Provlyssna
Videnskab.dk #7 - Hvor dumme var neandertalere egentlig? - – Videnskab.dk

Videnskab.dk #7 - Hvor dumme var neandertalere egentlig?

Videnskab.dk #7 - Hvor dumme var neandertalere egentlig?

4.6 5 5 Författare: – Videnskab.dk Inläsare: Jais Baggestrøm Koch
Finns som ljudbok.
Når du har hørt denne podcast, vil du aldrig mere bruge 'neandertaler' som skældsord. I lang tid har forskerne vidst, at vores nærmeste uddøde slægtning, neandertaleren, havde en hjerne, der var større end vores. Det har man haft svært ved at forlige med billedet af dorske hulemennesker, så forskerne har længe fastholdt, at det nok ikke har haft nogen større betydning. Forskerne har også stemplet neandertalerne som primitive udgaver af os selv, baseret på et fossil af en syg neandertaler, der have en meget krumbøjet ryg. `Med evolutionsteorien fandt man ud af, at vi mennesker bare var et dyr, ligesom alle andre. Så vi havde brug for et modbillede, der kunne styrke vores egen selvtillid og få os til at tro, at vi var specielle. Det er den rolle, neandertalerne har haft,´ fortæller Peter C. Kjærgaard i podcasten. Hør meget mere om vores fejlagtige syn på neandertalerne i denne podcast.

I denne serie af podcasts går Videnskab.dk i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden med debatter, reportager og en masse interviews med forskere.

Medvirkende:

- Peter C. Kjærgaard, professor i evolutionshistorie og direktør på Statens Naturhistoriske Museum

- Henrik Høgh-Olesen, professor ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet

- Jonas Salomonsen, nyhedsredaktør på Videnskab.dk
Språk: Danska Kategori: Historia Serie: Videnskab.dk - Podcasten: 7 Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2018-06-29
Längd: 34M
ISBN: 9788726050394
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt