Provlyssna
Holocaust 3 - Hakon Mosbech, Troels Ussing, Alt Om Historie, Mikkel Andersson

Holocaust 3

Holocaust 3

4,25 161 5 Författare: Hakon Mosbech, Troels Ussing, Alt Om Historie, Mikkel Andersson Uppläsare: Jesper Platz, Susanna Sommer
Ljudbok.
Holocaust bog 3: SLAVELEJRE OG DØDSLEJRE

Auschwitz var langtfra unik i sin grusomhed. Nazisterne kontrollerede et utal af kz-lejre, der alle havde til formål at knække og dræbe de indsatte. Nogle steder blev fangerne udnyttet til slavearbejde for Det Tredje Rige. Andre steder gik vejen direkte til gaskammeret.

Om serien Holocaust: FORBRYDELSEN, VI ALDRIG MÅ GLEMME

De sovjetiske soldater troede ikke deres egne øjne, da de nåede til Auschwitz. De amerikanske og britiske tropper kunne heller ikke fatte de rædsler, der mødte dem bag pigtråden i koncentrationslejrene i Tyskland. Endnu i dag virker holocaust som en uvirkelig begivenhed. Men det skete. For 75 år siden blev sløret for alvor løftet for nazisternes forbrydelser. I Auschwitz, der blev befriet 27. januar 1945, kunne flere tusind overlevende fanger fortælle om det Helvede på Jord, som lejren havde været. Andre steder talte bunker af lig, knogler og aske deres eget tydelige sprog. I alt blev omkring seks millioner jøder dræbt, ligesom mennesker med handicap, homoseksuelle og romaer også var ofre for den nazistiske udryddelsesstrategi. Fortællingerne her handler om holocaust. Her er historierne om de værste bødler og de mest berygtede koncentrationslejre. Men vigtigst af alt møder læserne en række af de skæbner, der mødte nazisternes effektive drabssystem. De kommende sider er ubehagelig læsning og ikke for sarte sjæle. Men fortællingerne er vigtige. Vi skylder ofrene at fortælle om rædslerne, ikke glemme forbrydelsen i al dens gruopvækkende omfang – og sammen sikre, at den aldrig vil gentage sig.
Språk: Danska Kategori: Historia Serie: Holocaust: Forbrydelsen, vi aldrig må glemme: 3 Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Bonnier Publications International
Utgiven: 2020-07-01
Längd: 1T 26min
ISBN: 9788253542966
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis