Provlyssna
Blåskæg - Amélie Nothomb

Blåskæg

Blåskæg

3.43 7 5 Författare: Amélie Nothomb Inläsare: Tina Kruse Andersen
Finns som ljudbok.
Blåskæg er en figur i et gammelt fransk folkeeventyr. En charmerende men grusom ægtemand, der dræber sine hustruer som straf for, at de på trods af hans forbud går ind i hans hemmelige værelse. Én efter én slår han de kvinder ihjel, som ikke har kunnet modstå fristelsen. Deres nysgerrighed bliver deres skæbne.

Amélie Nothomb har nyfortolket eventyret om det forbudte værelse. Historien og dens handling er her henlagt til nutidens Paris, hvor Saturnine – en ung kvinde – søger et sted at bo og flytter ind som lejer i en herskabelig lejlighed tilhørende en flamboyant adelsmand af spansk herkomst. Hun fascineres mod sin vilje af hans opulente rigdom – den luksus han tilbyder – dyr champagne, dyre måltider, tallerkener af guld – og måske også lidt af hans altmodische maskulinitet og ridderlighed. Og selvom hun er advaret, bliver hun mere og mere fristet til at gå på opdagelse i hans hemmelige værelse – det eneste sted i den store lejlighed, der er hende forbudt. Vil den unge, smukke Saturnine bestå den grusomme hustruprøve?

"Sproget er legende og præget af dialog i en høfligt elegant, gammeldags tone (...) Underholdende, gotisk fortælling, fortalt med klassisk tidløshed."
- Annemette Schønberg Johnsen, lektør

"Belgiske Amélie Nothomb har i et let, men aldrig letbenet sprog genskrevet og twistet folkeeventyret om kvindemorderen Blåskæg. Fortrinlig roman"
- Berlingske, fem stjerner

"Et lukket rum, forførelse, guld og gyldne dråber. Amélie Nothombs ’Blåskæg’ er et moderne fransk eventyr … det er en historie om kønnenes kamp, om forførerens og den forførtes skæbne, udført mere koloristisk end kulørt, fransk og elegant med et strejf af belgisk tegneserie."
- Information
Språk: Danska Kategori: Romaner Översättare: Sofie Vestergaard Jørgensen

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2014-11-06
Längd: 2T 51M
ISBN: 9788711451403
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis