Provlyssna
Slægten 15: Tradition og fornyelse - Bodil Steensen-Leth

Slægten 15: Tradition og fornyelse

Slægten 15: Tradition og fornyelse

4 8 5 Författare: Bodil Steensen-Leth Uppläsare: Liselotte Krogager
Ljudbok.
E-bok.
Under Christian 7.s udlandsrejse i 1768 udnævnes Struensee til kongens rejselæge. Struensee får en gavnlig indflydelse på kongen og lindrer hans begyndende sindssyge. De knytter sig tæt til hinanden. Men Struensee tiltager sig magt, og inspireret af oplysningstiden begynder han at reformere administrationen. Samtidig indleder han et forhold til dronningen Caroline Mathilde. Hun besvangres, og hoffet gør oprør. Struensee arresteres og henrettes den 28.april 1772.

Frederik Dane er vendt hjem fra dannelsesrejsen til Italien, hvor man også er optaget af oplysningstidens filosofi. På Daneborg forsøger Frederik at bryde med traditionerne og forny godsets drift. I København møder han Struensee, og deres tanker om fornyelse går hånd i hånd. I følelseslivet er Frederik splittet mellem sine drømme om den varme, italienske skønhed Stella og sin kølige hustru Anna, der ikke føder ham den ønskede arving til Daneborg. Hævner guderne sig? Kun én arving er tilbage - en umyndig pige.

Bodil Steensen-Leth, født 1945, cand.phil i engelsk. Skribent og litteraturanmelder ved Jyllands-Posten 1978-1998. Samtidig med hvervet som landhusmor begyndte Bodil Steensen-Leth at skrive og debuterede som forfatter med "Pandæmonien og andre fortællinger".Siden er det blevet til adskillige historiske romaner.
Språk: Danska Kategori: Historia Serie: Slægten: 15 Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2012-11-08
Längd: 7T 16min
ISBN: 9788711385975

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2009-08-28
ISBN: 9788711421826
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis