Gustav Wied fortæller (bind 1) - Gustav Wied

Gustav Wied fortæller (bind 1)

Gustav Wied fortæller (bind 1)

0 0 5 Författare: Gustav Wied
E-bok.
1. bind i samlingen "Gustav Wied Fortæller". Teksterne spænder over alt fra selvbiografiske erindringsbidder til digte, noveller og skuespil.

Tekstudvalg af Ellinor og Carit Andersen.

Indhold
"Introduktion"
"Fåreper"
"Thummelumsen"
"Hos Jessens"
"Leda"
"Ane-Marie"
"Døren"
"Ungdom og uskyld"
"Et ligsyn"
"Kærlighed"
"Von der Osten"
"Et par handsker eller Damen fra landet"
"Syg"
"Fluen"
"Amerikaneren"
"Skærmydsler"
"Mindesmærket"

Gustav Wied (1858-1914) var en nådesløs revser af det bedre borgerskab og af dets, ifølge ham, udtalte degeneration. Med en svaghed for det skandaløse udfoldede han spændingen mellem borgerskabets kønsforskrækkede harme og samtidige betagelse af den mere vulgære livsstil. Og det var ikke uden omkostninger: på et tidspunkt røg han nogle uger i fængsel, dømt for litterær usædelighed. Wied giver et morsomt indblik i 1900-tallets Danmark, men under hans satiriske bid ligger en fortvivlelse. En desillusioneret pessimists forsøg på at håndtere livets meningsløshed med humor.

Værkernes særlige konstellation af det tidstypiske og det almenmenneskeligt har sikret dem klassikerstatus og eviggyldig relevans.

"Gustav Wied Fortæller" er en samling af den folkekære samfundsrevsers tekster udvalgt af forlægger Carit Andersen (1910 - 1982),
Språk: Danska Kategori: Lyrik & dramatik Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2018-01-02
ISBN: 9788711799833
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis