50 % RABATT I 4 MÅNADER Starta erbjudandet
Inga recensioner
0
Språk
Danska
Kategori
Romaner

Krestiane

Författare: Torill Thorstad Hauger E-bok

"Jeg løb rædselsslagen ud af kammeret. Vandet er gået, brusede det gennem mit lille, forvirrede hoved, mens jeg bandt sjalet sammen over brystet. Mor havde set syg ud. Så syg, at jeg et øjeblik troede, at hendes hjerte ville holde op med at slå. Men det var noget om vand, hun snakkede om. Det var efterår, og hele verden var fuld af vand. Det trommede og buldrede på taget."

Krestiane vokser op i et fattigt arbejderhjem i Kristiania i Norge i anden halvdel af 1800-tallet. Hendes liv er som de fleste andre kvinders på denne tid hårdt, brutalt og uretfærdigt, men rummer også glimt af glæde, håb og drømme.

Bogen om Krestiane er baseret på mange fortællinger om rigtige kvindeskæbner fra denne tid, som er overleveret mundtligt i årenes løb. Krestianes liv er en sammenstrikning af disse virkelige kvinders liv og er i den forstand både en spændende roman og et historisk billede på tusindvis af kvindeliv i de norske arbejdermiljøer i sidste halvdel af 1800-tallet.

Torill Thorstad Hauge (1943-2014) blev født i bygden Trysil i Norge. Hun blev uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole og studerede senere etnologi ved Oslo Universitet. Hun har skrevet en lang række populære historiske romaner blandt andre ungdomsromanerne "Den lange rejse" om en ung nordmand, der tager til USA for at gøre lykken og ender med at opleve den forfærdelige borgerkrig.

© 2022 Lindhardt og Ringhof (E-bok) ISBN: 9788711953709 Översättare: Ulla Warren