Provlyssna
Det røde værelse - August Strindberg

Det røde værelse

Det røde værelse

0.0 0 5 Författare: August Strindberg Inläsare: Sonja Bjørn Bentzen
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
Værkets titel henviser til et lokale i varieté-restauranten Berns Salonger i Stockholm, hvor byens bohemer mødes og diskuterer – og drikker og spiser, når en af dem er kommet til penge.

En af dem er den unge Arvid Falk, der i sin stræben efter frihed og sandhed har sagt sit arbejde som kontorist op for at blive digter og forfatter. Romanen følger ham og en række andre personer i deres stræben efter deres respektive idealer og er samtidig en ondskabsfuld og morsom satire over det etablerede samfunds borgerskab: politikere, forretningsmænd, snyltere og veldædige fruer af det bedre selskab.

Arvid Falk er Strindbergs alter ego, og romanen er i vidt omfang baseret på forfatterens egne oplevelser og erfaringer.

Værket er bearbejdet og tilrettet moderne retskrivning.

Johan August Strindberg (1849 –1912) var en af Sveriges mest betydningsfulde og internationalt kendte kunstnere. I fire årtier omkring år 1900 dominerede han Sveriges litterære verden med både romaner, noveller og dramaer, og han var altid omdiskuteret og involveret i en konflikt. Strindberg er ofte blevet omtalt som kvindefjendsk i sin litteratur og dramatik, og han blev betragtet som et modsvar til den norske Henrik Ibsen, der med sine værker kæmpede for kvinders rettigheder.
Språk: Danska Kategori: Klassiker Översättare: Ukendt Ukendt,Ukendt

Mer info om ljudboken:

Förlag: Rosenkilde & Bahnhof
Utgiven: 2018-06-18
Längd: 11T 1M
ISBN: 9788726037166

Mer info om e-boken:

Förlag: Rosenkilde & Bahnhof
Utgiven: 2017-09-26
ISBN: 9788711505939
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar fritt