Vandringen - Elisabeth Bergstrand Poulsen

Vandringen

Vandringen

0.0 0 5 Författare: Elisabeth Bergstrand Poulsen
Finns som e-bok.
"Denne barndom er sammensat af sunde bestanddele. Dels af den samme art, som forundes så mange andre børn: et hjem at bo i – jord, der giver arbejde – der grønnes og bærer afgrøde. En landligt stor himmel med sole, måne og stjerner. Med store og små dyr i staldene, der giver tryghed og trivsel i livet. To voksne mennesker, der hegner barndommen.

Men denne dreng havde i hvert fald ét plus og ét minus mere end andre børn. Hans øjne var blevet åbnet, så at han med opladt sind havde set en ildstøtte, hvis skær var renere og klarere end almindeligt lys – en ild, der ikke skulle være til nytte, men til glæde – som gennemglødede hele hans væsen med denne glæde, der ikke smuldrede bort, selv når ilden slukkedes."

"Vandringen" fortæller om en lille dreng, der har mistet sin mor og i stedet fået en stedmor, der gør livet gråt og trist for både ham og faren med sine strikse regler og strenge straffe. Men drengen finder skatte i hverdagen, som andre børn ikke behøver at søge efter, fordi de har al den kærlighed og sjov, som de har brug for. Stjernehimlen over ham bliver hans redning, da stedmoren tager ilden fra ham, for den kan han aldrig miste.

Elisabeth Bergstrand Poulsen (1887-1955) var en svensk forfatter og maler, der flyttede til Danmark i 1917, efter hun giftede sig med den danske billedhugger Axel Poulsen. Det smålandske bondelivs traditioner går igen i Elisabeth Bergstrand-Poulsens romaner, der ofte er skrevet i legendeform.
Språk: Danska Kategori: Klassiker Översättare: Michael Tejn

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-07-20
ISBN: 9788711684771
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis