Provlyssna
Slagsbrødre eller broderfolk - Lars Hovbakke Sørensen

Slagsbrødre eller broderfolk

Slagsbrødre eller broderfolk

2,67 3 5 Författare: Lars Hovbakke Sørensen Uppläsare: Aksel Hundslev
Ljudbok.
Da Christian d. 2. ved det stockholmske blodbad i 1520 myrdede 100 svenske borgere og adelige, slog han samtidig de nordiske landes Kalmarunion endeligt ihjel.
Lige siden vikingetiden har de nordiske lande været knyttet sammen i en fælles historie. Gennem skiftende alliancer og voldsomme krige har de kæmpet om magten både med og mod hinanden. Først i det 19. århundrede, da drømmene om europæisk stormagtstatus måtte opgives en gang for alle, begyndte man at finde sammen om den særlige nordiske identitet. Siden har talrige initiativer skabt et stærkt og harmonisk samarbejde – men ikke mere end at det stadig føles godt at tæve svenskerne i fodbold.
Slagsbrødre eller broderfolk opruller den spændende og stormfulde historie om de nordiske rigers 1300 år lange skæbnefællesskab.

Lars Hovbakke Sørensen (f. 1971) er historiker og politisk kommentator. Han er uddannet cand.phil. i historie fra Aarhus Universitet (1995) og har en ph.d. i internationale studier fra Aalborg Universitet (2002). Lars Hovbakke Sørensen har skrevet flere bøger om dansk og nordisk historie.
Språk: Danska Kategori: Historia Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2020-09-01
Längd: 7T 26min
ISBN: 9788726282443
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis