Esoterismen i dansk litteratur - Niels V. Kofoed

Esoterismen i dansk litteratur

Esoterismen i dansk litteratur

1 1 5 Författare: Niels V. Kofoed
Finns som e-bok.
Ordene esoterisme og hermetisme refererer til den græske gud for visdom og skrift, Hermes, og den ægyptiske gud Hermes Trismegistos, der bevogter al hemmelig viden.

Store danske forfattere som B.S. Ingemann, H.C. Andersen og Henrik Pontoppidan har alle flettet esoterisme og hermetisme ind i deres litterære værker, og dog har litteraturforskere endnu ikke beskæftiget sig alvorligt med emnet som en del af Danmarks litteraturhistorie. I "Esoterismen i dansk litteratur" kaster Niels V. Kofoed lys over dette spændende emne, der for mange stadig er indhyllet i mystik, men som dukker op overalt i vestlig billedkunst og litteratur.

Niels Vilhelm Kofoed (f. 1930) har skrevet et væld af bøger om dansk litteratur og kulturhistorie samt en lang række biografier om Danmarks største forfattere. Efter uddannelsen som cand.mag. i dansk og fransk fra Københavns Universitet var Niels V. Kofoed lektor ved Stockholm Universitet og senere Lund Universitet i Sverige og har sidenhen været professor på University of Washington i USA.
Språk: Danska Kategori: Fakta Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-05-18
ISBN: 9788711720981
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis