Provlyssna
Kirstine Munk og Christian 4. - Carl Ewald

Kirstine Munk og Christian 4.

Kirstine Munk og Christian 4.

4,15 13 5 Författare: Carl Ewald Uppläsare: Agnete Wahl
Ljudbok.
E-bok.
Kirstine Munk var Christian 4.’s store kærlighed; men det var en kærlighed, der kom til at koste ham dyrt.

De traf hinanden ved et bal i 1615. Da var kongen 38, og hun var 16. Kongen var ikke i tvivl – hende skulle det være. Det krævede dog lange og hårde forhandlinger med Kirstines mor, den hovedrige Ellen Marsvin, at få hendes tilladelse.

Kirstine havde svært ved at begå sig ved hoffet, hvor hun hurtigt skaffede sig mange fjender, og hendes ægteskab med kongen udviklede sig katastrofalt. Det gik endda så vidt, at hun forsøgte at forgive ham. Alligevel fortsatte de samlivet, frem til hun forelskede sig i rhingreven, Otto af Salm, og forlod kongen.

Konflikterne imellem dem fortsatte imidlertid, og Christian 4. forsøgte at retfærdiggøre sin forurettelse og forfølgelse af Kirstine ved at blotlægge selv de mest intime detaljer af deres forhold.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er også kendt for sin oversættelse af brødrene Grimms eventyr.
Språk: Danska Kategori: Biografier Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-11-03
Längd: 7T 59min
ISBN: 9788711859612

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-09-18
ISBN: 9788711701867
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis