Provlyssna
Kirstine - Lars Novrup Frederiksen

Kirstine

Kirstine

4,47 138 5 Författare: Lars Novrup Frederiksen Inläsare: Thomas Gulstad
Ljudbok.
E-bok.
Om ”Kirstine”- lydbog


En storslået dansk middelalderroman der foregår i Nordvestjylland i området mellem Skive, Viborg, Holstebro i tidsrummet 1275 til 1287. Romanen fremsætter med stor kyndighed en dramatisk handling i danmarkshistorien.


Romanen er handler om Kirstine som er ud af en magtfuld adelig familie, Hvideslægten. Faderen dør, og moren gifter sig igen. Stedfaderen voldtager 16-årige Kirstine, hvorefter hun bliver anbragt på det nærliggende Stubber Kloster ved Vinderup.


Den unge Kirstine, viser sig at have fine evner for klosterlivet og bliver efter forbavsende kort tid udnævnes hun til priorinde.

Kirstine leder klostret med omtanke og vestjysk handelstalent, og uden at ville det bliver hun og klostret inddraget i den lange kæde af dramatiske hændelser, der leder frem til mordet på Erik Klipping .

Mordet finder sted ikke langt til Vinderupgård, hvor rigets tidligere marsk Jens Kalf og hans søn ikke kun spiller en hovedrolle i kampen om kongemagten, men også i forholdet til den unge priorinde fra Stubber Kloster.


Om forfatteren

Man fornemmer tydeligt at Lars Novrup Frederiksen er hjemkendt i området. Han er opvokset i Sevel, som kun ligger få kilometer fra Stubber kloster og for få år siden flyttede han, sammen med hustruen retur til Sevel. Lars Novrup har interesseret sig for lokalhistorie i mange år og har læst alt, hvad der er værd at vide om området og historien fra dengang, hvilket gør romanen endnu mere interessant.”Kirstine” er indlæst som lydbog af Thomas Gulstad

i 2018 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio


Området ved Stubber Kloster ligger naturskønt ganske få kilometer fra Hjerl Hede og bestemt et besøg værd.
Språk: Danska Kategori: Romaner Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lytteratur
Utgiven: 2018-02-01
Längd: 25T 45min
ISBN: 9788771898057

Mer info om e-boken:

Förlag: SAGA Egmont
Utgiven: 2020-02-26
ISBN: 9788726316582
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis