Pigen ved søen - Johan Ludvig Heiberg

Pigen ved søen

Pigen ved søen

3 1 5 Författare: Johan Ludvig Heiberg
Finns som e-bok.
"Pigen ved søen" er et romantisk syngespil i tre akter. Handlingen udspiller sig i 1500-tallets Skotland. Et oprør mod Kong James 5 ulmer. Elena er datter af oprøreren Douglas og forlovet med Rodrigo, der også er loyal over for oprørsbevægelsen. Elena elsker dog i al hemmelighed en tredje oprører, Malcolm. Forviklingerne intensiveres dog, da kongen iført forklædning møder den unge kvinde og forelsker sig i hende. Og selv da han lærer, at hun er dybt forbundet med den gruppe, der forsøger at afsætte ham fra tronen, kan han ikke vriste sig fri af sin kærlighed til hende, og så tager begivenhederne pludselig fart...

Johan Ludvig Heiberg har omarbejdet operaen "La donna del Lago" af Andrea Leone Tottola. Med musik af Gioacchino Rossini.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.

Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.
Språk: Danska Kategori: Romaner Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Lindhardt og Ringhof
Utgiven: 2019-08-28
ISBN: 9788711651117
Kommentarer

Ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen.

När du börjar med Storytel får du allt. Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Vi fyller på med nytt varje vecka och du kan lyssna och läsa offline precis när det passar dig.

Starta 30 dagar gratis