Provlyssna
Skrædderen - Lisbeth Smedegaard Andersen

Skrædderen

Skrædderen

4.0 9 5 Författare: Lisbeth Smedegaard Andersen Inläsare: Malene Clante
Finns som ljudbok.
I 1823 kommer en dreng til verden i en skrædderfamilie i Haderslev. Ulrik Ipsen har derfor taget det meste af et århundrede med, da han sent i livet skriver en lille erindringsbog. Denne erindringsbog bliver mere end 100 år senere afsæt for hans oldebarns bog “Skrædderen - en historie om 1800-tallet ”.

Som barn af sin tid oplæres Ulrik Ipsen i faderens håndværk og etablerer sig som skrædder. Læretiden udstås i hjembyen, hvor de slesvigske krige er under opsejling. Siden møder han et Europa under forvandling, da han drager på valsen. Og endelig åbner verden sig for ham, da han slår sig ned som skræddermester i København og bliver en del af borgerskabet. Her forenes håndværk og kunst, teologiske slagsmål og intellektuelle fejder, hverdagsliv og dramatiske øjeblikke.

“Skrædderen” giver med afsæt i Ulrik Ipsens liv og skæbne et billede af et århundrede, hvor det Danmark, vi kender i dag, tog sin begyndelse.

Ulrik Ipsen (f. 1823), kulturhistorie, København, 1800-1899
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lytteratur
Utgiven: 2014-07-25
Längd: 16T 22M
ISBN: 9788771623925
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt