Tre satyrspil: En liden nytårsgave - Gustav Wied

Tre satyrspil: En liden nytårsgave

Tre satyrspil: En liden nytårsgave

0 0 5 Författare: Gustav Wied
E-bok.
Tre satyrspil af samfundsrevseren Gustav Wied om intriger, magt og politik i begyndelsen af både det 11. og det 20. århundrede.

Indhold:
"Ministeræderen"
"Det Usigelige"
"Om Floke"

Gustav Wied (1858-1914) dansk forfatter, dramatiker og samfundsdebattør, eller snarere samfundsrevser. Gustav Wied var både i sin samtid og eftertid kendt som en stærk satiriker, der ikke stod tilbage for at spidde borgerskabet i sine værker.

Gustav Wied blev født i Nakskov, men flyttede i sine unge dage til København. Han debuterede med skuespillet "En Hjemkomst" i 1889, men hans egentlige debut var under pseudonymet Peter Idealist to forinden, hvor han i en pamflet revsede den daværende kulturminister Scavenius for pamperi og dobbeltmoral.

Gustav Wieds stykker bliver opført med jævne mellemrum rundt omkring på de danske scener. Senest kan blandt andet nævnes "Skærmydsler" fra 1901, som genopstod på Folketeateret i vintersæsonen 2015-2016.
Språk: Danska Kategori: Lyrik & dramatik Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2017-05-03
ISBN: 9788711651667
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje dag och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 14 dagar gratis