campaign-banner

Tarinoita ihan kaikesta.

Yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa mobiililaitteellasi. Kokeile ilmaiseksi, lopeta kun tahdot.

Rekisteröidy nyt

Kuuntele ja lue niin paljon kuin haluat – myös offline-tilassa

Kids Mode kuuluu veloituksetta kaikkiin tilauksiin

Maksa turvallisesti ja lopeta kun tahdot – ei sitoutumisaikaa

Kokeile Storyteliä nyt

Käyttöehdot Tietosuojakäytäntö

Tervetuloa Storyteliin!

Nämä Käyttöehdot ovat tärkeät, sillä ne sääntelevät sinun ja Storytelin välistä suhdetta ja vaikuttavat sellaisinaan sinun oikeuksiisi ja velvollisuuksiisi. Luethan siis nämä ehdot huolella.

STORYTELIN KÄYTTÖEHDOT

Storytel (jäljempänä "Storytel", "me", "meidän" tai "meitä") tarjoaa tilauspalvelun personoiduilla ominaisuuksilla (jäljempänä "Palvelu"), joka sallii sinulle (jäljempänä ja erotuksetta "Sinä" tai "Tilaaja") pääsyn äänikirjoihin, e-kirjoihin ja muuhun kirjalliseen sisältöön ("Sisältö") matkapuhelimen tai muun sellaisen laitteen välityksellä, jolla voidaan muodostaa yhteys internetiin. Rekisteröitymällä käyttäjäksi, tilaamalla ilmaisen kokeilujakson ja/tai rekisteröimällä tilauksen Storyteliin, ostamalla tai käyttämällä lahjakorttia, lataamalla, avaamalla sovellukseen ja/tai käyttämällä Storytelin sovellusta tai Storytelin verkkosivuja, käyttämällä Storytelin tarjoamaa lisäpalvelua tai tuotetta, tai muuten hankkimalla pääsyn tai käyttämällä Sisältöä, tai mitään Storytelin tarjoaman Palvelun omaisuuksia tai toimintoja, sitoudut sopimukseen Storytelin kanssa ja suostut ja hyväksyt näiden Käyttöehtojen käytön. Samalla tiedostat ja hyväksyt, että Storytel käsittelee henkilötietojasi Storytelin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Käyttöehdoissa on selvitetty, millä ehdoilla Palvelu on käytettävissäsi, ja nämä Käyttöehdot korvaavat kaikki aikaisemmat ehdot. Palvelun käyttö edellyttää näiden Käyttöehtojen hyväksymistä. Kun hyväksyt nämä Käyttöehdot, hyväksyt myös sen, että Storytel voi irtisanoa tai keskeyttää Palvelun käytön milloin tahansa, ilman ennakkoilmoitusta, mikäli et noudata tässä mainittuja Käyttöehtoja. Mikäli et hyväksy näitä Ehtoja (kuten alla määritelty), et voi käyttää tätä Palvelua etkä saa pääsyä tai voi käyttää mitään Storytelin tarjoamaa Sisältöä.

Lisäksi Palvelun joihinkin osiin saattaa liittyä lisäkäyttöehtoja, koskien esimerkiksi tiettyjen kilpailuiden sääntöjä, lisäpalveluiden tai muiden toimintojen ehtoja, tai tiettyä lisäsisältöä, koskien Palvelun kautta saatavilla olevia erillisiä tilauspaketteja, tuotteita tai ohjelmistoja. Mikäli lisäehtoja vaaditaan, ilmoitetaan siitä Sinulle kyseisen toiminnon tai tuotteen yhteydessä. Storytelin mahdolliset lisäehdot täydentävät näitä Käyttöehtoja, ja ristiriitatilanteessa noudatetaan lisäehtoja.

Näitä Käyttöehtoja, Storytelin Tietosuojakäytäntöä ja muita Storytelin lisäehtoja ja/tai täydentäviä ehtoja kutsutaan jäljempänä yhteisellä nimityksellä "Ehdot".

Kulloinkin voimassa oleva versio Ehdoista on luettavissa Storytelin verkkosivuilla.

1. Ikäraja ja tilin kelpoisuusvaatimukset

1.1.
Voidaksesi sitoutua Ehtoihin ja luodaksesi käyttäjätilin tai tehdäksesi tilauksen Storytelissa, sinun täytyy
  • olla vähintään kahdeksantoista (18) vuotta ja/tai oltava muutoin oikeutettu tämän sopimuksen solmimiseen sen maan lain mukaan, jossa tämä Palvelu on saatettu Sinun saatavillesi;
  • olla sen maan asukas, jossa Palvelu on saatavissasi; ja
  • sitoutua noudattamaan Ehtoja.
1.2.
Sinun on myös annettava Storytelille oikeat tiedot itsestäsi silloin, kun rekisteröit meille tilin ja sinun on lisäksi annettava meille oikeat yhteystietosi ja voimassaolevat maksutietosi. Ehtojen hyväksyminen ja edellä mainittujen tietojen antaminen on edellytyksenä sille, että saat pääsyn Palveluun ja voit käyttää sitä. Jos et hyväksy Ehtoja, et voi käyttää Palvelua, sen toimintoja tai toiminnallisuuksia taikka myöskään käyttää mitään Palvelussa tarjottua Sisältöä.

2. Palvelu

2.1.
Storytel tarjoaa personoidun digitaalisen tilauspalvelun, jonka välityksellä käyttäjä voi suoratoistaa ja/tai ladata väliaikaisesti äänikirjoja, e-kirjoja ja muuta kirjallista sisältöä matkapuhelimeen tai muuhun laitteeseen, jolla voidaan muodostaa yhteys internetiin, ladatun Storytel-sovelluksen tai muun ennakkoon asennetun Storytel-ohjelmiston kautta. Lisäksi, Palvelu sisältää personoidut suositukset, viestit ja ominaisuudet, jotka on kehitetty ja muokattu erityisesti sinulle käyttäjäkokemuksesi parantamiseksi. Storytel voi myös ajoittain tarjota pääsyä erilaisiin sosiaalisen median foorumeihin, jotka joko ovat tai eivät ole avoinna julkisesti, jotta sinun käyttäjäkokemuksesi paranisi entisestään. Ellei muuta johdu täydentävistä ehdoista tai ellei tilaussopimuksessa, joka sinulla on Storytelin kanssa ole muuta sovittu, Palvelu, joka on kuvailtu yllä, on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen epäkaupalliseen käyttöösi Ehtojemme mukaisesti.
2.2.
Palvelun käyttö edellyttää, että käytössäsi on internetiin yhteydessä oleva laite, joka on yhteensopiva Storytelin teknisten vaatimusten kanssa tai jokin Storytelin yhteistyökumppaneiden alustoista, johon Storytelin sovellus on asennettu. Sinun on tämän lisäksi annettava meille tai yhteistyökumppanillemme valitsemasi Storytelin hyväksymä ja voimassaoleva maksutapa. Täydellinen, päivitetty luettelo Palvelun käytön teknisistä vaatimuksista, Storytelin yhteistyökumppaneista ja lista tällä hetkellä hyväksytyistä maksutavoista löytyy Storytelin verkkosivustolta. Storytel pidättää itsellään oikeuden muokata ajoittain Palvelun käytön teknisiä vaatimuksia sekä muuttaa, lisätä ja poistaa yhteistyökumppaneita ja tarjottuja maksutapoja. Storytel pyrkii parhaansa mukaan ilmoittamaan sinulle sähköpostitse tai push-ilmoituksella Palvelun sisällä kaikista muutoksista, jotka rajoittavat teknistä mahdollisuuttasi käyttää Palvelua, viimeistään kolmekymmentä (30) vuorokautta ennen muutoksen astumista voimaan. Storytel kuitenkin pidättää itsellään oikeuden lisätä ja poistaa yhteistyökumppaneita ja maksutapoja koska tahansa tiedottamatta asiasta sinulle etukäteen.

