbaka efter vistelser i Dublin eller utomlands.

Och gästerna börjar anlända: sjuksköterskan Winnie som tvingas tillbringa en vecka med sin svärmor i Stone House, amerikanske skådisen John som missat flyget tillbaka till USA, läkarna Henry och Nicola som bär på en hemlighet och svenske Anders som vill lära sig mer om den irländska folkmusiken.

Vinter i drömhuset bär Maeve Binchys speciella kännemärke: här finns värme, humor och romanfigurer som man vill tillbringa tid tillsammans med. Romanen blev Maeve Binchys sista och belönades med Irish Book Award.

© 2019 Norstedts (Lydbok) ISBN: 9789113095011 © 2014 Norstedts (E-bok) ISBN: 9789113057248 Originaltittel: A Week in Winter Oversetter: Eva Haskå

Oppdag mer av

Andre liker også ...