Johanna og jeg - Jónína Leósdóttir

Johanna og jeg

Johanna og jeg

4.0 1 5 Författare: Jónína Leósdóttir
Finns som e-bok.
En usandsynlig kærlighedshistorie: Den islandske statsminister og hendes hustru.

Johanna og jeg er skrevet af Jónína Leósdótti. Hun er i dag gift med Jóhanna Sigurdóttir - den tidligere islandske statsminister under de første kriseår i Island- og ikke mindst verdens første statsoverhoved, der offentlig har stået frem som homoseksuel.

Begge kvinder var gift, da de mødte hinanden første gang i 1983. Ingen af dem havde før været sammen med en kvinde. I mange år blev deres forhold holdt hemmeligt på grund af de betydelige fordomme, der herskede om homoseksuelle i de år i Island.

Men kærligheden sejrede. I 2010 blev de gift - og Johanna blev statsminister og dermed den første statsminister i verden, der stod frem som homoseksuel.

Det er en fantastisk historie - både som egentlig kærlighedshistorie, men også, fordi den sætter så mange interessante emner i spil: Hvordan man lykkes med et forhold med hele verdens øjne på sig, hvordan man balancerer det personlige og private over for en politisk karriere - og selvfølgelig verdens syn på homoseksuelle ægteskaber.
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Turbine Forlaget
Utgiven: 2014-11-18
ISBN: 9788740600612
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt