Malfrua

0 0 5 Författare: Henrik Petersen
E-bok.
Tahia har kun ét ønske – og det er at vende hjem til sin slægt i Fjordbygden. Men i vinterens løb har Romed lovet præsident Stanislaus at drage ud i verden og lede efter nogle mystiske ting, som kan øge præsidentens magt og anseelse. Modstræbende begiver Tahia sig ud på en lang rejse gennem Midgård sammen med Romed og Veo. Som Romed har forudsagt, bliver det et eventyr, der fører dem viden om – lige fra den mørke Timileskov til gudernes hjem i De blege Bjerge, den dystre Valmueslette, hvor sorgen og rædslen skjuler sig i græsset, og helt til Havfruernes Brønd på Verdenshavets fjerneste strand. I mødet med Midgårds gode, onde og mystiske magter lærer Tahia hidtil skjulte verdener at kende. Men oplevelserne presser hende gradvist længere ud i en skyggeverden, hvor hun får stadig vanskeligere ved at skelne mellem virkelighed og indbildning. Og Romed har tilsyneladende en skjult dagsorden med rejsen.

Uddrag af bogen

”Det er gået tilbage for Sa’apunki i tidens løb,” bemærkede Romed stille. ”Byen er stadig kongens by og hovedstad i Auringon Ma’a, men kongen er i dag uden reel magt. Den overgik for længe siden til hirden og byens råd i fællesskab. Kongen og rådet har trukket sig tilbage til den gamle fæstning ude på næsset. Fra tårnene i Venigeborg kan man se viden om, men det er et koldt og fugtigt sted, som ligger langt borte fra alt, og hvor man mest går op i intetsigende forlystelser og så vidt muligt undgår at tage vigtige beslutninger. Byens råd ved i dag mere om, hvad der sker i Parainen og Samarkand, end hvad der optager bønderne, fiskerne og håndværkerne her i landet. I en lukket og indspist verden som Venigeborg får man nemt høje tanker om sig selv og sin egen fuldkommenhed, og med tiden mister man fornemmelsen for begivenhedernes gang. Forfaldet sætter ind, når landets ledere til sidst ikke evner at skelne mellem det, der er vigtigt, og det, der er ligegyldigt.”

Om forfatteren

Henrik Petersen (f. 1970) er forfatter og cand.mag. Han har bl.a. beskæftiget sig med mytologiske og psykologiske emner, romantisk og symbolistisk litteratur, tyske og danske folkeeventyr samt tysk og skandinavisk højmiddelalder. Hans faglitterære værker er udgivet på tysk og engelsk. På dansk har Henrik Petersen udgivet romanerne Ravstemmen (2013) og Vineta (2017). Malfrua er tredje og sidste bind i Midgårdstrilogien.
Språk: Danska Kategori: Romaner Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Forlaget Mellemgaard
Utgiven: 2019-11-18
ISBN: 9788772187174
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis