Provlyssna
Endnu er der håb - Karin Wahlberg

Endnu er der håb

Endnu er der håb

3,78 59 5 Författare: Karin Wahlberg Inläsare: Rebekka Owe
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
Det er efteråret 1953, og polioepidemien hærger i Sverige. Hospitalet i Ekstad er fuldt belagt, og læger, sygeplejersker, sygeplejeelever og vaske­koner har travlt. Hele byen er præget af frygten for polioen. Der er endnu ingen vaccine, og de ramte risikerer at blive lammet for livstid – eller at dø. Alligevel er der plads til forelskelser, venskaber og fremtidsdrømme.
For kvinderne i Ekstad er verden så småt ved at forandre sig. Læge­fruen Nancy Brandh, der ellers mest tilbringer sin tid foran spejlet eller i Drotts Magasin på jagt efter en ny kjole, drømmer om at optræde. Solveig ­Krauss må springe til, da en tidligere kollega på gymnasiet bliver ramt af polio, og sygeplejeeleven Ella-Kristin glæder sig til at blive gift med sin forlovede og få børn, men er det helt utænkeligt at fortsætte med sygepleje­gerningen?

ENDNU ER DER HÅB er et fremragende tidsbillede og en fængslende fortælling om menneskene på og omkring et hospital.

Romanen er på ingen måde sentimental – den er heller ikke romantisk. Den er både klarsynet, kringlet og giver et interessant indblik i 1950’ernes kvindeliv.
Femina

Opbygningen er kalejdoskopisk, og med mange skiftende synsvinkler skabes et dynamisk billede af et miljø bestående af mennesker i forskellige kår og med forskellig tilknytning til hospitalet...
Wahlberg har et præcist blik for hele denne kompleksitet af individer og socialgrupper, for deres meget forskellige positioner, men også afhængighed af hinanden.
Levende, kærligt og med imponerende viden præsenterer hun 1950' erne for os i miniformat.
Kristeligt Dagblad

Som begreb er lægeroman litteraturens candyfloss, men med 'Endnu er der håb' viser Karin Wahlberg, at der er meget andet gods end gudesmukke læger, svimlende kys og godhjertede sygeplejersker at hente i det hvidkitlede miljø.
Weekendavisen

'Endnu er der håb' er en lægeroman i familie med ' Landsbyhospitalet', den britiske tv-serie fra det gamle hyggelige hospital et tiår senere. Ambitionerne er dog større, persongalleriet også langt mere velvoksent.
Politiken

Fremragende roman.
Søndag

... en meget læseværdig roman om livet på og omkring et svensk provinssygehus under polioepidemien i 1953.
Sygeplejersken

Wahlbergs store force har igennem alt hvad jeg har læst af hende været, at hun er sublim indenfor personskildring - det er i dén grad også gældende her.
Litteratursiden.dk

En roman, der ikke vil give slip på dig...
Underholdende tidsbillede fyldt med uventede alliancer og et myldrende persongalleri, der vil holde dig på tæerne.
Magasinetliv.dk
Språk: Danska Kategori: Historia Serie: Hospitalet: 1 Översättare: Charlotte Jørgensen

Mer info om ljudboken:

Förlag: Modtryk
Utgiven: 2014-09-26
Längd: 19T 48M
ISBN: 9788771462623

Mer info om e-boken:

Förlag: Modtryk
Utgiven: 2014-09-26
ISBN: 9788771462197
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis