Skyttegravsliv i Polen - Sønderjyske Øjenvidner

Skyttegravsliv i Polen

Skyttegravsliv i Polen

0.0 0 5 Författare: Sønderjyske Øjenvidner
Finns som e-bok.
"Den 3. Januar 1915 gik det atter til Afløsning i Skyttegraven. I en forrygende Snestorm drog vi fra Partokko til Ludwikow, hvor Kammeraterne nu havde fortrængt den russiske Patrulje, havde forceret Byen og laa tæt over for Russerne. Under denne Tur besvimede en af mine Kammerater, og jeg hjalp til med at faa ham baaret under Tag et Sted, hvor der var Opsamlingsplads for saarede. Natten til den 5. Januar arbejdede vi i Sne og Kulde paa Gravning af Løbegrave imod Fjendens Skyttegrav. Pionerer sprængte Traadforhindringer, altsammen Forberedelser til næste Dags Stormangreb, som dog endnu holdtes hemmeligt for os. "

Sådan skriver en af de op mod 30.000 sønderjyder, der deltog i 1. verdenskrig på tysk side. Sønderjylland havde været tysk siden nederlaget i 1864, og det betød, at de unge danske mænd i regionen blev indrulleret i kejserens hær. 6.000 af dem mistede livet for en sag, der ikke var deres.

Foreningen af dansksindede sønderjydske Krigsdeltagere 1914-18 (DSK) samlede i perioden 1941-1972 vidnesbyrd fra disse unge mænd. Det blev til mere end 600 både dramatiske og hjerteskærende historier fra fronten. Denne udgivelse rummer en af de beretninger, der blev trykt i DSK‘s årbog fra 1952.

Samtlige beretninger fra årbøgerne er udgivet som e-bøger under serienavnet "Øjenvidner 1914-1918". Bogen er skrevet med samtidens retskrivning.
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-09-26
ISBN: 9788711861516
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt