Azincourt

4.08 155 5 Författare: Bernard Cornwell
Finns som e-bok.
25. lokakuuta vuonna 1415 käyty Azincourtin taistelu on yksi maailman sotahistorian kuuluisimmista kohtaamisista. Sairas ja nälkiintynyt englantilainen talonpoikaisjoukko voitti kuusi kertaa suuremman Ranskan armeijan. Henrik V uskoi lujasti, että Jumala oli hänen puolellaan, ja kieltäytyi perääntymästä. Taistelun sankareita olivat englantilaiset pitkäjousiampujat, jotka muodostivat Henrik V:n armeijan selkärangan ja olivat hänen salainen aseensa.

Yksi jousimiehistä on Nicholas Hook, lainsuojaton englantilaispoika, joka on paennut menneisyyttään sotatantereelle. Kaikki se mitä taistelussa tapahtui sai hänet unohtamaan menneisyytensä. Vihdoinkin hän tunsi olevansa elossa.

Azincourt perustuu todellisiin ihmisiin ja tapahtumiin. Bernard Cornwell kertoo elävästi taistelukenttien tapahtumista, tuntikausia kestäneistä taisteluista mies miestä vastaan, epätoivosta ja englantilaisten sotilaiden uskomattomasta rohkeudesta.

Ensimmäinen ääni lähti jänteistä. Viidentuhannen marjakuusijousen jännittyneen hamppujänteen napsahdukset, kuin näppäiltäisiin paholaisen harppua. Sitten kuuluivat nuolet, ilman suhinaa nuolten sulissa, mutta moninkertaisena, kuin tuulen puhkuntaa. Ääni heikentyi, kun kaksi nuolipilveä, yhtä paksuja kuin kottaraisparvi, kipusi ylös harmaalle taivaalle.
Oli pyhän Crispianuksen päivä Pikardiassa.
Hetken oli hiljaista.
Sitten nuolet osuivat.
Språk: Finska Kategori: Historia Översättare: Ulla Lempinen

Mer info om e-boken:

Förlag: Bazar
Utgiven: 2013-03-19
ISBN: 9789522791375
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis