campaign-banner

Cep telefonunda yeni dünyalar keşfet!

Storytel'i denemek istemene çok sevindik!

STORYTEL'İ ŞİMDİ DENE

Binlerce kitap arasından seç

Sesli kitaplarını çevrimiçi veya çevrimdışı dinle

Taahhüt yok

Storytel'i Şimdi Dene

Üyelik Koşulları Gizlilik Politikası

Storytel'e Hoşgeldiniz!

Bu Kullanım Koşulları önemlidir ve Storytel ile sizin aranızdaki ilişkiyi düzenler ve dolayısıyla kanuni hak ve yükümlülüklerinizi etkiler. Bu nedenle, lütfen Storytel'in harika dünyasına adım atmadan önce zaman ayırın ve bu şartları dikkatlice okuyun.

STORYTEL KULLANIM KOŞULLARI

Türkiye kanunları uyarınca kurulmuş ve İstanbul Ticaret Sicili'ne 35728 / 5 numarası ile kayıtlı, 0764039727100017 MERSİS numarası ile Levent Mah. Beyaz Karanfil Sok. No:28 Beşiktaş/İstanbul adresinde faaliyet gösteren Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri A.Ş. (bundan böyle “Storytel”, "Bizim" veya “Biz”) size (bundan böyle “Siz” veya “Üye”) internet üzerinden cep telefonunuzda veya internet erişimi olan uyumlu diğer bir cihazınız ile aktarabileceğiniz seslikitap, e-kitap veya diğer edebi içeriğe (bundan böyle "İçerik") erişmenizi sağlayan kişiselleştirilmiş özelliklere sahip (bundan böyle “Hizmet”) bir üyelik hizmeti sunmaktadır. Hesap açarak, Ücretsiz Deneme sürümünü kullanarak ve/veya Storytel ile bir üyelik planı yaparak, Hediye Kartı'ndan faydalanarak ve/veya satın alarak, Storytel uygulamasını indirerek veya Storyel internet sitesine erişerek veya bunları kullanarak, Storytel'in sağladığı eklenti hizmetleri veya ürünleri kullanarak veya başka şekilde İçerik'e erişerek veya İçerik'i veya Storytel'in sağladığı Hizmet'in herhangi bir özelliği veya işlevi kullanarak, Storytel ile bağlayıcı bir sözleşme yapmış sayılırsınız ve bu Kullanım Koşullarını ve bu koşullara uymayı kabul etmiş sayılırsınız. Ayrıca bu suretle Storytel'in, kişisel verilerinizi Storytel Gizlilik Politikası'na uygun olarak işleyeceğini onaylamış ve kabul etmiş bulunmaktasınız.

Bu Kullanım Koşulları, Hizmet'in hangi koşullarda tarafınıza sunulduğunu düzenler ve üzerinde önceden mutabık kalınan şart ve koşulların yerine geçer. Hizmet'e erişmek ve Hizmet'i kullanmak için bu şartları kabul etmeniz gerekmektedir. Bu şartları kabul ederek, buradaki herhangi bir hükme aykırı hareket etmeniz halinde, Storytel'in ön bildirimde bulunmaksızın her zaman bu sözleşmeyi feshedebileceğini veya Hizmet'e erişiminizi askıya alabileceğini kabul etmiş sayılırsınız. Koşulları kabul etmemeniz halinde (aşağıda açıklandığı üzere) Hizmeti kullanmanız ve Storytel tarafından sağlanan herhangi bir İçerik'e erişmeniz veya bu İçerik'i kullanmanız mümkün olmayacaktır.

Bununla beraber, belirli bir yarışmanın kuralları, eklenti hizmetler ve diğer faaliyetler ya da birtakım ek içerikler için uygulanan ek hükümler, ya da Hizmet üzerinden erişilebilecek farklı üyelik planları, ürün ve yazılımlar gibi Hizmet'in belirli hususlarına ilişkin olarak birtakım tamamlayıcı kullanım koşulları uygulanabilir. Tamamlayıcı hüküm ve koşulların uygulandığı durumlarda, bunlar, ilgili oldukları faaliyet ve ürünlerle bağlantılı olarak Size açıklanır. Storytel tarafından sağlanacak ek şart ve koşullar, bu Kullanım Koşullarına ek olacak ve ihtilaf halinde Kullanım Koşulları'na göre öncelikli olarak uygulanacaktır.

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne uygun olarak Hizmet'in temel nitelikleri, üyelik bedeli, ödeme şekli ve diğer tüm hususlarda bilgi sahibi olduğunuzu ve Size ön bilgilendirmenin yapılmış olduğunu kabul ve beyan etmektesiniz.

Bu Kullanım Koşulları, Storytel Gizlilik Politikası ve her türlü ek ve/veya tamamlayıcı şart ve koşullar bundan böyle birlikte "Şartlar" olarak anılacaktır.

Şartlar'ın yürürlükte bulunan güncel versiyonlarına Storytel'in internet sitesinden her zaman ulaşabilirsiniz.

1. Yaş Sınırı ve Yeterlilik

1.1.
Şartları kabul etmek ve hesap oluşturmak veya Storytel ile bir üyelik planı oluşturmak için,
  • En az on sekiz (18) yaşında olmak ve/veya başka şekilde Hizmet'in sunulduğu ülkenin kanunları uyarınca sözleşme yapma ehliyetine veya yetkisine sahip olmak;
  • Hizmet'in sunulduğu ülkede ikamet ediyor olmak; ve
  • Şartlar'la bağlı olmayı kabul etmek zorundasınız.
1.2.
Ayrıca hesap açarken Storytel'e kendiniz hakkınızda doğru bilgileri vermeli, doğru iletişim bilgileri ve geçerli bir ödeme yöntemi sağlamalısınız. Hizmet'e erişmek ve Hizmet'i kullanabilmek için bu bilgileri sağlamalı ve Şartlar'ı kabul etmeniz gerekmektedir. Şartlar'ı kabul etmemeniz halinde, Hizmet'i, işlevlerini ve fonksiyonlarını ya da Hizmet'te sunulan herhangi bir İçerik'i kullanamazsınız.

2. Hizmet

2.1.
Storytel, bir Üye olarak Size, cep telefonunuz veya diğer internet erişimi olan cihazlarınız ile Storytel uygulamasına veya diğer önceden yüklenmiş Storytel yazılımlarına bağlanarak sesli kitapları, e-kitapları veya diğer edebi içerikleri aktarabileceğiniz ve/veya indirebileceğiniz kişiselleştirilmiş bir dijital üyelik hizmeti sunar. Buna ek olarak, Hizmet, kişiye özel öneriler, mesajlar ve kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek adına Sizin için geliştirilmiş ve uyarlanmış özellikler içerir. Storytel, kullanıcı deneyiminizi daha da geliştirmek ve zenginleştirmek için kamuya açık veya kapalı olabilen farklı türde sosyal medya forumlarına erişim de sunabilir. Herhangi bir ek şartta veya Storytel tarafından Size sunulan ve Sizin de kabul ettiğiniz bir üyelik planında aksi kararlaştırılmadıkça, Hizmet, yukarıda açıklandığı üzere, Şartlar'a uygun olarak yalnızca ticari olmayan kişisel amaçlar için kullanılabilir.
2.2.
Hizmet'i kullanabilmeniz için, Storytel'in teknik gerekliliklerine uyumlu internet erişimi olan bir cihaz veya bir Storytel iş ortağına ait Storytel uygulaması yüklenmiş platformlarından birini kullanmanız ve bize veya iş ortaklarımıza Storytel tarafından kabul edilen ve zaman zaman geçerli olan ödeme yöntemlerine ilişkin tercihinizi bildirmeniz gerekmektedir. Hizmet'i kullanabilmeniz için gerekli olan teknik gerekliliklerin güncel ve tam listesine, Storytel’in iş ortaklarının tam listesine ve kabul edilen ödeme yöntemlerinin listesine ulaşmak için lütfen Storytel'in internet sitesini ziyaret edin. Storytel, Hizmet'i kullanabilmeniz için gerekli olan teknik gerekliliklerde zaman zaman değişiklikler yapma, iş ortaklarını ve ödeme yöntemlerini değiştirme, bunlarda ekleme ve çıkarma yapma haklarını saklı tutar. Storytel, Hizmet'i kullanımınızı sınırlayabilecek değişiklikleri e-posta yoluyla veya Hizmet üzerinden anlık bildirimler ile Size bildirmek konusunda azami çabayı sarf edecektir. Söz konusu bildirim bu değişikliklerin yürürlüğe girmelerinden en geç 30 (otuz) gün önce iletilecektir. Ancak, Storytel, Size ön bildirimde bulunmaksızın, iş ortaklarında ve ödeme yöntemlerinde ekleme veya çıkarma yapma hakkını her zaman için saklı tutar.

3. Üyelik Planları

3.1.
Storytel, kendi takdirine bağlı olarak, Hizmet'i farklı üyelik planları aracılığıyla sunma hakkını saklı tutar ve söz konusu planlar bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunları içerir: tanıtıcı planlar, üçüncü taraflarca sağlanan (veya bir araya getirilen) planlar, eşzamanlı sunulan yayınların sayısına dayanan planlar, veya İçerik'e getirilen sınırlamalara dayanan planlar.
3.2.
Storytel, kendi takdirine bağlı olarak, yeni planlar eklemek, mevcut planları kaldırmak veya zaman zaman bu üyelik planlarının özelliklerini veya işlevlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Söz konusu değişikliğin mevcut bir üyelik planını, Üye'nin zararına olacak şekilde esaslı bir biçimde etkilediği halde, Üye'ye bilgi verilecek ve Kullanım Koşulları'nın 12. maddesi uyarınca Üye, Hizmet'i sonlandırma imkanına sahip olacaktır.
3.3.
Bir üyelik planı kapsamında sunulan eşzamanlı yayınlar, kaydolduğunuz üyelik planının türüne bağlıdır ve ayrıca kabul ettiğiniz ek hüküm ve şartlarda detaylı olarak belirtilecektir.
3.4.
Fiyatlar hakkında güncel bilgiler ve ikamet ettiğiniz ülkede zaman zaman sunulan her türlü üyelik planına ilişkin güncel bilgiler için lütfen Storytel internet sitesini ziyaret edin. Burada, halihazırda mevcut olan üyelik planlarını ve ilgili tamamlayıcı hükümlerini de (özel sınırlamalar dahil) bulabilirsiniz. Söz konusu plandan yararlanmak için bu tamamlayıcı hükümleri ayrıca kabul etmiş olmanız gerekir.
3.5.
Mevcut üyelik planına ilişkin bilgilere Storytel internet sitesindeki hesabınız üzerinden (Kullanıcı adınızı ve şifrenizle Storytel hesabınıza giriş yaparak ve "sayfalarım" bölümüne giderek) ulaşabilirsiniz.
3.6.
Seçmeniz için birden fazla üyelik planı sunulması durumunda, mevcut üyelik planınızı ikamet ettiğiniz ülkedeki diğer bir üyelik planına değiştirebilirsiniz. Ancak söz konusu değişiklik, değişikliğin kaydedildiği günden itibaren ve aynı hesap için yeni bir değişikliğin kaydedilmesinden önce bir sonraki yinelenen ödeme tarihinize kadar geçerli olur. Asıl ödeme döngünüz olan otuz (30) günlük süre farklı üyelik planları arasında yapılan bu değişiklikten etkilenmeyecektir. Hesabınıza girerek (Kullanıcı adınızı ve şifrenizle Storytel hesabınıza giriş yaparak ve "sayfalarım" bölümüne giderek), hesap bilgilerinizi ve üyelik planınızı kolayca gözden geçirebilir, yönetebilir veya değiştirebilirsiniz.

4. İçerik Filtreleri

4.1.
Önceden yüklenmiş İçerik filtreleri, "Çocuk modu" veya benzer diğer filtreler gibi, isteğe bağlı bir fonksiyon olarak zaman zaman kullanıcıya sunulabilmektedir. Storytel'in yaş sınırları ve edebi türlerin belirlenmesi gibi amaçlar için kullandığı İçerik'teki her bir başlığa ait üst veri, Storytel'in yayıncı iş ortakları tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle Storytel, bu tür üst verilere dayanan filtrelerin kişisel zevkinize uygun olacağını garanti etmez ve buna ilişkin sorumluluk kabul etmez. Ayrıca, Storytel, bu filtrelerin tümüyle doğru olduğunu veya istenen şekilde ilgili olmayan tüm İçerik'i kesin olarak filtreleyeceğini garanti etmez. Bir filtre kişisel zevkinize uyun değil ise lütfen filtreyi kullanmayı derhal bırakın ve Storytel'in internet sitesi üzerinden Storytel ile irtibata geçerek, beklentilerinizi karşılayabilmek adına Hizmet'i ve filtreyi nasıl geliştirebileceğimizi bize bildirin. Storytel, kullandığınız filtreler ışığında İçerik'in uygunsuz veya elverişsiz olduğuna veya İçerik'te bir ihlalin veya başka kanuna aykırılıkların bulunduğuna dair şüphelerinize ilişkin geri bildirimlerinizi memnuniyetle karşılar. Geri bildirimlerinize dayanarak Hizmet'imizi ve filtrelerimizi zamanla geliştirebiliriz.
4.2.
Önceden yüklenmiş bir "çocuk modu" filtresi, Hizmet'i kullanan bir Üye olarak Size sunulursa, bu filtre, üst verilere dayanılarak yayıncı tarafından yalnızca on iki (12) yaşında veya daha küçük çocuklar için olan İçerik'e izin verecek şekilde ayarlanır. Bu, "çocuk modu"nda sunulan İçerik'in, bu yaş grubundaki çocuklar için tasarlanan Storytel içerik kataloğundaki tüm kitap ve türleri içerebileceği anlamına gelir. Storytel, bu filtrenin tümüyle doğru olduğunu veya istenen şekilde ilgili olmayan tüm İçerik'i kesin olarak filtreleyeceğini garanti edemez.

5. Ücretsiz Deneme

5.1.
Üyeliğiniz, Hizmet için bir ücretsiz deneme süresi (“Ücretsiz Deneme”) ile başlayabilir. Ücretsiz Deneme, 14 (ondört) gün boyunca ya da giriş yaptığınızda Size bildirilen süre kadar devam eder. Ücretsiz Deneme, üyelere, aylık üyelik konusunda karar vermeden önce belirli bir süre boyunca Hizmet'i ücretsiz deneme imkânı sunmayı amaçlar.
5.2.
Ücretsiz Deneme için kaydolduğunuzda, Ücretsiz Deneme süresi sonunda otomatik olarak aylık üyelik planına aktarılacağınızı onaylar ve kabul edersiniz. Ancak, Ücretsiz Deneme süresinin sona erdiği günden önce üyeliğinizi feshederseniz, sizden ücret tahsil edilmez ve üyeliğiniz iptal edilir.
5.3.
Size bir Ücretsiz Deneme teklifi sunulduğunda Storytel, Size bu Ücretsiz Deneme imkânını sadece bir defalığına sunmak niyetindedir. Bu nedenle, herhangi türde bir Ücretsiz Deneme'yi bir kez başlatmış olan üye, Ücretsiz Deneme imkânından bir daha yararlanamaz. Ücretsiz Deneme'yi kullanmaya elverişli olup olmadığınız, Storytel’in kendi vereceği karara bağlıdır ve Storytel, suistimaller ile Şartlar'ın ihlalini engellemek amacı ile Ücretsiz Deneme elverişliliğine sınırlamalar getirebilir. Storytel, kendi serbest iradesine bağlı olarak, herhangi bir üyenin Ücretsiz Deneme imkânına elverişli olmadığına karar verir ise, Ücretsiz Deneme'yi kaldırabilir veya sonlandırabilir. Üye, Ücretsiz Deneme'yi diğer tekliflerle birleştiremez.

6. Ücretler ve Ödemeler

6.1.
Storytel, üçüncü taraf ödeme servisleri hizmet sağlayıcıları ile işbirliği yapmaktadır ve Storytel ile anlaşmaya varmadan önce tüm ödemeleriniz bu hizmetler üzerinden tahsil edilecektir.
6.2.
Üyelikler, üyelik feshedilene kadar aylık olarak peşin ödenir. Aylık ödemelerin zamanına ilişkin olarak, Sizden, üyeliğinizi aktifleştirdiğiniz tarihten veya üyeliğiniz Ücretsiz Deneme ile başlamış ise, üyeliğin Siz veya Storytel tarafından bu süreden önce sonlandırılmadığı takdirde, bu Ücretsiz Deneme'nin sona erme tarihinden itibaren, başlamak üzere, her 30 (otuz) günde bir ücret tahsil edilir. Bazı durumlarda, örneğin kredi kartı bilgileri gibi seçtiğiniz ödeme yöntemine ilişkin bilgilerin geçerlilik tarihinin doğrulanamadığı durumlarda, Sizden tahsilat yapılacak tarih değişiklik gösterebilir.
6.3.
Abonelik ücretleri Storytel websitesinde yer almaktadır. Tüm ücretlere Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir. Ödemeler, kredi/banka kartından veya Storytel’in Size herhangi bir zamanda bildirebileceği diğer bir ödeme yöntemi (bununla sınırlı olmamak üzere uygulama içi ödemeler dahil) aracılığıyla yapılır. Kredi kartlarına ilişkin olarak, Storytel, Hizmet'in Size sunulduğu ülkede verilmeyen kredi kartlarını reddedebilir veya bloke edebilir. Storytel, kendi takdirine bağlı olarak, belirli türde kredi kartlarını reddetme hakkını saklı tutar.
6.4.
Fiyatlar, ödeme yöntemine bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Fiyat değişikliği söz konusu olduğunda, Storytel, bunu internet sitesinde ücretlendirmeye dair genel bilgi içerisinde duyurur. Bununla beraber, internet veya telekomünikasyon servis sağlayıcınızın, kendi aranızdaki sözleşmeye göre tahakkuk ettireceği veri iletişim maliyeti, ücretlere dahil değildir.
6.5.
Ödemede gecikmeniz veya temerrüde düşmeniz durumunda, Storytel, Hizmet'e erişiminizi dondurabilir veya engelleyebilir. Eğer bu durum gerçekleşirse, lütfen kullanıcı adı ve şifrenizle Storytel internet sitesinden giriş yapın ve Storytel hesabınızdaki 'Sayfalarım' bölümüne giderek üyeliğinizi yeniden aktif hale getirin. Ancak ödemede gecikme durumunda, Storytel, Sizden makul ceza faizi, hatırlatma ücreti ve uygulandığı hallerde, kanuni borç tahsilat maliyetlerini talep edebilecektir.

7. Hediye Kartları

7.1.
Storytel Size farklı türde Hediye Kartları sunabilir. Bazı Hediye Kartları ürüne özel olabilir, bu da söz konusu Hediye Kartı'nın, alıcının satın alma anında belirlediği şekilde özel bir üyelik planına bağlı olduğu anlamına gelir. Böyle bir Hediye Kartı yalnızca bu plan için geçerli olan şartlara uygun olarak kullanılabilir.
7.2.
Bir Storytel Hediye Kartı ile Üye olduğunuzda, ödeme şartları hariç olmak kaydı ile, ödeme yapan bir Üye ile aynı şekilde bu Şartlar'ı kabul etmiş sayılırsınız.
7.3.
Bir Storytel Hediye Kartı kullanıcısı olarak, hediye kartınız süresince Size ilgili üyelik planına uygun olarak Hizmet'e tam giriş hakkı verilir. Hediye Kartı'nızın süresi dolduğunda, olağan şekilde ödeme yapan bir Üye olarak devam etmeyi seçmemeniz veya yeni bir Storytel Hediye Kartı kullanmamanız durumunda, Hizmet de kendiliğinden sona erer. Ancak, halihazırda üyeliği mevcut bir Üye iken, bir Hediye Kartı aktive etmeniz durumunda, Hediye Kartı'nız süresince ödeme yapma yükümlülüğünüz Storytel tarafından geçici olarak dondurulur; Hediye Kartı'nın süresi dolduğunda ise, kendiliğinden olağan şekilde ödeme yapan Üye statüsüne geri dönerek aylık üyelik ödeme planına tabi olursunuz. Bu durumda, aktifleştirdiğiniz Hediye Kartı, asıl üyelik planınızdan başka bir üyelik planına ilişkin ise, en son kullandığınız ödeme planına otomatik olarak geri aktarılacaksınız. Ancak, söz konusu üyelik planı ürüne özel bir hediye kartına dayanıyorsa, bu durumda Hediye Kartı kullanmayan bir ödeme yöntemine dayanan en son kullandığınız yinelenen üyelik planınıza otomatik olarak geri aktarılacaksınız.

8. Cayma Hakkı

8.1.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun esas alınarak hazırlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nin 15/1(ğ) maddesi uyarınca Hizmet elektronik ortamda anında teslim edilen gayrimaddi mal sayılmaktadır. Bu doğrultuda, Hizmet Üyeliğiniz kapsamında cayma hakkına sahip değilsiniz.
8.2.
Eğer hatalı olarak Sizden ücret tahsil edildi ise, bildiriminizin Storytel tarafından tebliğ alındığı günden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde bu ücret tarafınıza iade edilir.

9. Fikri Mülkiyet Hakları

9.1.
Hizmet ve Hizmet'i oluşturan fikri haklar koruma altında olup bunlar Bize ve lisans verenlerimiz ve lisans verdiğimiz kişilere aittir ve ayrıca Hizmet ile içeriğinde yer alan tüm markalar, hizmet markaları, ticaret unvanları ve ayırt edici işaretler de yine Biz ve lisans verenlerimiz ve lisans verdiğimiz kişiler ile bağlı kuruluşları üzerine tescillidir. Tarafımızdan açıkça yazılı olarak rıza gösterilmedikçe, Hizmet'in hiçbir unsuru veya içeriği, Şartlar dahilinde Size sunulan Hizmet dışında farklı bir amaçla kullanılamaz. Hizmet'in Size ulaştırıldığı fiziki araçlar Size ait olabilir, ama Hizmet ve onu meydana getiren tüm unsurların fikri hakları tamamen ve sınırsız şekilde tarafımıza aittir. Hizmet dahilinde Size sunulan içerik ve unsurlar ile Hizmet'in kendisine ilişkin olarak Size hiçbir hak devredilmez veya herhangi bir sıfat bahşedilmez. Storytel’e ait veya Storytel’e lisanslı markaların Hizmet içinde yer alıyor olması, hiçbir şekilde, salt Hizmet'i kullanıyor olmanız sebebiyle, bu markalara ilişkin olarak Size bir lisanslama yapıldığı veya kulanım hakkı verildiği anlamında yorumlanamaz.

10. İçerik ve Yazılım Lisansı

10.1.
Hizmet İçerik'i, zaman zaman ve Hizmet'in sunulduğu farklı ülke ve bölgeler arasında farklılık gösterebilir. İçerik, Hizmet'e eriştiğinizde bulunduğunuz yere bağlı olarak da değişebilmektedir. Storytel, Hizmet'in veya Hizmet aracılığıyla erişilebilen içeriğin, ikamet ettiğiniz ülke dışında başka bir ülkede de bulunduğuna ilişkin bir taahhütte bulunmaz. Bulunduğunuz bölgede sunulan içerik hakkında bilgi için lütfen Storytel internet sitesini ziyaret edin. Storytel'in İçerik'te yapılan herhangi bir değişikliği Size bildirme yükümlülüğü altında olmadığını lütfen unutmayın.
10.2.
Hizmet, tarafımıza ait veya tarafımıza lisanslı olan Hizmet yazılımı, içerik, görsel ögeler ve diğer malzemeden kullanım sırasında yararlanılmasını mümkün kılacak şeklinde yapılandırılmıştır. Size bu kapsamda sınırlı, geri alınabilir, münhasır olmayan ve devredilemez, sadece kendi kişisel kullanımınız için ve ticari amaçla kullanmama şartı ile, Hizmet yazılımı, içerik, görsel ögeler ve diğer malzemelere erişim ve kullanım hakkı tanımaktayız.
10.3.
Siz veya Hesabınız aracılığıyla Hizmet'e erişmesine izin verdiğiniz kişilerin, Storytel’in açık ve yazılı izni olmaksızın veya yürürlükteki mevzuat açıkça izin vermedikçe, Hizmet'in hiçbir unsurunu veya içeriğini kopyalamayacağını, çoğaltmayacağını, değiştirmeyeceğini, bunlardan işlenme malzeme yaratmayacağını ve bunları başkalarına (üçüncü kişi web sitelerinde göstermek veya dağıtmak dahil ve bunlarla sınırlı olmamak kaydı ile) göstermeyeceğini, yayınlamayacağını, dağıtmayacağını, iletmeyeceğini, satmayacağını, kiralamayacağını, lisanslamayacağını, yaymayacağını ve ticari olsun ya da olmasın diğer bir şekilde yararlanmayacağını kabul, garanti ve taahhüt etmektesiniz.
10.4.
Siz veya Hesabınız aracılığıyla Hizmet'e erişmesine izin verdiğiniz kişilerin (1) Hizmet içinde kullanılan içerik koruma düzenek ve dijital hak yönetim teknolojilerini geri dağıtmayacağını, çevresinden dolanmayacağını, işlemez hale getirmeyeceğini; (2) Hizmet'i, parçalarına ayırmayacağını, ters mühendislik uygulamayacağını veya bunu diğer bir şekilde okuyup anlaşılabilecek formatta dağıtmayacağını; (3) kimliklendirme, telif hakkı bilgisi veya mülkiyete dair diğer uyarıları kaldırmayacağını; veya (4) Hizmet'e hukuka aykırı veya yetkisiz şekilde ya da sanki Sizinle aramızda ürün, hizmet ve markalarımıza dair bir işbirliği varmış görüntüsü yaratacak şekilde erişmeyeceğini kabul, garanti ve taahhüt etmektesiniz.
10.5.
Madde 10 hükümleri Hizmet'e erişimi olan herkes için geçerlidir.

11. Üçüncü Taraflara Ait İçerik ve Linkler

11.1.
Hizmet ile web sitemizde veya Hizmet'in içinde ya da dışında Storytel tarafından oluşturulmuş olan diğer platformlarda, üçüncü taraflarca meydana getirilmiş harici hiperlinkler ve/veya diğer unsurların görünüyor olması, buralarda yer alan üçüncü kişilere ait kendi web siteleri veya sosyal medya platformlarında ifade edilen düşünce ve görüşlerin Storytel veya iştirakleri tarafından benimsendiği veya tavsiye edildiği anlamında yorumlanamaz. Storytel, söz konusu üçüncü taraf web sitelerinde yer alan içeriğin doğruluğunu, uygunluğunu veya kalitesini teyit etmez, bunları önermez ve herhangi bir şekilde bunlarla ilgili sorumluluk almaz. Öte yandan, üçüncü taraf web sitelerinde veya sosyal medya platformlarında sunulan, önerilen, reklam ve tanıtımı yapılan ürün ve hizmetlerin belirtildiği şekilde ve kalitede temin edilmesi de Storytel’in sorumluluğunda değildir. Böylelikle, Storytel, üçüncü taraf web sitelerinde veya sosyal medya platformlarında yer alan içerik ile alakalı veya sorumlu olmadığından; Storytel, hiperlink verilmiş olan söz konusu üçüncü taraf web siteleri ve sosyal medya platformlarına konan, gösterilen, buralarda dağıtılan veya ticaret mevkiine konan içerik sebebiyle meydana gelen doğrudan veya dolaylı zararlardan, ihmal, kusur, sözleşme ihlali, kişilik haklarına saldırı, telif ve diğer fikri hakların ihlali nedeniyle oluşan her türkü kayıplardan dolayı hiçbir şekilde sorumluluk taşımaz.
11.2.
Hizmet, üçüncü taraf servisleri ve içeriğini barındırabilir, bunlara entegre olabilir veya bunlar aracılığı ile sunulabilir. Storytel’in bu üçüncü taraf servisleri ve içeriğini denetlememektedir. Bu sebeple, söz konusu üçüncü taraf servis ve içeriğine ilişkin olarak Size sunulan sözleşmeleri ve kulanım şartlarını çok dikkatli okumanız ve değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

12. Süre ve Fesih

12.1.
Storytel'de hesap oluşturduktan ve bir Üyelik planı kapsamında aylık üye olduktan veya bir Ücretsiz Deneme teklifini kabul ettiğiniz andan itibaren, Storytel üyeliğiniz, Siz veya Storytel tarafından sonlandırılana kadar aydan aya devam edecektir. Üyeliğinizi iptal etmediğiniz sürece, bize, Şartlar'a uygun olarak ve Storytel'de hesap açtığınız sırada kayıtlı olan veya başka şekilde sonradan verdiğiniz talimata uygun olarak seçmiş olduğunuz ödeme yönteminden bir sonraki ayın üyelik ücretini tahsil etme yetkisini vermektesiniz.
12.2.
Hizmet üyeliğinize yeni bir ay daha eklenmeden önce sonlandırabilmeniz için, üyeliğinizi yeni aylık üyelik döneminin başlamasından en geç bir gün önce feshetmeniz gerekir, aksi takdirde Hizmet üyeliğiniz takip eden aylık dönem için de yenilenir ve üyelik ücreti Sizden tahsil edilir.
12.3.
Üyeliğinizi sonlandırmak için, lütfen Storytel internet sitesini ziyaret ederek giriş yapın. "Sayfalarım" kısmından “Hesabım”a tıklayarak “Üyelikten Ayrıl” opsiyonunu seçin ve açılan yönlendirmeleri takip edin. Ayrıca, üyeliğinizi Storytel’e diğer yollarla ulaşarak da feshetmeniz mümkündür.
12.4.
Madde 5.3, 6.5 ve 14.4'te veya Şartların başka bir yerinde düzenlenen Storytel'in fesih haklarına ek olarak, Storytel'in, Sizin (veya Hizmet'e erişmesine izin verdiğiniz kişilerin) Şartlar'ı veya yürürlükteki yasaları, kuralları veya düzenlemeleri ihlal ettiğinize dair şüpheleri varsa, Storytel, Hizmet'i kullanımınızı sona erdirme veya sınırlama hakkına sahiptir. Bu, Hizmet'i hileli bir şekilde veya Storytel veya üçüncü bir tarafa zarar verecek şekilde kullandığınız hallerde de geçerlidir.

13. Storytel'in hakları ve yükümlülükleri

13.1.
Verilen Hizmet'in bir parçası olarak, Storytel, e-mail, telefon, SMS, MMS yolu ile ya da doğrudan Hizmet üzerinden Size ulaşarak, Hizmet'in işlevleri (kredi kartı son kullanım tarihine ilişkin hatırlatmalar yapmak dahil) ve İçerik'i hakkında bilgilendirme yapabilir. Uygulanabildiği ölçüde ve sizinle iletişim kurulmasını reddetmediğiniz sürece, Storytel ayrıca e-mail, telefon, SMS, MMS yolu ile ya da doğrudan Hizmet üzerinden Size ulaşarak, promosyonlar veya Hizmet ile ilgili benzeri faaliyet, ürünler ve etkinlikler hakkında bilgilendirme yapabilir.
13.2.
Ayrıca kabul ettiğiniz takdirde, Storytel, üçüncü taraf sosyal medya platformları gibi diğer iletişim araçları vasıtasıyla Sizinle irtibata geçebilir.
13.3.
Storytel ve Üye arasındaki tüm iletişim, Storytel’in Gizlilik Politikası’na uygun olarak yürütülür.
13.4.
Storytel, mobil iletişim hatlarında veya internet servis sağlayıcıların hizmetlerinde yaşanabilecek kesintilerden sorumlu değildir.
13.5.
Hizmet, haftanın 7 (yedi) günü kesintisiz olarak verilir. Ancak, Storytel, Hizmet'in her zaman kesintisiz ve hatasız sürdürülebileceği garantisi vermez. Hizmet'i etkileyen aksaklık veya kesintiler meydana geldiğinde, Storytel’e bunları düzeltme olanağı verilir ve bunlar sözleşmenin, yani Şartlar'ın ihlali sayılmaz. Aynı şekilde, Storytel, makul sebeplerle, mesela, bakım ve iyileştirme çalışmaları çerçevesinde Hizmet'i durdurabilir.
13.6.
Storytel, internet kesintisi, hız düşüklüğü veya Üye'nin kullanmakta olduğu internet hizmetindeki diğer aksaklıklardan dolayı Hizmet'in sunumunda yaşanan hata ve kesintilerden sorumlu olmayacaktır. Ayrıca Storytel, makul bir çerçevede, kendi kontrolü dışında sayılan tabii afet, savaş, terör olayları, hükümet kısıtlamaları, grev, lokavt, işçi kıtlığı, ticari ihtilaf, yangın, patlama, sel veya diğer doğal olaylar ya da herhangi diğer bir mücbir sebepten dolayı Hizmet'i işbu Şartlar kapsamında gereği gibi sunamamaktan dolayı sorumlu tutulamaz.
13.7.
Storytel, Şartlar çerçevesinde sahip olduğu hak ve yükümlülüklerini kısmen veya tamamen üçüncü taraflara devredebilir. Storytel, yine, bu Şartlar çerçevesindeki yükümlülüklerini, atayacağı yükleniciler aracılığı ile de yerine getirebilir. Kişisel verilerinizin işlenmesini etkileyebilecek bu tür değişikliklerin vukuunda, Storytel Gizlilik Politikası’na göre hareket edilir.
13.8.
Storytel, kendi takdirine bağlı olarak, Şartlar'da değişiklik yapabilir. Storytel'in Şartlar'da sizi olumsuz etkileyecek esaslı değişiklikler yaptığı durumda, bu durum, değişikliklerin yürürlüğe girmesinden en az otuz (30) gün önce, Hizmet üzerinden bildirimde bulunularak, e-posta, SMS veya Hizmet vasıtasıyla anlık bildirim yollanılarak Size duyurulur. Değişikliklere ilişkin olarak bazı hallerde açık rızanızı isteyeceğiz, bazı hallerde ise Sizi önceden bilgilendireceğiz ve Hizmet'i kullanmaya devam etmeniz, değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir. Bu sebeple bizden gelen bildirim veya mesajları dikkatlice okumanız önem arz etmektedir. Şartlar'da yapılan güncellemeler ve değişiklikler nedeniyle Hizmet'i kullanmayı bırakmak istediğiniz halde, madde 12'de öngörülen talimatlara uyarak üyeliğinizi dilediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

14. Üyenin hak ve yükümlülükleri

14.1.
Yürürlükte bulunan ek koşullarda aksi belirtilmedikçe, Üye, sadece kişisel kullanımı için sesli kitapları dinleyip, e-kitapları okuyabilir ve Hizmet'e dahil olan İçerik'ten faydalanabilir. Hizmet'in kullanıcıları, sesli kitapları kamusal alanlarda çalıp başkalarına dinletemez. Hesap bilgileriniz (giriş bilgileri dahil ancak bununla sınırlı olmamak kaydıyla) kişiseldir ve başkaları ile paylaşılamaz.
14.2.
Üye, Hizmet İçerik'inin kopyalanmasını engellemek için getirilen teknik veya diğer engelleri aşamaz veya aşma girişimlerinde bulunamaz; sesli kitapları, e-kitapları ve Hizmet'e dahil olan diğer içeriği, kendi kişisel kullanımı için dahi olsa, kısmen veya bir bütün olarak kopyalayamaz.
14.3.
Hizmet'e erişiminizin ve Hizmet kullanımınızın Şartlar'a uygun olduğunu onaylamakta ve kabul etmektesiniz. Ayrıca, Hesabınız üzerinden Hizmet'e erişime izin verdiğiniz herkesin Hizmet'i Şartlar'a uygun olarak kullandığını da kabul etmektesiniz. Herhangi bir kullanıcının Hizmet'e erişimine Şartlar'a uygun olarak yalnızca Siz izin verebilirsiniz.
14.4.
Uygulamanıza geçici olarak içerik yüklediğiniz ve 30 (otuz) gün veya daha fazla çevrimdışı/offline kaldığınız durumlarda, Storytel, Sizin Hizmet'e halen aktif üye olup olmadığınızı kontrol etmek için, Sizden çevrimiçi/online olmanızı ve Hizmet İçerik'i güncellemelerini almanızı talep edebilir. Eğer bu talebi reddederseniz, Storytel, Hizmet üyeliğinizin aktif olduğunu teyit edene kadar Hizmet kullanımınızı durdurabilir. Üyelik teyidi hiç gelmez ise, Storytel, kendi takdirinde olmak üzere, Hizmet kullanımını durdurmaya devam edebilir veya hesabınızı tamamen iptal edebilir.
14.5.
Üye olurken verdiğiniz bilgiler ile Storytel’e bildirdiğiniz, e-posta adresiniz de dahil, tüm kişisel bilgilerinizin doğruluğundan sorumlusunuz. Vermiş olduğu bilgilerde, özellikle de e-mail adresinizde, sonradan meydana gelen değişiklikleri de Storytel’e bildirmekle sorumlusunuz. Storytel’in bildirmiş olduğunuz e-posta adresine göndereceği elektronik postaları, gönderimi takip eden 2 (iki) gün içerisinde almış olduğunuz kabul edilir.
14.6.
Üyelik hesabınızın kontrolünden sorumlu olup, Hizmet'e uygunsuz erişime müsaade etmemek ve Hizmet'e Üyeliğiniz devam ettiği sürece şifrenizi ve kişiye özel detaylarınızı kimse ile paylaşmamakla sorumlusunuz.
14.7.
Üyeler, Storytel ile bağlantılı olabilecek forumlarda sesli kitap, e-kitap veya diğer edebi içerik ile ilgili yorum yapacakları zaman yürürlükteki yasalara uygun hareket etmeli, ifadelerinde başkalarına karşı saygılı olmalı, ayrımcı, gereksiz yere saldırgan veya kabul edilemez ifadelerden kaçınmalıdır. Üyeler, yine, fikri hakları başkalarına ait malzemeler paylaşmamak ve küçük düşürücü, cinsel suistimal ifade veya davet eden, nefret söylemi içeren ya da diğer bir şekilde hukuka aykırılık içeren paylaşımlarda bulunmamak zorundadır.
14.8.
Üye, Storytel’in yazılı izni olmadıkça, Şartlar altında sahip olduğu hak ve yükümlülüklerini başkalarına devredemez.
14.9.
Üye, Hizmet'i herhangi bir şekilde kesintiye uğratacak, zarar görmesine veya diğer türlü aksamasına sebep olacak şekilde kullanmamakla yükümlüdür. Size ait cihazlardan Storytel’e gelen elektronik iletişim ve içerikten Storytel değil Siz sorumlu bulunmaktasınız; Hizmet'i, internet sitemizi ve Storytel tarafından Hizmet'iniçerisinde veya dışarısında sunulan forumları ve kendi cihazlarınızı sadece uygun ve hukuki amaçlar doğrultusunda kullanmak zorundasınız. Aynı şekilde, web sitesini sahtecilik amacıyla veya hukuka aykırı diğer bir amaçla bağlantılı olarak kullanmamak; web sitesine tarafınıza ait olmayan, illegal, saldırgan (müstehcen, ırkçı, nefret söylemi, fiziki şiddet dahil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere), yanıltıcı, suistimal edici, kabul edilemez, taciz edici, iftira ve hakaret içeren, müstehcen, pornografik ve fikri hakları, markaları, gizlilik yükümlülüklerini, özel hayatı ya da kişiye özel hak ve bilgileri ihlal eden veya diğer bir şekilde üçüncü kişilere zarar veren malzemeyi göndermemek, kullanmamak ve tekrar kullanmaya çalışmamakla sorumlusunuz.
14.10.
Hizmet'te, veya bazı kısımlarında, yanlışlık veya aksaklıklar bulmanız halinde, hesabınızda kayıtlı e-mail adresinizden https://www.storytel.com.tr internet sitesindeki iletişim formunu kullanarak Bizim'le temasa geçmenizi veya diğer bir vasıtayla Storytel’i bilgilendirmenizi ya da şikâyetinizi iletmenizi önemle bildiririz.
14.11.
Hizmet'in Storytel'e atfedilebilir bir nedenden dolayı Şartlar'a uygun şekilde sunulmaması halinde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 15. maddesinde yer alan haklarınızı kullanabilirsiniz.
14.12.
Üye, Hizmet'in içinde reşit olmayanlar için sakıncalı veya uygunsuz nitelikte İçerik'in de bulunduğunu bilmektedir. Dolayısıyla, İçerik filtresi (çocuk modu filtresi gibi) kullanmayı tercih edin veya etmeyin, reşit olmayanların, gözetiminiz dışında Hizmet'e girişine müsaade etmemeniz gerektiğini kabul etmektesiniz.

15. Sözleşme tarafı

15.1.
Hizmet, Şartlar çerçevesinde, İstanbul Ticaret Sicili’ne 35728-5 numarası ile kayıtlı ve şirket adresi Levent Mah. Beyaz Karanfil Sok. No:28 Beşiktaş/İstanbul olan Türkiye'de kurulu Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri A.Ş tarafından sağlanır ve Size sunulur. Bizimle veya müşteri hizmetleri departmanımızla irtibata geçmek için destek.tr@storytel.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

16. Muhtelif Hükümler

16.1.
Hizmet, ticari amaçlar doğrultusunda kullanılmamak üzere sadece kişisel eğlence ve bilgi temini ile benzer diğer amaçlar için Size sunulmaktadır.
16.2.
Şartlar, kanunlar ihtilafı kuralları saklı kalmak kaydıyla, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yorumlanır ve uygulanır. Ancak, başka bir ülkede yerleşik olmanız halinde, Şartlar, bulunduğunuz ülkenin emredici hukuk kurallarının Size tanıdığı tüketici haklarını sınırlamaz.
16.3.
Storytel ve Üye arasında bir ihtilaf çıkması halinde, taraflar, öncelikle uzlaşma yoluyla ihtilafı gidermek için çaba göstereceklerdir. Tarafların uzlaşamaması halinde ise, ihtilaf, İstanbul Çağlayan (Merkez) Mahkemeleri ve İcra Daireleri tarafından çözümlenecektir. Üye ayrıca, Hizmet'in alındığı veya ikametgâhının bulunduğu yerdeki tüketici hakem heyetleri veya tüketici mahkemesine başvurma hakkına sahiptir.
16.4.
Hizmet'ten veya Hizmet’in İçerik'inden veya Şartlar'dan memnun olmamanız halinde, sahip olduğunuz tek ve münhasır hak, Hizmet’e erişim ve kullanımınıza son vermenizdir.
16.5.
Hizmet hakkında daha fazla bilgi almak için veya üyeliğiniz ya da Hizmet'in özelliklerine ilişkin desteğe ihtiyacınız olması halinde, lütfen Bizimle destek.tr@storytel.com e-mail adresinden temasa geçiniz.

Son güncellenme tarihi: 4 Mayıs 2020

Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.

STORYTEL GİZLİLİK POLİTİKASI

1. GENEL OLARAK

1.1.
Storytel, internet bazlı bir üyelik servisi olup, size (“Siz” veya “Kullanıcı”) Kullanım Koşulları, bu Gizlilik Politikası veya Storytel için belirli bir Üyelik planını kullanmanıza ilişkin uygulanacak her türlü ek hüküm ve koşullar (“Şartlar”) çerçevesinde mobil telefon, tablet veya diğer cihazlarınız üzerinden Storytel internet sitesine, sesli kitap, e-kitap veya diğer edebi içeriğe erişim sunar (“Hizmet”). Hizmet, Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri A.Ş. (bundan böyle “Storytel” veya “Biz”) tarafından sağlanır.
1.2.
Bu Gizlilik Politikası, Storytel’in, Size Hizmet'in sunulması ile bağlantılı olarak, kişisel verileriniz de dahil olmak üzere birtakım verilerinizin toplanma, depolanma, kullanım ve paylaşım yöntemlerini açıklamaktadır. Bu Gizlilik Politikası aynı zamanda sitemizi ziyaret eden veya uygulamamızı indiren ve kullanan kişileri de kapsamaktadır. Kişisel verilerinizin işlenme yöntemleri hakkında Sizi bilgilendirmek ve Hizmet'i kullanırken vermiş olduğunuz kişisel verilerinizin gerekli özen ve dikkatin sarf edilmesi suretiyle, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere kişisel verilerin korunmasına dair mevzuata uygun olarak işlendiği konusunda Siz'i temin etmek amacı ile hazırlanmıştır.
1.3.
Kişisel verilerinizi Storytel ile paylaşırken Bize her zaman güvenebilirsiniz. Storytel, kişisel verilerinizin, özellikle yetkisiz erişime veya açıklanmasına, kullanımına, değiştirilmesine, yok olmasına ve kaybına karşı uygun tüm teknik ve idari önlemleri almaktadır. Eğer bu Gizlilik Politikası'nda yer alan bilgilerden memnun değilseniz, Hizmet'i kullanmayı her zaman bırakabilirsiniz.

2. VERİ SORUMLUSU

2.1.
Storytel Sweden AB ile Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri A.Ş., Storytel’de saklanan kişisel verilerinizin işlenmesinde veri sorumluları olarak hareket etmektedir. Gizlilik veya veri bütünlüğü gibi konularda her iki şirketle de irtibata geçebilirsiniz. Tarafımıza nasıl ulaşacağınız konusunda gerekli bilgi madde 13'te yer almaktadır.

3. STORYTEL KİŞİSEL VERİYİ NE ZAMAN VE NASIL TOPLAR?

3.1.
Storytel Sizin hakkınızdaki kişisel verileri aşağıdaki hallerde toplar:
  • Storytel’de bir hesap oluşturmanız ve/veya Hizmet'i kullanmanız halinde,
  • Storytel’den bir eklenti servis veya ürün talep etmeniz halinde,
  • Hizmet'e dahil herhangi bir uygulamayı bir üyelik planına dayalı olsun veya olmasın yüklemeniz ve/veya kullanmanız halinde,
  • İnternet sitesini ziyaret etmeniz halinde,
  • Storytel'in bülten servisini almak için üye olmanız halinde,
  • Hata, ihlal veya başka türlü uygunsuz materyallere ilişkin bildirim yapmanız veya diğer bir sebeple Storytel müşteri hizmetleri ile temasa geçmeniz halinde,
  • Hizmet'i, Facebook ya da benzeri diğer üçüncü taraflarca sağlanan hizmetlerle bağlantılı olarak kullanmanız halinde, örn. Hizmet'e giriş yapmayı kolaylaştırmak için üçüncü taraf hizmetten veri almaktayız,
  • Müşteri memnuniyeti anketi veya pazarlama anketi gibi, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, bir araştırmayı yanıtlamanız veya Storytel’in gönderdiği iletilere yanıt vermeniz halinde, ya da
  • Storytel ile ilişiklinizin yönetilmesi için gerekli olan diğer hallerde.
3.2.
Öte yandan, Storytel kendisine veya üçüncü taraflara ait çerezler ve tercihleriniz ile faaliyetlerinizi, mesela uygulamamızı indirdiğinizde, Hizmet'i kullandığınızda ya da internet sitemizi ziyaret ettiğinizdeki davranışlarınızı, takip edebilen diğer izleme teknolojileri (işaretçi, etiket ve nokta dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aracılığıyla da veri toplamaktadır. Bu, örneğin oturum açmayı kolaylaştırmak, Size tercih edilen ayarlarınızı hatırlamak, Size özel pazarlama ve reklam başarısının ölçülmesi amacıyla olabilmektedir. Storytel’in çerez kullanımına dair detaylı bilgiyi Storytel'in internet sitesindeki Çerez Politikası’nda bulabilirsiniz.

4. STORYTEL HANGİ TÜR KİŞİSEL VERİ TOPLAR?

4.1.
Storytel’de bir hesap oluşturduğunuzda veya Storytel müşteri hizmetlerine ulaştığınızda, Storytel hakkınızda kişisel veri toplar. Storytel’in topladığı temel kullanıcı verisine, isminiz ve/veya kullanıcı isminiz, e-mail adresiniz ve/veya telefon numaranız gibi iletişim bilgileriniz ve kredi kart çeşidi ve kartın son kullanma tarihi gibi ödeme detaylarınız dahildir. Storytel, bunlar dışında, Sizin tarafınızdan sunulması halinde doğum tarihiniz, cinsiyetiniz ve mesela adresiniz gibi diğer iletişim verilerinizi de toplar. Storytel, yine, Sizin tarafınızdan verilen aile bireylerinize ait (aile bireylerinizin isimleri, e-mail adresleri, doğum tarihleri ve ilgi alanları dahil) verileri de toplayabilir. Bu kişisel verileri paylaşmayı tercih etmeniz halinde, ilgili kişilerden gerekli olduğu ölçüde rızalarını almış olmanız ve aynı zamanda bu kişileri işleme faaliyetlerimizle ilgili bilgilendirmiş olmanız gerekir.
4.2.
Hizmet'i veya diğer Storytel hizmet ve ürünlerini kullandığınızda ve Storytel internet sitesini ve uygulamasını ziyaret ettiğinizde, Storytel, kullanıma ilişkin veriyi (başlık seçimleri ve arama sorgusu gibi), izleme bilgisini (görüntülenen içerik gibi) ve teknik veriyi (benzersiz platform kimlikleri, telefon ve platform sürümleri, cihaz IP adresi, Storytel uygulama sürümü, dil ayarları, URL bilgisi, parola (şifrelenmiş), çerez verileri ve tarayıcı tipi gibi) toplayabilir. Ayrıca, Storytel faturalandırmayı kolaylaştırmak amacıyla Storytel'in ödeme hizmet sağlayıcısına vermiş olduğunuz bilgilerin bazılarını toplayabilir ve işleyebilir.
4.3.
Hizmet'i, kişisel veri işleyen Facebook ya da üçüncü taraflarca sunulan benzer hizmetlerle bağlantılı olarak kullanmanız halinde, kişisel verilerinizi Storytel ile paylaşmanıza izin verdiğiniz Facebook ya da diğer üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara sunduğunuz kişisel verileri toplayarak işleyebilir. Storytel, söz konusu üçüncü tarafların gizlilik uygulamalarına ilişkin bilgi almanızı önerir.
4.4.
Ayrıca, Storytel internet sitesinde yer alan kamusal forumlarda sağladığınız ya da Storytel internet sitesini veya uygulama marketi, sosyal paylaşım siteleri gibi üçüncü taraf platformlarda yer alan Storytel sitelerini kullandığınızda sağladığınız ya da kişisel hesabınız ile beraber kişisel profilinizi bir üçüncü taraf internet sitesine link verdiğinizde sağladığınız kişisel veriler de Storytel tarafından toplanarak işlenebilir.
4.5.
Storytel, yine, seçtiğiniz ödeme yöntemine dair bazı kişisel verileri de toplayarak işleyebilir. Storytel tarafından bu amaçla toplanan kişisel veriler, Hizmet'i almaya ehil olduğunuzun ve ödeme yönteminizin tespiti amacına yönelik olarak toplanmaktadır. Ancak, Storytel, kendisinden ayrı sistemler altında bağımsız faaliyet gösteren üçüncü taraf ödeme hizmetleri ile işbirliği yapmakta olduğundan, kredi kartı numarası gibi ödemeye dair bütünsel veriler Storytel’de toplanmaz ve saklanmaz. Storytel, söz konusu üçüncü taraf ödeme hizmet sağlayıcıların faaliyetlerine ilişkin bilgi almanızı önerir.

5. VERİLER NE KADAR SÜRE İLE SAKLANIR?

5.1.
Storytel, Siz'e ait kişisel verileri, sadece ilgili işleme faaliyetinin amacı için gerekli olduğu süre boyunca saklar.
5.2.
Bu kapsamda; pazarlama amacı ile toplanan ve işlenen kişisel verileriniz, Üye olduğunuz sürece boyunca ve üyeliğiniz sona erdikten itibaren 12 (on iki) ay süre ile saklanır ve Siz Storytel’e bu verinin işlenmesine devam edilmesi için açıkça izin vermiş olmadıkça, bu sürenin sonunda silinir.
5.3.
Sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirmek, Hediye Kartları ile ücretsiz kullanım sürelerinin ve diğer ek hizmetlerin kullanımını takip etmek ve belgelemek için, üye olduğunuzda vermiş olduğunuz kişisel veri (isminiz ve/veya kullanıcı isminiz, e-mail adresiniz ve/veya telefon numaranız ve ödeme detaylarınız gibi), üyeliğiniz ya da Hediye Kartı veya ücretsiz kullanımınız süresince ve üyeliğinizin sona ermesinden ya da Hediye Kartı aldığınız, Hediye Kartı'nı kullandığınız veya ücretsiz kullanımınızın sona erdiği tarihten hangisi en geç ise o tarihten itibaren 24 (yirmi dört) ay süre ile saklanır.
5.4.
Yine, kişisel Storytel sesli kitap/e-kitap kütüphanenize dair veriler, üyeliğiniz süresince ve üyeliğinizin sona ermesinden itibaren 24 (yirmi dört) ay süre ile, bu süre zarfında üye olarak geri dönmek istemeniz halinde kullanıcı deneyiminizi kolaylaştırmak ve geliştirmek amacıyla saklanır.
5.5.
Destek almak veya başka sebeplerle Storytel ile iletişime geçtiğiniz durumda, kişisel veriniz son destek bildiriminize (örn. sorunlar ve talepler) çözüm getirilmesinden itibaren 24 (yirmi dört) ay süre ile saklanır.
5.6.
Kişisel verileriniz, üyelik süreniz boyunca ve üyeliğinizin sona ermesinden itibaren yirmi dört (24) ay boyunca analitik amaçlar için işlenir.
5.7.
Storytel, ilgili mevzuatın gerektirmesi halinde veya hak talebinde bulunmak, bir hakkı kullanmak veya savunmak için kişisel veriyi bahsi geçen sürelerden daha uzun bir süre de saklayabilir.

6. KİŞİSEL VERİLERİNİZ NEREDE SAKLANIR?

6.1.
Kişisel verileriniz Sözleşme Tarafı'nın kurulduğu ülkede bulunan sunucularda saklanır. Kişisel veriler ayrıca Storytel'in ana şirketinin bulunduğu İsveç'te saklanır. Storytel, uluslararası veri aktarımları için madde 10.5'te açıklanan güvenlik tedbirlerini uygular.

7. STORYTEL NEDEN KİŞİSEL VERİNİZİ İŞLER?

7.1.
Storytel çeşitli amaçlarla kişisel verilerinizi işler. Öncelikle, Storytel, Sizinle olan müşteri ilişkilerini yönetmek ve kanuni yükümlülüklerini yerine getirmek amacı ile kişisel verilerinizi işler. Kişisel verileriniz, Hizmet'i ve özelliklerini geliştirmek ve uyarlamak amacıyla pazar ve müşteri analizleri, piyasa araştırmaları, istatistikler, Storytel'in iş takibi ile iş yönteminin geliştirilmesi için işlenebilir.
7.2.
Storytel, ayrıca, kişisel verilerinizi daha iyi ve daha kişiselleşmiş teklif ve hizmet sunumu amacı ile işleyebilir. Storytel, kişisel verilerinizi, Sizinle ilgisi olmayan reklam veya benzeri pazarlama iletilerinin gönderilme riskini azaltmak amacıyla da işleyebilir. Kişisel verileriniz, mesela, Storytel ile ortaklarının tercihleriniz, davranışlarınız, ihtiyaçlarınız ve hayat tarzınıza göre biçilmiş mal ve hizmetlerinin e-posta, uygulama içi anlık bildirimler ve üçüncü taraf kanallarda reklam yoluyla hedefsel pazarlama yöntemiyle sunumu ve tavsiye edilmesi amacıyla işlenebilir, link verilebilir, kısımlara ayrılabilir ve analiz edilebilir. Ayrıca kişisel veriler, Storytel'in mevcut kullanıcılarına benzer kitlelere yönelik hedefsel pazarlama için kullanılabilir. Bu durum Facebook ve Google gibi üçüncü taraf platformlarda özel kitleler oluşturmak amacıyla kişisel verilerin işlenmesini gerektirebilir. Storytel, ayrıca, Hizmet üzerinden ulaşabildiği, site ziyaretleriniz veya diğer kayıtlarınıza (mesela Facebook veya benzeri hizmet sağlayıcıları) dair hakkınızdaki veriyi burada belirtilen amaçlar için analiz edebilir ve derleyebilir.
7.3.
Yukarıdakilere ek olarak, Storytel, kişisel verilerinizi, yasaklanmış veya hukuka aykırı olan sahtecilik de dahil muhtemel faaliyetlerin önlenmesi, tespiti ve soruşturulması ile Şartlar'ın uygulanabilmesi (mesela, duruma göre, ücretsiz deneme süresine varsa diğer bir teklif ya da pazarlama kampanyasına ehil olduğunuza karar verebilmek gibi) amaçlarla da işleyebilir.

8. İŞLEMENİN HUKUKİ DAYANAĞI NEDİR?

8.1.
İşlenen kişisel verilerinizin çoğu, Storytel tarafından Şartlar'ın işletilebilmesi, mesela Storytel’in Hizmet'i ve işlevlerini sunabilmesi ve yönetebilmesi için gerekli olması sebebiyle işlenmektedir. Storytel’in, örneğin e-mail adresiniz ya da telefon numaranız gibi iletişim bilgilerinizi veya ödeme hizmet sağlayıcısından gelen verilerinizi işlemesi de bu duruma örnektir.
8.2.
Storytel’in işlediği bir kısım kişisel veri, mesela Storytel’in bu veriyi işlemesindeki meşru menfaatinin, işlemenin kişiliğinize ve bütünlüğünüze olan etkisi ve yol açabileceği risklere daha ağır basması gibi, bir çıkarlar dengesine dayanılarak işlenmektedir. Storytel’in kişisel verilerinizi destek amaçlı (örn. genel destek talepleri) veya doğrudan pazarlama amaçları dışında belirli pazarlama amaçları ile işlemesi ile kişisel Storytel sesli/e-kitap (diğer yazınsal ürünler dahil) kütüphanenize dair verileri üyeliğiniz sona erdikten sonra da saklaması bu duruma örnektir.
8.3.
Bunlara ek olarak, bazı kişisel veriler, Sizin onayınıza bağlı olarak işlenir. Facebook hesabınıza ulaşarak elde edilen kişisel verilerin işlenmesi ile Storytel'in veya Storytel'in ortaklarının ürün ve hizmetlerinin doğrudan pazarlaması böyle durumlardır. Aile üyeleriniz gibi gerçek kişilerin kişisel verilerini paylaştığınız takdirde, bu kişilerin kişisel verilerinin işlenmesine rıza gösterdiklerinden emin olmalısınız.
8.4.
İşlemenin yasal dayanak olarak yalnızca rızanıza bağlı olarak yapılacağı ölçüde, gönüllü olarak bu rızayı verip vermemek Sizin seçiminize bağlıdır ve her zaman için vermiş olduğunuz rızayı kısmen veya tamamen geri alabilirsiniz.

9. VERİ GÜVENLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜ

9.1.
Kişisel verilerinizin güvenliği, bütünlüğü ve gizliliği bizim için çok önemlidir. Kişisel verilerinizi özellikle yetkisiz erişime veya ifşaya, kullanımına, değiştirilmesine, yok edilmesine ve kaybına karşı korumak üzere geliştirilmiş teknik, idari ve fiziki güvenlik önlemleri uygulamaktayız. Güvenlik prosedürlerimizi, ek önlemler almaya veya mevcut önlemleri teknik olarak yükseltmeye gerek olup olmadığını tespit etmek için, zaman zaman gözden geçiriyoruz. Bilmenizi isteriz ki, elimizden gelen tüm çabaya rağmen, tümüyle aşılmaz önlemlerin sayısı azdır, ve bu yüzden de Sizden Hizmet'te şüpheli faaliyetler fark etmeniz halinde bizi derhal haberdar etmenizi önemle rica ederiz.

10. STORYTEL KİMLERLE KİŞİSEL VERİLERİNİZİ PAYLAŞIR?

10.1.
Storytel, Sizinle olan sözleşmesinin gereklerini veya hizmet sağlayıcılarına ve iş ortaklarına karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmek veya bu Gizlilik Politikası'nda belirtilen diğer amaçlar için, kişisel verilerinizi, iştirakleriyle, örneğin Storytel grubunda bulunan şirketlerle, iş ortaklarıyla, hizmet sağlayıcılarıyla ve diğer üçüncü şahıslarla paylaşabilir. Örneğin bankanıza yanlış anlaşılmaları gidermek, uyumluluğumuzu göstermek ve benzeri durumlar için bilgi vermemiz gerekebilir.
10.2.
Storytel ayrıca Siz'e özel reklam ve pazarlama iletileri yollamak, alakasız reklam veya diğer pazarlama iletilerinin gönderilmesinden kaçınmak, dijital pazarlamacılığımızın başarısını ölçmek veya diğer tanıtım amaçları için kişisel verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşabilir. Storytel'in Google Analytics’te yeniden pazarlama özellikleri ve izlenim, ilgi alanı ve demografik raporlama araçlarını kullanarak Facebook ve Google gibi platformlarda özel hedef kite oluşturması ve belirli bir pazarlama yönteminin yeni özel bir müşteri veya bir dizi yeni müşteri kazandırdığına ilişkin Facebook ve Google gibi iş ortaklarımızı bilgilendirmemiz bu duruma örnektir.
10.3.
Storytel, ayrıca, bizim adımıza kişisel veri işleyen IT sistem sağlayıcıları, müşteri servisleri ve iştirakleriyle de kişisel veri paylaşabilir. Eğer, Storytel adına veri işleyen bu şirketlerle kişisel veri paylaşılıyor ise, Storytel, kişisel verilerinizin yüksek seviyede güvenlik önlemleri altında korunması için, söz konusu üçüncü kişilerle veri işleme sözleşmeleri yapar.
10.4.
Kişisel veriler, yine, Storytel’in hukuki çıkarlarının korunması yönünden kanuni yükümlülüklerin veya resmi merci ve kurumların taleplerinin yerine getirilmesi için gerektiğinde ve sahtecilik ile diğer güvenlik ve teknik sorunların tespiti, izlenmesi ve önlenmesi amacıyla da paylaşılabilir.
10.5.
Uluslararası bir şirket olarak, kişisel verilerinizi Avrupa Birliği'nde (AB) veya Avrupa Ekonomik Alanı'nda (AEA) veya başka yerlerde saklayabiliriz. Kişisel verileriniz farklı ülkelere aktarıldığında, bu veri aktarımı, bu Gizlilik Politikası'nda öngörülen amaçlar doğrultusunda daha önce açıklanan alıcılara yapılır.
  • Eğer, kişisel verilerinizin Türkiye dışında bir ülkeye aktarılması ve orada tutulması söz konusu olur ise, özel güvenlik önlemleri alınır; söz konusu veri aktarımının Gizlilik Politikası ile başta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere yürürlükteki veri koruma mevzuatına uygunluğu temin edilir, mesela Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından uygun görülen veya tavsiye amacı ile ilan edilen veri koruma hükümlerini taşıyan sözleşmeler kapsamında hareket edilir.

11. DİĞER İNTERNET SİTELERİNE VERİLEN BAĞLANTILAR

11.1.
Storytel’in sağladığı bilgiler, Storytel dışında kişilere ait veya onlar tarafından işletilen harici internet sitelerine verilen linkler/bağlantılar içerebilir. Bu harici internet siteleri üzerinde gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetlerinden Storytel sorumlu değildir. Storytel, bu harici internet sitelerinin gizlilik uygulamalarına ilişkin bilgi almanızı önerir.

12. GİZLİLİK POLİTİKASI'NDA DEĞİŞİKLİKLER

12.1.
Bu Gizlilik Politikası'nda zaman zaman değişiklik yapılabilir. Eğer, Storytel, bu Gizlilik Politikası'nda esaslı değişiklikler yapacak olursa, değişiklik yürürlüğe girmeden önce e- mail, SMS yoluyla veya Hizmet üzerinden konu hakkında Sizi bilgilendirecektir. Güncel Gizlilik Politikamız Storytel internet sitesinde de yayınlanacaktır. Herhangi bir değişikliğin Sizin onayınızı gerektirmesi halinde, Storytel tarafınızdan yeni bir onay talep edecektir. Veri işleme faaliyetlerimiz hakkında bilgi sahibi olmak için bu Gizlilik Politikası'nı sık sık gözden geçirmenizi öneririz.

13. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN HAKLARINIZ

13.1.
Türkiye'de bulunuyorsanız, açık rızanızı geri alma hakkınıza ek olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:
  • Erişim hakkı: Hakkınızda kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, ve işleniyorsa hakkınızda hangi kişisel verilerin hangi amaçlarla ve nasıl işlendiği konularında bilgi talep etme
  • Düzeltme hakkı: Yanlış işlenen kişisel verilerin düzeltilmesini veya eksik işlenen verilerin tamamlanmasını talep etme
  • Silme hakkı (unutulma hakkı): Gerekli şartların gerçekleşmesi halinde talebiniz üzerine veya resen kişisel verilerinizi silmekle yükümlüyüz.
  • İşlemenin sınırlandırılmasını talep etme hakkı: Talebiniz üzerine belirli şartlar dahilinde veri işleme faaliyetlerimizi sınırlandırmakla yükümlüyüz. Bu durumda, kişisel verileri yalnızca ilgili kanunlarda öngörülen amaçlarla sınırlı olarak işleyebiliriz.
  • Veri taşınabilirliği hakkı: Belirli şartlarda, erişimimiz bulunan kişisel verilerinizin yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve okunabilir bir formda Size iletmemizi veya başka kişilere aktarmamızı talep edebilirsiniz.
  • Verilerin işlenmesine itiraz hakkı: Belirli durumlarda, kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz. İtiraz etmeniz halinde kişisel verilerinizi işlemeyi durdurmamız gerekebilir. Kişisel verilerinizin pazarlama ve profilleme amaçları doğrultusunda kullanıldığı durumlar buna örnek verilebilir.
13.2.
Yukarıdaki haklarınızın bazılarının ancak belirli durumlarda kullanılabileceği hususunu da bilginize sunarız. Mesela, veri taşınabilirliği hakkı, ancak, işlemenin bir sözleşmeye veya rızaya dayanması ve ayrıca işlemenin otomatik yöntemler kullanılarak yapılmış olması halinde mümkündür. Kişisel verilerinizin silinmesi ise verilerinizin meşru menfaat kapsamında veya rızanıza dayalı olarak işlendiği durumlarda yerine getirilebilir. Storytel’in kişisel verilerinizi ne şekilde işlediği konusunda sorularınız var ise, ya da yukarıdaki haklarınızdan bazılarını kullanmak veya bu hakların kapsamı hakkında daha fazla bilgi talep etmek istiyorsanız, bize aşağıdaki yollarla ulaşabilirsiniz:
  • E-mail adresimiz: privacy@storytel.com
  • Adresimiz: Levent Mahallesi, Beyaz Karanfil Sokak, No:28, 34330 Beşiktaş, İstanbul
13.3.
Kişisel verilerinizin Storytel tarafından doğrudan pazarlama amacı ile kullanılmasını istemiyorsanız, konu hakkında Storytel’e yazılı bildirimde bulunabilirsiniz. Her bir bülten içerisinde, daha fazla bülten almamanız için bülten listesinden çıkma seçeneğinizi kullanabileceğiniz tarafınıza bildirilecektir. Anlık bildirimler kapsamında (birçok mobil telefon ve tabletlerde olduğu üzere) kullandığınız cihazın "Ayarlar" bölümüne giderek "Bildirimler" seçeneğinden bir veya birden fazla uygulama için anlık bildirimleri kaldırabilirsiniz. Çerezler kapsamında sahip olduğunuz seçenekler Storytel'in Çerez Politikası'nda açıklanmaktadır.
13.4.
Kişisel verilerinizin yürürlükteki kişisel veri koruma mevzuatına aykırı şekilde işlendiğini düşünüyorsanız, ilgili idari otoriteye şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Türkiye'de ikamet ediyorsanız veya çalışıyorsanız, ya da söz konusu kişisel veri mevzuatına aykırılık Türkiye'de gerçekleştiyse şikayetinizi Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na iletebilirsiniz.

Son güncellenme tarihi: 4 Mayıs 2020

Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.

Lütfen dikkat: 14 gün sonra deneme süren sona erecek ve aboneliğin otomatik olarak aylık ₺29,99 ücretle başlayacaktır. Aboneliğini istediğin zaman iptal edebilirsin.