Provlyssna
Maurice - E.M. Forster

Maurice

Maurice

4.0 9 5 Författare: E.M. Forster Inläsare: Torben Adler
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
Klassiker af E.M. Forster. „En exceptionel kunstners værk – skabt på hans kreative højdepunkt“ THE NEW YORK TIMES.
Maurice udspiller sig på det elegante Cambridge, hvor mesterforfatteren E.M. Forster introducerer os for den fjortenårige Maurice Hall. Vi følger Maurice gennem skolen og Cambridge og videre ind i faderens firma, Hill & Hall, Børsmæglere. I et meget struktureret samfund er Maurice en konventionel ung mand på næsten alle måder, og han påtager sig den rolle, England forventer af ham. Altså lige bortset fra, at han er homoseksuel.
Bogen er skrevet i løbet af 1913 og 1914, umiddelbart efter Forsters storværk Howards End, men den blev ikke udgivet før 1971. Maurice var forud for sin tid i sit tema og i sin bekræftelse af, at kærlighed mellem mænd kan være lykkelig. „Lykke,“ skrev Forster, „er grundtonen i Maurice. Jeg har forsøgt at skabe en figur, der stod helt i modsætning til mig selv, eller hvad jeg syntes om mig selv: smuk, sund, tiltrækkende, mentalt dorsk, en ikke dårlig forretningsmand og en temmelig udtalt snob. I denne blanding har jeg så tilført en ingrediens, der forvirrer ham, vækker ham, plager ham og til sidst redder ham.“

Maurice har ikke tidligere været oversat til dansk.

E.M Forster var en af de vigtigste romanforfattere i den første halvdel af det tyvende århundrede. Han blev født i 1879 og uddannet på Cambridge. Hans andre romaner inkluderer Værelse med udsigt, Howards End, og Vejen til Indien – alle udkommet på Rosenkilde & Bahnhof. Han døde i 1970.
Språk: Danska Kategori: Klassiker Översättare: Christiane Rohde

Mer info om ljudboken:

Förlag: Rosenkilde & Bahnhof
Utgiven: 2013-09-13
Längd: 7T 58M
ISBN: 9788771284065

Mer info om e-boken:

Förlag: Rosenkilde & Bahnhof
Utgiven: 2013-03-19
ISBN: 9788771281910
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt