campaign-banner

Tarinoita ihan kaikesta.

Yli 500 000 ääni- ja e-kirjaa mobiililaitteellasi. Kokeile ilmaiseksi, lopeta kun tahdot.

Rekisteröidy nyt

Kuuntele ja lue niin paljon kuin haluat – myös offline-tilassa

Kids Mode kuuluu veloituksetta kaikkiin tilauksiin

Maksa turvallisesti ja lopeta kun tahdot – ei sitoutumisaikaa

Kokeile Storyteliä nyt

Käyttöehdot Tietosuojakäytäntö

Tervetuloa Storyteliin

Rekisteröimällä Storytel-tilin solmit Storytelin kanssa laillisesti sitovan sopimuksen. Ennen kuin astut tarinoiden ihmeelliseen maailmaan, käytä hetki näiden käyttöehtojen lukemiseen huolellisesti. Nämä käyttöehdot ovat tärkeitä, koska ne säätelevät sinun ja Storytelin välistä suhdetta ja siten vaikuttavat laillisiin oikeuksiisi ja velvoitteisiisi.

STORYTELIN KÄYTTÖEHDOT

Storytel Sweden AB ja sen tytäryhtiöt (jäljempänä ”Storytel” tai ”me”) tarjoavat tilauspalvelun, jonka personoitujen ominaisuuksien ja toimintojen (”palvelu”) avulla käyttäjät (jäljempänä ”sinä”) voivat käyttää äänikirjoja, e-kirjoja ja muuta sisältöä (”sisältö”), joka on saatavilla internetissä palvelun kautta yhteensopivaan internetyhteydellä varustettuun laitteeseen.

Palvelujemme käyttämiseen tarvitaan aktiivinen Storytel-tili. Kun luot tilin, sinun on hyväksyttävä nämä käyttöehdot. Lisäksi palvelun käyttö edellyttää aktiivista tilausta. Useimpia tilauksia säätelevät tilauskohtaiset lisäehdot (”tilausehdot”), jotka hyväksyt rekisteröityessäsi kyseiseen tilaukseen. Tietoa tarjolla olevista tilausvaihtoehdoista on saatavilla paikalliselta Storytel-sivustoltasi.

Näiden käyttöehtojen lisäksi Storytelin kanssa tekemääsi sopimusta säätelevät myös (i) tiedot, jotka sinulle on annettu ostamisen yhteydessä, ja (ii) kaikki tilausehdot, jotka hyväksyt tilaukseesi liittyen. Kaikkia Storytelin ja sinun välistä suhdetta sääteleviä tietoja kutsutaan yhdessä nimityksellä ”sopimus”.

Storytel tarjoaa palvelun sopimuksessa asetettujen ehtojen mukaisesti. Jos et hyväksy sopimusta, et saa käyttää palvelua etkä avata, käyttää tai kuluttaa mitään palvelun kautta toimitettua sisältöä.

Käyttöehtojen ja tilausehtojen voimassa oleva versio löytyy Storytelin verkkosivustolta.

Lisätietoja löytyy Storytelin verkkosivustolta sekä asiakaspalvelustamme.

1. Ikäraja ja kelpoisuus tilin avaamiseen

1.1.
Ollaksesi oikeutettu solmimaan sopimuksen ja perustamaan tilin tai solmimaan tilaussopimuksen Storytelin kanssa sinun pitää
  • olla vähintään kahdeksantoista (18) vuotta vanha ja/tai sinulla on muuten oltava valtuudet ja laillinen toimivalta solmia tämä sopimus sen maan lakien mukaisesti, jossa palvelu tarjotaan käyttöösi
  • olla sen maan asukas, jossa palvelu tarjotaan käyttöösi
  • antaa oikeat henkilötiedot pyydettäessä
  • antaa kelvollinen maksutapa
  • sitoutua noudattamaan sopimusta.

2. Palvelu

2.1.
Storytel tarjoaa yksilöidyn digitaalisen tilauspalvelun, jonka kautta voit suoratoistaa ja/tai ladata väliaikaisesti (vain sovelluksen sisäiseen välimuistiin tallennettuun offline-lukemiseen ja -kuunteluun) sisältöä yhteensopivan internetyhteydellä varustetun laitteen kautta. Palveluun pääsee Storytel-sovelluksen tai minkä tahansa muun Storytelin esiasennetun ohjelmiston kautta, ja sitä saa käyttää vain asiakkaan ei-kaupalliseen henkilökohtaiseen käyttöön sopimuksen mukaisesti.
2.2.
Voidaksesi käyttää palvelua sinun on käytettävä joko i) Storytelin teknisten vaatimusten mukaista laitetta ja/tai ii) Storytelin liiketoimintakumppanialustaa, jolle Storytel-sovellus tai muu Storytel-ohjelmisto on asennettu. Palvelun toiminnallisuudet eivät välttämättä ole samanlaisia kaikilla laitteilla ja alustoilla. Luettelo palvelun käyttöön liittyvistä teknisistä vaatimuksista, Storytelin liikekumppaneiden luettelo ja tällä hetkellä hyväksyttyjen maksutapojen luettelo löytyvät Storytelin verkkosivustolta.
2.3.
Storytel päivittää sovelluksensa säännöllisesti sovelluksen turvallisuuden varmistamiseksi sekä käyttäjäkokemuksen päivittämiseksi ja parantamiseksi. Näistä syistä Storytel saattaa ajoittain edellyttää, että päivität sovelluksen uudempaan versioon.
2.4.
Storytel pidättää oikeuden muuttaa milloin tahansa palvelun käyttöä koskevia teknisiä vaatimuksia ja muuttaa, lisätä tai poistaa liikekumppaneita ja maksutapoja. Tiedot tällaisista muutoksista julkaistaan Storytelin verkkosivustolla.

3. Tilausvaihtoehdot

3.1.
Storytel tarjoaa erilaisia tilausvaihtoehtoja, joita voidaan muuttaa ajoittain. Storytelin tällä hetkellä toimittamista tilausvaihtoehdoista löytyy tietoa Storytelin verkkosivustolta.
3.2.
Sinulle tarjottava palvelu riippuu tilausvaihtoehdosta, johon olet rekisteröitynyt. Joihinkin tilausvaihtoehtoihin voi sisältyä toinen suoratoistokanava (”Storytel Kids -suoratoisto”). Tämä tarkoittaa, että tilaus mahdollistaa yhden tavallisen suoratoiston ja yhden ”Storytel Kids” -suoratoiston samanaikaisesti. ”Storytel Kids” -suoratoisto toimii vain ”Kids Mode” -sisältösuodattimella (katso osio 4.2).
3.3.
Storytel pidättää oikeuden oman harkintansa mukaan poistaa olemassa olevia tilausvaihtoehtoja ja muuttaa tilausvaihtoehtojensa ominaisuuksia ja toimintoja. Tilausvaihtoehdon muutokset voivat perustua useisiin tekijöihin, kuten palvelun parantamiseen/hallinnointiin, oikeuksien haltijoiden vaatimusten tai oikeudellisten tai teknisten vaatimusten noudattamiseen. Jos tällaiset muutokset vaikuttavat kielteisesti olemassa olevaan tilaukseen enemmän kuin rajallisesti, sinulle ilmoitetaan asiasta, ja sinulla on mahdollisuus irtisanoa tilaus, katso kohta 11 ja tilausehdot.

4. Sisältösuodattimet

4.1.
Kaikki esiasennetut sisältösuodattimet, kuten ”Kids mode” (lapsille tarkoitettu tila) ja muut vastaavat suodatintoiminnot, joita saatetaan tarjota palvelussa ajoittain, tarjotaan sinulle valinnaisina toimintoina. Koska suodattimiin perustuvat tiedot ovat Storytelille muiden osapuolten, kuten sisällön julkaisijoiden, toimittamia, Storytel ei ota mitään vastuuta näiden suodattimien tarkkuudesta tai riittävyydestä eikä voi taata, että nämä suodattimet toimivat sinua tyydyttävällä tavalla.
4.2.
Jos ja kun sinulle tarjotaan esiasennettu ”Kids mode”, suodattimen asetukset on tehty perustuen sisällön julkaisijoiden antamiin tietoihin siitä, että kyseinen sisältö sopii enintään kahdentoista (12) vuoden ikäisille lapsille. Tämä tarkoittaa, että ”Kids mode” -suodattimen käytössä ollessa saatavilla oleva sisältö voi sisältää kaiken Storytel-sisältöluettelossa olevan sisällön ja tyylilajit, joka on tarkoitettu enintään 12-vuotiaille lapsille. Storytel ei voi millään tavalla taata, että suodatin on täysin tarkka, tai että suodatin on täysin varmasti suodattanut kaiken epäolennaisen sisällön aiotun mukaisesti.

5. Ilmainen kokeilujakso ja muut kampanjat

5.1.
Tilauksesi voi alkaa palvelun ilmaisella kokeilujaksolla (”ilmainen kokeilujakso”) tai muulla kampanjalla. Ilmaisen kokeilun ja muiden kampanjoiden tarkoituksena on antaa käyttäjien kokeilla palvelua ilmaiseksi tai vähentää hintaa ensimmäisellä käyttökerralla. Näin ollen ilmaista kokeilujaksoa ei saa käyttää useammin kuin kerran henkilöä kohden. Storytel päättää yksinomaisen harkintansa mukaan, soveltuuko henkilö ilmaiseen kokeilujaksoon ja/tai johonkin kampanjaan, ja Storytel voi rajoittaa henkilön soveltuvuutta estääkseen ilmaisen kokeilun tai kampanjan väärinkäytön. Storytel pidättää oikeuden peruuttaa tai lopettaa ilmaisen kokeilujakson tai kampanjan, jos Storytel oman harkintansa mukaan katsoo, että käyttäjä ei ole oikeutettu osallistumaan niihin. Et voi yhdistää ilmaista kokeilujaksoa tai kampanjatarjouksia muihin tarjouksiin.
5.2.
Kun rekisteröidyt ilmaiseen kokeilujaksoon, hyväksyt sen, että sinut siirretään automaattisesti maksulliseen tilausversioon ilmaisen kokeilujakson lopussa, ellet peruuta tilaustasi ennen ensimmäistä maksua, jolloin sinulta ei veloiteta maksua ja tilauksesi peruutetaan.

6. Hinnat ja maksaminen

6.1.
Hinnat näkyvät Storytelin verkkosivustolla, ja niistä ilmoitetaan sinulle selkeästi, kun rekisteröidyt tilaukseen. Hinnat voivat vaihdella tilausvaihtoehdon tyypin ja/tai käytetyn maksutavan mukaan. Jos hinnat vaihtelevat, Storytel ilmoittaa tästä Storytelin verkkosivustolla yleisten hintatietojen yhteydessä. Hinnat eivät sisällä tiedonsiirtokustannuksia tai maksuja, joita internet- tai televiestintäpalveluntarjoajasi saattaa vaatia kyseisen palveluntarjoajan kanssa tekemäsi sopimuksen nojalla.
6.2.
Voit milloin tahansa vaihtaa tilauksesi toiseen tilausvaihtoehtoon. Storytel voi oman harkintansa mukaan sallia tällaiset vaihdot ennen nykyisen tilausjakson päättymistä.
6.3.
Storytel voi tehdä muutoksia palvelun hintaan ilmoittamalla siitä kirjallisesti vähintään 30 päivää etukäteen. Tällaisella ilmoituksella saat aina riittävästi aikaa peruuttaa tilauksesi ennen uuden hinnan voimaantuloa. Jos et peruuta tilaustasi, hyväksyt palvelun uuden hinnan. Hinnanmuutokset voivat perustua useisiin tekijöihin, kuten palvelun parantamiseen/hallinnointiin tai oikeuksien haltijoille maksettavaan korvaukseen.
6.4.
Tilaukset maksetaan etukäteen (tai muutoin sovitulla tavalla), kunnes tilaus peruutetaan. Storytel ei anna osittaisia tai täydellisiä hyvityksiä tilauksen aloittamisen jälkeen, ellei sopimuksessa toisin mainita.
6.5.
Jos käytät luottokorttia, huomioi, että Storytel voi kieltäytyä hyväksymästä tai estää luottokortit, joita ei ole myönnetty maassa, jossa palvelu tarjotaan sinulle. Storytel pidättää myös oikeuden milloin tahansa ja oman harkintansa mukaan olla hyväksymättä tietyntyyppisiä luottokortteja.

7. Lahjakortit

7.1.
Storytel saattaa tarjota erityyppisiä lahjakortteja. Jotkin lahjakortit voivat olla tuotekohtaisia, mikä tarkoittaa, että kyseisen lahjakortin voi käyttää vain tiettyyn tilausvaihtoehtoon. Mitä tahansa tällaista lahjakorttia voi käyttää vain yhdessä kyseisen tilausvaihtoehdon kanssa. Jos aktivoit lahjakortin, kun sinulla on jo ennestään maksullinen tilaus, maksullinen tilaus keskeytetään lahjakortin tilausjakson ajaksi.

8. Immateriaalioikeudet

8.1.
Palvelu ja sisältö ovat meidän ja/tai lisenssinantajien tekijänoikeuksin suojattua omaisuutta. Kaikki tavaramerkit, palvelumerkit, kauppanimet, mallisuoja, verkkotunnukset, patentit, keksinnöt, liikesalaisuudet, tekijänoikeudet, tietokantaoikeudet ja kaikki muut immateriaali- tai teollisoikeudet (mukaan lukien tietotaito) palvelussa tai sisällössä ovat meidän tai lisenssinantajiemme tai meidän tai lisenssinantajiemme osakkuusyhtiöiden omaisuutta. Mitään palvelun tai sisällön osaa ei saa käyttää tai hyödyntää millään muulla tavalla kuin osana sinulle tarjottua palvelua ja siinä laajuudessa ja määrin kuin sopimus nimenomaisesti sallii. Emme siirrä sinulle mitään oikeuksia (mukaan lukien immateriaalioikeudet) tai omistusoikeuksia palveluun tai sen osaan, emmekä siirrä mitään tällaisia oikeuksia tai omistusoikeuksia sisältöön tai sen osaan. Lisäksi mitään ei pidä tulkita siten, että Storytel antaisi sinulle epäsuorasti, implisiittisesti tai muuten mitään lisenssiä tai käyttöoikeutta mihinkään palvelussa tai sisällössä näkyvään tavaramerkkiin.

9. Sisältö- ja ohjelmistolisenssi

9.1.
Palvelun sisältö kehittyy jatkuvasti ja sitä päivitetään säännöllisesti esimerkiksi palvelun parantamiseksi tai lakisääteisten vaatimusten, immateriaalioikeuksien, oikeuksien haltijoiden pyyntöjen tai sisäisten sisältökäytäntöjemme noudattamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelun kautta sinulle tarjotut sisällöt voivat vaihdella ajoittain ja eri maiden ja alueiden välillä, joissa palvelu on saatavilla, ja että sisältöä voidaan muuttaa, poistaa tai päivittää ilman erillistä ilmoitusta. Sisältö voi myös vaihdella riippuen sijainnistasi sillä hetkellä, kun käytät palvelua. Lisätietoja maassasi tällä hetkellä saatavilla olevasta sisällöstä löytyy Storytel-sovelluksesta.
9.2.
Palvelu on määritetty sallimaan omistamamme tai lisensoimamme palveluohjelmiston ja sisällön käytön. Sopimuksen ehtojen mukaisesti ja maksettuasi sovellettavan maksun, Storytel myöntää täten sinulle rajoitetun, peruutettavissa olevan, ei-yksinomaisen, ei-alilisensoitavan ja ei-siirrettävän lisenssin käyttää palveluohjelmistoa ja sisältöä (vain palvelussa) henkilökohtaiseen ei-kaupalliseen käyttöön yhteensopivalla internetyhteydellä varustetulla laitteella.
9.3.
Kuittaat, tiedostat, hyväksyt, takaat ja suostut varmistamaan, että sinä ja/tai kuka tahansa, jolle annat pääsyn palveluun tilisi kautta, ei kopioi, toisinna, luo kaksoiskappaletta, muokkaa, sopeuta, luo johdannaisteoksia, esitä, julkaise, jaa, levitä, lähetä millään tavalla (esimerkiksi tv- tai radiolähetys), myy, vuokraa, lainaa, alilisensoi tai levitä tai muuten hyödynnä mihinkään tarkoitukseen (kaupallisesti tai muuten) mitään materiaalia, sisältöä ja/tai koko palvelua tai sen osaa (mukaan lukien rajoituksetta sisällön ja palvelun ja/tai minkään muun materiaalin näyttäminen, levittäminen ja jakelu kolmannen osapuolen verkkosivuston kautta tai muulla tavalla).
9.4.
Kuittaat, tiedostat, hyväksyt, takaat ja suostut varmistamaan, että sinä ja/tai kuka tahansa, jolle annat pääsyn palveluun tilisi kautta, noudattaa aina sopimusta eikä (1) jaa uudelleen, kierrä tai poista käytöstä palvelussa käytettävää sisällönsuojausjärjestelmää tai digitaalisten oikeuksien hallintateknologiaa, (2) pura, takaisinmallinna, pura osiin tai muuten pienennä mitään palvelua ihmisen luettavaan muotoon, (3) poista mitään tunnistetietoja, tekijänoikeuksia tai muita omistusoikeuksia koskevia ilmoituksia tai (4) käytä palvelua laittomalla tai luvattomalla tavalla tai tavalla, joka viittaa yhteyteen tuotteisiimme, palveluihimme tai tuotemerkkeihimme.
9.5.
Tämän kohdan 9 vastaisen palvelujen ja/tai sisällön käytön katsotaan aina olevan tämän sopimuksen olennainen rikkomus ja sitä voidaan käyttää syynä tekijänoikeusrikkomuksia koskeviin vaateisiin.

10. Kolmannen osapuolen sisältö ja linkit

10.1.
Storytel ei ole vastuussa eikä takaa minkään palvelun sisä- tai ulkopuolella olevien kolmansien osapuolten luomien hyperlinkkien ja/tai muiden elementtien, joihin on pääsy palvelusta, verkkosivustoltamme, Storytelin tarjoamilta foorumeilta ja keskustelupalstoilta, laatua tai turvallisuutta.
10.2.
Palvelu voi integroitua kolmannen osapuolen palveluihin ja sisältöön, olla integroitu niihin tai tarjolla niiden yhteydessä. Storytel ei hallitse näitä kolmannen osapuolen palveluita tai niiden sisältöä, ja tällaisiin palveluihin saatetaan soveltaa erillisiä ehtoja ja/tai käytäntöjä. Lue huolellisesti kaikki sinulle esitetyt sopimukset, käyttöehdot ja/tai tietosuojakäytännöt, jotka koskevat tällaisia kolmannen osapuolen palveluita ja/tai sisältöä.

11. Kesto ja päättyminen

11.1.
Ellei toisin mainita, alla olevaa kohtaa 11 sovelletaan palveluun rekisteröitymisen yhteydessä sekä kaikissa tilausehdoissa.
11.2.
Storytel voi oman harkintansa mukaan ajoittain tarjota asiakkailleen mahdollisuuden asettaa tilauksensa tauolle.
11.3.
Jos päätät tilauksesi, se päättyy nykyisen tilausjaksosi lopussa. Jos olet hyödyntänyt ilmaisen kokeilujakson tarjousta, joka on vielä voimassa, tilaus päättyy silti välittömästi.
11.4.
Storytel voi irtisanoa sopimuksen välittömästi milloin tahansa ja ilman ennakkoilmoitusta, jos et noudata sopimusta tai sovellettavia lakeja, sääntöjä tai säädöksiä tai jos käytät palvelua muulla vilpillisellä tavalla tai tavalla, joka voi aiheuttaa vahinkoa Storytelille, sen konserni- ja kumppanuusyhtiöille tai kolmannelle osapuolelle.
11.5.
Irtisanominen ei vaikuta osapuolten oikeuksiin tai velvollisuuksiin, jotka perustuvat kohtaan 8 (”Immateriaalioikeudet”), kohtaan 13.7 (Käyttäjän luoma sisältö) tai muihin sopimuksen ehtoihin, jotka pysyvät voimassa sopimuksen päättymisen jälkeenkin. Kun sopimus päättyy tai irtisanotaan mistä tahansa syystä, kaikki lisenssit automaattisesti ja ilman lisätoimenpiteitä lakkaavat olemasta voimassa ja ne palautetaan Storytelille.

12. Storytelin oikeudet ja vastuut

12.1.
Storytel saattaa ajoittain ottaa yhteyttä sinuun. Kaikki viestintä Storytelin ja sinun välillä tapahtuu Storytelin tietosuojakäytännön mukaisesti.
12.2.
Pyrimme tarjoamaan palvelua ympäri vuorokauden, seitsemän (7) päivää viikossa. Storytel ei kuitenkaan takaa, että palvelu olisi aina virheetön tai keskeytyksetön. Jos palvelussa on vikoja tai keskeytyksiä, Storytelille annetaan mahdollisuus korjata ne rikkomatta sopimusta. Storytelilla on myös oikeus kohtuullisissa rajoissa ja kohtuullisin syin sulkea palvelu esimerkiksi tarvittaessa päivitys-, huolto- ja ylläpitotoimien suorittamiseksi.
12.3.
Storytelilla on oikeus siirtää sopimuksen mukaiset oikeutensa ja velvollisuutensa kolmansille osapuolille kokonaan tai osittain. Storytelilla on myös oikeus palkata alihankkijoita suorittamaan sopimuksen mukaisia velvoitteitaan. Kaikki tällaiset muutokset, jotka voivat vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn, käsitellään Storytelin tietosuojakäytännön mukaisesti.
12.4.
Storytel voi oman harkintansa mukaan tehdä muutoksia sopimukseen. Kun Storytel tekee sopimukseen olennaisia muutoksia, jotka vaikuttavat palveluun tai tilaukseesi kielteisesti, siitä ilmoitetaan sinulle esimerkiksi lähettämällä sinulle sähköposti, tekstiviesti tai ilmoitus palvelun kautta. Storytel lähettää tällaisen viestin vähintään kolmekymmentä (30) päivää ennen muutosten voimaantuloa, jotta voit halutessasi peruuttaa tilauksen ennen muutoksia. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt muutokset. Siksi on tärkeää, että luet kaikki meiltä saamasi ilmoitukset tai viestit huolellisesti. Jos haluat irtisanoa tilauksesi tällaisten sopimuksen päivitysten tai muutosten vuoksi, voit tehdä sen seuraamalla kohdassa 11 ja tilausehdoissa annettuja ohjeita.

13. Oikeutesi ja velvollisuutesi

13.1.
Voit käyttää palvelua henkilökohtaiseen ei-kaupalliseen käyttöön ainoastaan sopimuksen ehtojen mukaisesti ja kohdassa 9 nimenomaisesti sallitulla tavalla. Et esimerkiksi saa toistaa äänikirjoja yleisölle tai julkisella paikalla etkä millään tavalla asettaa palvelua ja/tai sisältöä kenenkään muun saataville ja/tai antaa kenellekään muulle pääsyä siihen fyysisesti tai digitaalisesti.
13.2.
Olet vastuussa siitä, että vain sinä hallitset ja vain sinulla on pääsy tiliisi sekä palvelun liiallisen käytön estämisestä. Sitoudut lisäksi noudattamaan kaikkia salasanan suojaamista koskevia vaatimuksia ja olemaan paljastamatta salasanaasi tai muita tilisi liittyviä yksilöllisiä tietoja kenellekään niin kauan kuin tilaat palvelua. Jos toiselle henkilölle sallitaan pääsy palveluun näiden käyttöehtojen mukaisesti, sinun on varmistettava, että palveluita käyttävät henkilöt noudattavat kaikin tavoin tämän sopimuksen ehtoja, ja sinä olet vastuussa kyseisen henkilön tekemistä tämän sopimuksen ehtojen rikkomuksista.
13.3.
Jos olet offline-tilassa palvelusta eli et käytä sitä vähintään kolmeenkymmeneen (30) päivään, Storytel voi estää pääsysi palveluun, kunnes liityt taas palveluun. Näin tehdään, jotta sinulla on edelleen aktiivinen tilaus palveluun, ja sisällön päivityksien hallitsemiseksi.
13.4.
Velvollisuutesi on ilmoittaa Storytelille kaikista muutoksista tiedoissa, jotka olet antanut rekisteröityessäsi ja/tai oston yhteydessä, erityisesti muutoksista sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon, jolla olet luonut tilisi.
13.5.
Olet vastuussa kaikesta käyttäjän luomasta sisällöstä (esim. arvostelut ja profiilikuva), jonka luot ja jaat palvelussa tai millä tahansa palveluun liittyvällä alustalla (esim. sosiaalisen median kanavat) (”käyttäjän luoma sisältö”). Olet myös vastuussa sen varmistamisesta, että sinulla on kaikki siihen liittyvät oikeudet (mukaan lukien kaikki immateriaalioikeudet), ja että tällainen käyttäjän luoma sisältö on tämän sopimuksen ehtojen ja Storytelin yhteisökäytännön mukaista. Et saa jakaa mitään käyttäjän luomaa sisältöä, joka on tai saattaa olla laitonta, loukkaavaa, häiritsevää, säädytöntä, herjaavaa, syrjivää, yksityisyyttä loukkaavaa tai kolmannen osapuolen oikeuksia loukkaavaa. Ymmärrät ja hyväksyt, että Storytelilla on oikeus valvoa, tarkastella, poistaa tai estää pääsy käyttäjän luomaan sisältöön milloin tahansa Storytelin yksinomaisen harkinnan mukaan. Pyydämme, että pidät ja käyttäydyt palvelu- ja viestintäkanavissamme mahdollisimman kunnioittavasti ja asianmukaisesti.
13.6.
Myönnät täten Storytelille maailmanlaajuisen, rojaltivapaan, ei-yksinomaisen, ei kumottavissa olevan, siirrettävän, alilisensoitavan ja rajoittamattoman oikeuden käyttää, mukaan lukien muun muassa palvelinisännöidä, toisintaa, muokata, muuttaa, jakaa, näyttää ja antaa julkisesti saataville millä tahansa tavalla, käyttäjänä luomaasi sisältöä missä tahansa nyt olemassa olevassa tai tulevassa mediassa kaupallisiin tarkoituksiin tai muutoin, mukaan lukien muun muassa Storytelin markkinoinnin, palvelun, sisällön ja/tai sen lisenssinantajien ja/tai liikekumppaneiden tarkoituksiin.
13.7.
Sinulla ei ole oikeutta siirtää sopimuksen mukaisia oikeuksiasi ja velvollisuuksiasi, ellei sinulla ole Storytelin kirjallista suostumusta siihen.
13.8.
Et saa käyttää palvelua millään tavalla, joka aiheuttaa tai todennäköisesti aiheuttaa palvelun keskeytymisen, vahingoittumisen tai heikentymisen millään tavalla, etkä saa käyttää palvelua tai laitettasi mihinkään laittomiin tai vilpillisiin tarkoituksiin.
13.9.
Hyväksyt, että palvelu sisältää sisältöä, joka ei sovellu alaikäisille. Tästä syystä suostut siihen, että et anna alaikäisen henkilön käyttää palvelua riippumatta siitä, oletko päättänyt käyttää sisältösuodatinta (Kids mode -suodatinta), ellei hän ole sinun valvontasi alaisena.

14. Pakotteet ja vientivalvonta

14.1.
Asiakas ei saa käyttää, avata tai muutoin viedä tai jälleenviedä palvelua, paitsi jos Yhdysvaltain lainsäädäntö ja palvelun hankintapaikan lainkäyttöalueen lainsäädäntö sen sallivat. Erityisesti, mutta rajoittumatta siihen, palvelua ei saa viedä, jälleenviedä tai muutoin asettaa saataville (a) maassa tai alueella, jonka Yhdysvaltain hallitus on asettanut kauppasaartoon, tai (b) kenellekään Yhdysvaltain valtiovarainministeriön erityisesti nimettyjen kansalaisten luettelossa (U.S. Treasury Department's Specially Designated Nationals List) tai Yhdysvaltain kauppaministeriön kiellettyjen henkilöiden luettelossa (U.S. Department of Commerce Denied Persons List) tai edellä mainitun ministeriön kiellettyjen tahojen luettelossa (Entity List) tai EU:n yhdistetyssä pakoteluettelossa nimetylle henkilölle. Käyttämällä palvelua vakuutat ja takaat, että et ole missään tällaisessa maassa tai tällaisessa luettelossa.

15. Palvelun toimittaminen

15.1.
Storytel Sweden AB, joka on rekisteröity Ruotsissa yritystunnuksella 556696-2865 ja jonka osoite on Box 24167, 104 51 Tukholma, tarjoaa palvelun käyttöösi sopimuksen nojalla.
15.2.
Jos ostat tilauksesi Storytelin verkkosivuston kautta, Storytel Oy (ID 2792250-7) myy palvelun sinulle.
15.3.
Jos ostat tilauksesi kolmannen osapuolen kautta, kuten puhelinoperaattorin kautta, kyseinen kolmas osapuoli myy palvelun sinulle, ellei kolmas osapuoli toisin ilmoita.

16. Yhteystiedot

16.1.
Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevien kanavien kautta:

17. Sovellettava laki ja kiistojen ratkaisu

17.1.
Sopimukseen ja sen tulkintaan sovelletaan Ruotsin lakeja, lainvalintaperiaatteita lukuun ottamatta. Sopimus ei kuitenkaan rajoita mitään kuluttajansuojaoikeuksia, joihin sinulla saattaa olla oikeus asuinmaasi pakollisten lakien nojalla, jos ne ovat ristiriidassa edellä mainitun kanssa.
17.2.
Jos olet tyytymätön palveluun, sen sisältöön tai sopimukseen, ainoa ja yksinomainen oikeuskeinosi on lopettaa palvelun käyttö ja tilaus. Storytel ei ole vastuussa epäsuorista vahingoista, ja hyväksyt, että Storytelin puolesta aiheutuva vastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa summaan, jonka olet maksanut Storytelille vaadettasi tai vaatimustasi edeltävien kahdentoista kuukauden aikana. Storytel ei ole vastuussa internetyhteytesi häiriöistä.
17.3.
Mikäli sinun ja Storytelin välillä on kiista, jota ei voida ratkaista osapuolten kesken, riita voidaan saattaa kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi, www.kuluttajariita.fi. Muussa tapauksessa riidan ratkaisevat Suomen yleiset tuomioistuimet.
17.4.
Lisäksi Euroopan komissio tarjoaa verkkovälitteistä riidanratkaisua tarjoavan verkkosivuston, joka on tarkoitettu auttamaan kuluttajia ja kauppiaita ratkaisemaan riitansa tuomioistuimen ulkopuolella. Se on saatavilla osoitteessa http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Päivitetty 12. Syyskuu 2022

Storytel Oy

STORYTELIN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

1. YLEISTÄ

1.1.
Storytel on internet-pohjainen, digitaalinen tilauspalvelu, joka antaa sinulle (jäljempänä "Sinä" tai "Käyttäjä") pääsyn Storytelin verkkosivuille, äänikirjoihin, e-kirjoihin ja muuhun kirjalliseen sisältöön mobiililaitteellasi, tablettitietokoneellasi tai muilla laitteilla (jäljempänä "Palvelu") Käyttöehtojen, tämän Tietosuojakäytännön ja kaikkien muiden tilauspakettiasi koskevien ehtojen (jäljempänä "Sopimusehdot") mukaisesti. Palvelun tarjoaa Storytel Oy, y-tunnus 2792250-7, (jäljempänä "Storytel" tai "me").
1.2.
Tässä Tietosuojakäytännössä on kuvattu tietojen keräämistä, säilyttämistä, käyttöä ja luovuttamista koskevia Storytelin käytäntöjä. Näihin tietoihin kuuluvat myös sinun henkilötietosi, liittyen Palvelumme tarjoamiseen Sinulle. Tämä Tietosuojakäytäntö koskee myös henkilöitä, jotka vierailevat verkkosivuillamme tai lataavat ja käyttävät sovellustamme. Tietosuojakäytännön tarkoituksena on informoida Sinua siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi ja vakuuttaa Sinut siitä, että henkilötietojasi kohdellaan kunnioittavasti ja soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, Palvelua käyttäessäsi.
1.3.
Voit aina jakaa henkilötietojasi turvallisesti Storytelille. Storytel on ottanut käyttöön teknisiä ja organisatorisia suojatoimenpiteitä, jotka ovat asianmukaisia, varmistaaksemme, että henkilötietosi on suojattu erityisesti luvattomalta tietoihin pääsyltä tai luovutukselta, käytöltä, muokkaamiselta, tuhoamiselta tai häviämiseltä. Ellet ole tyytyväinen tämän Tietosuojakäytännön sisältöön, voit aina pidättäytyä Palvelun käytöstä.

2. REKISTERINPITÄJÄ

2.1.
Storytel Sweden AB ja Storytel Oy ovat lain tarkoittamia rekisterinpitäjiä, jotka vastaavat henkilötietojesi käsittelystä Storytelissa. Voit ottaa kumpaan tahansa meistä yhteyttä koskien esimerkiksi henkilötietojen turvallisuutta tai yksityisyyden suojaa. Yhteystietomme ovat kohdassa 13.

3. MILLON JA MISTÄ STORYTEL KERÄÄ HENKILÖTIETOJA?

3.1.
Storytel kerää Sinusta henkilötietoja, kun:
  • avaat Storytelissa tilin ja/tai käytät Palvelua,
  • tilaat Storytelista lisäpalvelun tai tuotteen,
  • asennat Palveluun kuuluvan sovelluksen ja/tai käytät sitä, joko tilaukseesi perustuen tai ilman tilausta,
  • vierailet verkkosivulla,
  • rekisteröidyt Storytelin uutiskirjeen tilaajaksi,
  • ilmoitat ongelmasta, loukkaavasta tai muuten sopimattomasta sisällöstä taikka otat muusta syystä yhteyttä Storytelin asiakaspalveluun,
  • liität Palvelun Facebook-tiliisi tai vastaavaan kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun, esimerkiksi helpottaaksesi Palveluun kirjautumista, jolloin vastaanotamme tietoja kyseisestä kolmannen osapuolen palvelusta,
  • vastaat kyselyyn, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen asiakastyytyväisyyskyselyt tai markkinatutkimukset, taikka vastaat Storyteliltä tulleeseen viestintään, tai
  • se on muutoin tarpeen Sinun ja Storytelin välisen suhteen hallinnoimiseksi.
3.2.
Storytel kerää tietoja myös käyttämällä omia ja kolmansien osapuolten evästeitä ja muita vastaavia seurantatekniikoita (mukaan lukien, mutta ei rajoittuen beacon-, tag- tai pixel-tekniikoita), jotka saattavat seurata käyttäytymistäsi ja valintojasi, kun esimerkiksi lataat sovelluksemme, käytät Palvelua tai käyt verkkosivustollamme. Näiden tarkoituksena on esimerkiksi helpottaa sisäänkirjautumistasi, säilyttää oletusasetuksesi, lähettää Sinulle suunnattua räätälöityä mainontaa ja arvioida mainonnan onnistumista. Lisätietoja Storytelin evästeiden käytöstä on Storytelin evästeitä koskevissa tiedoissa, jotka löytyvät Storytelin verkkosivuilta.

4. MITÄ HENKILÖTIETOJA STORYTEL KERÄÄ?

4.1.
Kun luot tilin tai otat yhteyttä Storytelin asiakaspalveluun, Storytel kerää Sinusta henkilötietoja. Storytelin keräämiä peruskäyttäjätietoja ovat esimerkiksi yhteystietosi kuten nimesi ja/tai käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi ja maksutietosi, kuten luottokorttisi tyyppi ja voimassaoloaika. Storytel saattaa kerätä myös tietoja koskien syntymäaikaasi, sukupuoltasi ja muita yhteystietoja, kuten osoitteesi. Storytel voi tallentaa myös esimerkiksi perheenjäsenistäsi luovuttamiasi tietoja (mukaan lukien perheenjäsentesi nimet, sähköpostiosoitteet, syntymäajat ja mielenkiinnon kohteet). Mikäli päätät luovuttaa näitä henkilötietoja, olet vastuussa siitä, että luovutat henkilötiedot heidän suostumuksellaan ja informoit heitä käsittelytoiminnastamme.
4.2.
Kun käytät Palvelua tai muita Storytelin lisäpalveluita tai -tuotteita ja kun käyt Storytelin verkkosivustolla ja sovelluksessa, Storytel kerää käyttöä koskevia tietoja (kuten valitut nimikkeet ja tehdyt haut), katselua koskevia tietoja (kuten katseltu sisältö) ja teknisiä tietoja (kuten käytetyn alustan yksilölliset tunnistetiedot, puhelimen ja alustan versiot, laitteen IP-osoitteen, Storytel-sovelluksen version, kieliasetukset, URL-tiedot, salasanan (kryptattuna), evästetiedot ja selaimen tyypin). Mikäli rekisteröityessäsi Storytelin asiakkaaksi, rekisteröidyit laskutusasiakkaaksi, Storytelin saattaa olla laskutuksen helpottamiseksi tarpeellista kerätä ja käsitellä tietoja, joita olet luovuttanut Storytelin maksupalvelutarjoajalle.
4.3.
Jos liität Palvelun Facebook-tiliisi tai muuhun vastaavaan kolmannen osapuolen palveluun, joka hallinnoi henkilötietoja, Storytel saattaa kerätä ja käsitellä näitä henkilötietoja, jos olet antanut Facebookille tai muulle vastaavalle kolmannen osapuolen palvelulle luvan jakaa tietoja Storytelille. Storytel kannustaa Sinua tutustumaan kyseisien kolmansien osapuolien tietosuojakäytäntöihin.
4.4.
Storytel voi lisäksi kerätä ja käsitellä tietoja, jotka olet antanut Storytelin verkkosivuston julkisilla foorumeilla tai antanut Storytelille käyttäessäsi Storytelin verkkosivustoa, Storytelin sivustoja kolmansien osapuolten alustoilla, kuten sovelluskaupoissa, sosiaalisen median sivustoilla tai kun olet muodostanut linkin profiilistasi kolmannen osapuolen sivustolle tai alustalle henkilökohtaisella tililläsi.
4.5.
Storytel voi myös kerätä ja käsitellä tietoja koskien kelpoisuuttasi käyttää Palvelua ja valitsemaasi maksutapaa. Koska Storytel tekee yhteistyötä maksupalveluiden tarjoajien kanssa, jotka toimivat itsenäisesti Storytelista erillisissä järjestelmissä, Storytel ei säilytä täydellisiä maksutietoja, kuten koko luottokortin numeroa. Storytel kannustaa Sinua tutustumaan tällaisten maksupalveluiden tarjoajien tietosuojakäytäntöihin.

5. KAUANKO TIETOJA SÄILYTETÄÄN?

5.1.
Storytel säilyttää Sinua koskevat henkilötiedot vain niin kauan kuin se on tarpeen koskien kunkin käsittelytoimen tarkoitusta.
5.2.
Tämä tarkoittaa, että markkinointia ja mainontaa varten kerätyt ja käsitellyt henkilötiedot säilytetään niin kauan kuin olet Tilaaja, ja poistetaan kaksitoista (12) kuukautta tilauksen päättymisen jälkeen, ellet ole antanut Storytelille suostumustasi henkilötietojen käsittelyn jatkamiseen.
5.3.
Jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme, seurata ja dokumentoida lahjakorttien ja Ilmaisten kokeilujaksojen sekä muiden lisäpalveluiden käyttöä, säilytämme rekisteröityessäsi antamia henkilötietoja (kuten nimeäsi ja/tai käyttäjänimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja/tai puhelinnumeroasi ja maksutietojasi) niin kauan kuin olet Tilaaja, lahjakortin käyttäjä, Ilmaisen kokeilujakson käyttäjä ja kaksikymmentäneljä (24) kuukautta viimeisimmän tilauksen, lahjakortin oston, lahjakortin käytön tai ilmaisen kokeilujakson päättymisen jälkeen, mikä näistä on viimeisin.
5.4.
Säilytämme myös henkilökohtaisen Storytel ääni- ja e-kirjakirjastosi tiedot niin kauan kuin olet Tilaaja, ja kaksikymmentäneljä (24) kuukautta tilauksen päättymisen jälkeen, jotta voimme helpottaa ja parantaa kokemustasi, jos haluat palata Tilaajaksi kyseisen ajan kuluessa.
5.5.
Kun otat yhteyttä Storyteliin saadaksesi käyttäjätukea tai muuhun tarkoitukseen liittyen säilytämme henkitietojasi kaksikymmentäneljä (24) kuukautta viimeisimmän tukea vaativan yhteydenoton (kuten ongelmat ja pyynnöt) ratkaisusta.
5.6.
Henkilötietojasi käsitellään analyyttisiin tarkoituksiin tilausjaksosi ajan ja kaksikymmentäneljä (24) kuukautta sen päättymisen jälkeen.
5.7.
Storytel saattaa säilyttää tietoja yllä mainittuja ajanjaksoja kauemminkin, jos laki sitä edellyttää tai jos tietoja tarvitaan oikeusvaateiden tekemiseksi, oikeuksien käyttämiseksi tai oikeusvaateilta puolustautumiseen.

6. MISSÄ HENKILÖTIETOJA SÄILYTETÄÄN?

6.1.
Henkilötietojasi säilytetään palvelimilla siinä maassa, jossa sijaitsee Sopimusosapuolen (kuten Käyttöehdoissa on määritelty) toimipaikka. Henkilötietoja säilytetään myös Ruotsissa, jossa on Storytelin päätoimipaikka. Kansainvälisiin tiedonsiirtoihin Storytel soveltaa alla kohdassa 10.5 kuvattuja turvatoimenpiteitä.

7. MIKSI STORYTEL KÄSITTELEE HENKILÖTIETOJASI?

7.1.
Storytel käsittelee henkilötietojasi useisiin eri tarkoituksiin. Ensisijaisesti Storytel käsittelee henkilötietojasi pystyäkseen hallinnoimaan asiakassuhdetta Sinun kanssasi sekä täyttääkseen lakisääteiset velvollisuutensa. Henkilötietojasi voidaan käsitellä myös markkinointi- ja asiakasanalyyseissä, markkinatutkimuksissa, tilastoinnissa, liiketoiminnan seurannassa sekä Storytelin liiketoiminnan ja menetelmien kehittämisessä, jotta Palvelua ja sen ominaisuuksia voidaan kehittää ja räätälöidä.
7.2.
Storytel käsittelee henkilötietojasi myös tarjotakseen Sinulle parempia ja henkilökohtaisempia tarjouksia ja palveluita. Storytel käsittelee henkilötietojasi myös vähentääkseen riskiä siitä, että Sinulle lähetetään epätarkoituksenmukaisia mainoksia tai muuntyyppistä epätarkoituksenmukaista markkinointia. Henkilötietoja voidaan esimerkiksi käsitellä, linkittää, segmentoida ja analysoida, jotta Sinulle voidaan toimittaa kohdennetun mainonnan keinoin, esimerkiksi sähköpostin, sovelluksen push-ilmoitusten ja kolmansien osapuolien kanavilla tapahtuvan mainostamisten kautta mieltymyksiäsi, käyttäytymistäsi, tarpeitasi tai elämäntapaasi varten räätälöityjä tiedotteita, tarjouksia tai suosituksia liittyen Storytelin tai sen kumppaneiden tavaroihin ja palveluihin. Tietoja voidaan myös hyödyntää markkinoinnin kohdentamiseksi ryhmille, jotka ovat Storytelin olemassa olevien käyttäjien kanssa samankaltaisia. Tähän saattaa kuulua esimerkiksi henkilötietojen käsittelyä yksilöityjen kohderyhmien muodostamiseksi kolmansien osapuolien alustoilla, kuten Facebookissa ja Googlessa. Storytel voi myös analysoida ja yhdistellä tietoja Sinusta, joihin Storytel on saanut pääsyn verkkovierailuistasi tai muista rekistereistä (esimerkiksi Facebookista tai muilta vastaavilta sosiaalisen median tarjoajilta), tässä luvussa mainituissa tarkoituksissa.
7.3.
Edellä mainittujen lisäksi, Storytel käsittelee henkilötietojasi estääkseen, havaitakseen ja tutkiakseen mahdollisesti kiellettyä tai laitonta toimintaa (esimerkiksi petokset) ja varmistaakseen, että Käyttöehtojamme noudatetaan (esimerkiksi määrittäessään, oletko oikeutettu, tilanteen mukaan, Ilmaiseen kokeilujaksoon tai muuhun tarjoukseen taikka osallistumaan tiettyyn markkinointikampanjaan).

8. MITKÄ OVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTEET?

8.1.
Storytel käsittelee valtaosaa Sinua koskevista henkilötiedoista, koska se on tarpeen, Storytelin Ehtojen täytäntöön panemiseksi. Toisin sanottuna, jotta Storytel voi siis tarjota ja hallinnoida Palvelua ja sen ominaisuuksia. Tässä tarkoituksessa Storytel käsittelee esimerkiksi yhteystietojasi, kuten sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi sekä maksupalvelun tarjoajalta saamiaan tietoja.
8.2.
Osa henkilötietojen käsittelystä perustuu intressipunninnalle. Toisin sanottuna, Storytelin oikeutettu etu käsitellä tietoja on suurempi kuin käsittelyn vaikutukset tietosuojaan ja käsittelyyn liittyvät tietosuojariskit. Tästä on kyse esimerkiksi silloin, kun Storytel käsittelee henkilötietojasi tukitarkoituksessa (esim. yleiset tukipyynnöt) tai eräissä markkinointitarkoituksissa, pois lukien suoramarkkinointitarkoituksessa, tai säilyttää Storytel ääni- ja e-kirjakirjastoasi (mukaan lukien muu kirjallinen sisältö) vielä tilauksesi päättymisen jälkeen.
8.3.
Joidenkin henkilötietojen käsittely perustuu lisäksi antamaasi suostumukseen. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi ne tiedot, joiden kautta Storytel saa yhteyden Facebook-tiliisi ja pystyy suoramarkkinoimaan omia tai kumppaneidensa tavaroita ja palveluita. Mikäli luovutat muiden luonnollisten henkilöiden, kuten perheenjäsentesi, henkilötietoja, olet vastuussa siitä, että heiltä on saatu suostumus heidän henkilötietojensa käsittelyyn.
8.4.
Jos henkilötietojen käsittely perustuu ainoana oikeusperusteena suostumukseen, on suostumuksen antaminen aina täysin vapaaehtoista ja voit peruuttaa antamasi suostumuksen kokonaan tai osittain milloin tahansa.

9. TIETOTURVA JA HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMINEN

9.1.
Henkilötietojesi turvallisuus, eheys ja luottamuksellisuus ovat meille hyvin tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön teknisiä, hallinnollisia ja fyysisiä suojakeinoja henkilötietojesi suojaamiseksi erityisesti asiattomalta tietoihin pääsyltä, tietojen jakamiselta, käytöltä, muokkaamiselta, tuhoamiselta tai hävittämiseltä. Tarkistamme käytössämme olevat tietojen suojausmenetelmät säännöllisin väliajoin arvioidaksemme, onko uusien toimenpiteiden lisäämiseen tai olemassa olevien menetelmien tekniseen päivittämiseen tarvetta. Pyrimme suojaamaan henkilötietosi parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vain harvat suojakeinot ovat aukottomia ja siksi toivommekin, että ilmoitat meille välittömästi, jos huomaat Palvelussamme epäilyttävää toimintaa.

10. KENELLE STORYTEL LUOVUTTAA TIETOJASI?

10.1.
Storytel voi luovuttaa henkilötietojasi konserniyhtiöilleen eli toisin sanoen yhtiöille Storytel-konsernin sisällä, liikekumppaneilleen, alihankkijoilleen ja muille kolmansille osapuolille pannakseen kanssasi tehdyn sopimuksen ehdot täytäntöön tai pannakseen Storytelin alihankkijoiden ja liikekumppaneiden kanssa tehtyjen sopimusten ehdot täytäntöön taikka muuten tässä Tietosuojakäytännössä esitettyjen tarkoitusten mukaisesti. Tällainen tilanne voi olla kyseessä silloin, kun toimitamme tietoja esimerkiksi pankillesi osoittaaksemme toimintamme lainmukaisuuden tai selvittääksemme väärinymmärryksiä.
10.2.
Storytel voi myös luovuttaa tietojasi kolmansille osapuolille, jotta Sinulle voidaan lähettää kohdennettua mainontaa ja markkinointia, jotta vältettäisiin Sinulle epätarkoituksenmukaisen mainonnan tai muun epäolennaisen markkinoinnin lähettäminen, jotta se voi arvioida digitaalisen markkinoinnin onnistumista ja näkyvyyttä sekä muissa markkinointitarkoituksissa. Tällaisesta on kyse esimerkiksi tilanteissa, joissa Storytel käyttää jälkimarkkinointityökaluja ja -ominaisuuksia, kiinnostusta ja demografiaa mittaavia raportteja Google Analytics -työkalulla, lataa kohdennettuja yleisöryhmiä esimerkiksi Facebookiin ja Googleen, ja kun ilmoitamme liikekumppaneillemme, kuten Facebookille ja Googlelle, että tietty markkinointitoiminto on johtanut tapauskohtaisesti tiettyyn uuteen asiakassuhteeseen tai useampiin uusiin asiakassuhteisiin.
10.3.
Storytel voi myös luovuttaa henkilötietojasi yrityksille, jotka käsittelevät henkilötietoja Storytelin puolesta. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi IT-järjestelmiä ja asiakaspalvelua tarjoavat yritykset sekä konserniyhtiöt. Jos Storytel luovuttaa henkilötietojasi yrityksille, jotka käsittelevät niitä Storytelin puolesta, Storytel tekee kyseisten yritysten kanssa erilliset tietojenkäsittelysopimukset, joilla varmistutaan siitä, että henkilötiedoillasi säilyy korkea suojataso.
10.4.
Henkilötietoja voidaan tarvittaessa luovuttaa myös lain edellyttämissä tilanteissa tai viranomaisen vaatimuksesta, jos tietoja tarvitaan Storytelin oikeudellisen edun nimissä tai petoksen ja muiden tietoturvaan tai tekniikkaan liittyvien ongelmien havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja huomioimiseksi.
10.5.
Koska olemme kansainvälinen yritys, voimme säilyttää henkilötietojasi Euroopan unionin (EU) alueella, Euroopan talousalueella (ETA) tai muualla. Kun henkilötietojasi siirretään eri valtioiden välillä, siirto tehdään yllä kuvatuille vastaanottajaryhmille ja tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Mikäli henkilötietojasi siirretään Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuoliseen maahan tai niitä säilytetään siellä, noudatetaan erityisiä turvallisuustoimenpiteitä. Varmistamme esimerkiksi, että tiedonsiirto suoritetaan tämän Tietosuojakäytännön ja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti solmimalla esimerkiksi tiedonsiirtosopimus, joka sisältää Euroopan komission hyväksymät, tiedonsiirtoa koskevat standardoidut mallisopimuslausekkeet. Mallisopimuslausekkeet ovat saatavilla Euroopan komission verkkosivuilta https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en.

11. LINKIT MUILLE VERKKOSIVUSTOILLE

11.1.
Storytelin antamissa tiedoissa saattaa olla linkkejä muille kuin Storytelin ylläpitämille tai omistamille verkkosivustoille. Storytel ei vastaa henkilötietojesi käsittelystä kyseisillä verkkosivustoilla. Storytel kannustaa Sinua tutustumaan kyseisten verkkosivustojen haltijoiden tietosuojakäytäntöihin.

12. MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

12.1.
Tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää ajoittain. Jos Storytel tekee tietosuojakäytäntöön merkittäviä muutoksia, niistä tiedotetaan Sinulle sähköpostitse, tekstiviestitse tai suoraan Palvelun kautta, ennen kuin muutokset astuvat voimaan. Viimeisin versio tietosuojakäytännöstä julkaistaan lisäksi Storytelin verkkosivustolla. Mikäli muutokset edellyttävät suostumustasi, Storytel pyytää Sinulta erikseen kyseisen uuden suostumuksen. Suosittelemme, että luet tämän tietosuojakäytännön säännöllisin väliajoin, jotta pysyt tietoisena henkilötietojen käsittelyä koskevista käytännöistämme.

13. OIKEUTESI EU/ETA-ALUEEN LAKIEN MUKAAN

13.1.
Jos asut EU/ETA-alueella, tai jos henkilötietojasi muuten käsitellään Storytelin entiteettien toimesta EU/ETA-alueen sisällä, on Sinulla seuraavat oikeudet (oikeuden peruuttaa suostumus lisäksi):
  • Oikeus saada pääsy tietoihin: Sinulla on oikeus pyytää tieto siitä, onko meillä Sinua koskevia henkilötietoja. Mikäli niitä on, Sinulla on oikeus pyytää tietoa siitä, mitä henkilötietoa meillä on Sinusta sekä miksi ja miten käsittelemme sitä.
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen: Meidän tulee pyynnöstä oikaista epätarkat henkilötiedot tai täydentää puutteellisia henkilötietoja.
  • Oikeus tietojen poistamiseen ("oikeus tulla unohdetuksi"): Tietyissä tilanteissa, meidän tulee pyyntösi perusteella poistaa Sinua koskevat henkilötiedot.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Tietyissä tilanteissa, meidän tulee pyyntösi perusteella rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Tällaisissa tilanteissa voimme käyttää henkilötietoja vain rajoitettuihin lainsäädännössä määriteltyihin tarkoituksiin.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Tiettyjen edellytysten täyttyessä, Sinulla voi olla oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, joihin meillä on pääsy, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle taholle.
  • Oikeus vastustaa käsittelyä: Tietyissä tilanteissa, saatat voida vastustaa Sinua koskevien henkilötietojen käyttöämme. Tämän perusteella saatamme olla velvollisia lopettamaan henkilötietojen käyttämisen. Näin saattaa olla esimerkiksi tilanteissa, joissa henkilötietoja käytetään markkinointiin ja profilointiin.
13.2.
Huomaathan, että osaa yllä olevista oikeuksista voi käyttää vain tiettyjen edellytysten täyttyessä. Esimerkiksi oikeutta tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen voi käyttää vain silloin, kun käsittely perustuu sopimuksen täytäntöönpanoon tai suostumukseen ja kun käsittely suoritetaan automaattisesti. Oikeus saada tiedot poistettua soveltuu ainoastaan silloin, kun henkilötietoja käsitellään intressipunninnan tai suostumuksen perusteella. Ota meihin yhteyttä, jos Sinulla on kysyttävää siitä miten Storytel käsittelee henkilötietojasi tai tahdot käyttää oikeuksiasi tai tarvitset lisätietoja oikeuksistasi. Yhteystietomme löydät alta.
13.3.
Mikäli et halua, että Storytel käsittelee henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, voit lähettää Storytelille kiellon koskien henkilötietojesi käyttämistä suoramarkkinoinnissa. Lisäksi jokaisessa Storytelin lähettämässä uutiskirjeessä muistutetaan, että voit peruuttaa uusien uutiskirjeiden tilaamisen. Push-ilmoitusten käytön voit lopettaa (suurimmassa osassa mobiililaitteista ja tablettitietokoneista) menemällä laitteesi "Asetuksiin" ("Settings"), valitsemalla "Ilmoitukset" ("Notifications") ja muuttamalla laitteesi asetuksia joko sovelluskohtaisesti tai kaikkien sovellusten osalta. Evästeisiin liittyen, valintamahdollisuutesi ottaa evästeet pois käytöstä on kuvattu Storytelin evästeitä koskevissa tiedoissa.
13.4.
Olet myös oikeutettu tekemään valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, mikäli epäilet että henkilötietojasi on käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisesti. Jos asut tai työskentelet Suomessa, tai jos oletettu tietosuojalainsäädännön loukkaus on tapahtunut Suomessa, voit tehdä valituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Viimeksi muokattu: 2. marraskuuta 2018

Storytel Oy