3. Tilauspaketit

3.1.
Storytel pidättää oikeuden, oman harkintansa mukaan, tarjota Palvelua erilaisten tilauspakettien kautta. Tämä saattaa tarkoittaa ja sisältää, mutta ei ole rajoitettu seuraaviin: tarjouspaketit, kolmannen osapuolen tarjoamat tai niihin liittyvät paketit, paketit, jotka perustuvat samaan aikaan tarjottavien käyttöoikeuksien lukumäärään, tai paketit joiden Sisältöä on rajoitettu.
3.2.
Storytel pidättää oikeuden, omalla harkinnallaan, lisätä uusia paketteja, poistaa olemassa olevia paketteja tai muuttaa mitä tahansa ominaisuutta tai toimintoa tällaisessa tilauspaketissa ajoittain. Siinä tapauksessa, että edellä mainittu muutos olennaisesti vaikuttaa olemassa olevaan tilauspakettiin Tilaajan vahingoksi, Tilaajalle tiedotetaan tästä ja hän saa tällöin mahdollisuuden lopettaa Palvelun tilaus näiden Käyttöehtojen kohdan 12 mukaisesti.
3.3.
Suoratoistoa koskevien käyttöoikeuksien lukumäärä tilauspaketin sisällä riippuu siitä, millaisen paketin olet valinnut ja näitä on säännelty yksityiskohtaisemmin erikseen hyväksyttävissä lisäehdoissa.
3.4.
Käy Storytelin verkkosivuilla nähdäksesi päivitetyt tiedot hinnoista ja kaikista tilauspaketeista, joita kulloinkin tarjoamme sinun asuinmaassasi. Sieltä löydät myös esittelyn tällä hetkellä saatavilla olevista paketeista ja niitä koskevista lisäehdoista (mukaan lukien kaikki erityiset rajoitukset), jotka Sinun on hyväksyttävä erikseen voidaksesi käyttää kyseistä pakettia.
3.5.
Näet voimassa olevan tilauspakettisi tiedot käymällä käyttäjätililläsi Storytelin verkkosivuilla (toisin sanoen, kirjautumalla Storytel-käyttäjätilillesi käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi ja menemällä "omat sivut" -osioon).
3.6.
Mikäli sinulle tarjotaan valittavaksi useampaa tilauspakettia, voit vaihtaa voimassa olevan tilauksesi toiseen Storytelin sillä hetkellä asuinmaassasi tarjoamaan tilauspakettiin. Muutoksen toteutuminen voi kuitenkin kestää muutoksen rekisteröintipäivästä seuraavaan laskun eräpäivään, ennen kuin uusi muutos voidaan rekisteröidä samalle tilille. Alkuperäinen kolmenkymmenen (30) päivän maksukausi ei muutu tilauspaketin vaihdon seurauksena. Voit helposti tarkastaa, hallinnoida ja muuttaa käyttäjätilin tietojasi ja tilauspakettiasi omalta käyttäjätililtäsi (toisin sanoen, kirjautumalla Storytel-käyttäjätilillesi käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi ja menemällä "omat sivut" -osioon ).

4. Sisällönsuodattimet

4.1.
Kaikki etukäteen asennetut sisällönsuodattimet, kuten esimerkiksi "Kids mode" tai muut vastaavat suodattimet joita saatamme tarjota silloin tällöin, tarjotaan käyttäjälle valinnaisena toimintona. Metadata, jokaiselle nimikkeelle Sisällössä ja johon Storytel luottaa, koskien esimerkiksi ikärajoja ja kirjallisuuden lajityyppejä, on peräisin Storytelin julkaisijayhteistyökumppaneilta. Tästä johtuen, Storytel ei ota vastuuta, eikä vakuuta, että metadataan perustuvat suodattimet ovat täysin Sinun tarpeittesi mukaiset. Lisäksi, Storytel ei voi millään tavalla taata, että kyseiset suodattimet ovat täysin tarkkoja tai, että ne ovat täydellä varmuudella suodattaneet pois kaiken epäolennaisen Sisällön sen mukaisesti, kuin mitä on ollut tarkoitus. Mikäli suodatin ei toimi sillä tavalla kuin haluaisit, lopeta suodattimen käyttö välittömästi ja ilmoita meille, miten voisimme parantaa suodatinta ja Palvelua, jotta ne vastaisivat paremmin odotuksiasi. Voit ottaa meihin yhteyttä Storytelin verkkosivujen kautta. Storytel ottaa mielellään vastaan kaiken palautteen Sisällöstä, joka on epäasiallista tai epäsopivaa erityisesti käytettyjen suodattimien valossa tai jonka muutoin epäilet sisältävän loukkaavia tai muutoin laittomia ominaisuuksia. Storytel on riippuvainen palautteestasi, jotta voimme parantaa suodattimiamme ja Palveluamme.
4.2.
Jos ja kun Sinulle tarjotaan Palvelun Tilaajana ennakkoasennettua "Kids mode" -suodatinta, suodattimen asetukset on tehty metadatan avulla ja ne näyttävät Sinulle vai sellaista Sisältöä, jonka sen julkaisija on katsonut sopivaksi 12-vuotiaille tai tätä nuoremmille lapsille. Tämä tarkoittaa sitä, että "Kids mode" -tilassa näytettävä Sisältö saattaa sisältää mitä tahansa sellaisia kirjoja ja lajityyppejä Storytelin valikoimista, jotka on tarkoitettu kaiken ikäisille lapsille tässä ikäryhmässä. Storytel ei voi millään tavalla taata, että kyseinen suodatin on täysin tarkka tai, että se on täydellä varmuudella suodattanut kaiken epäolennaisen sisällön tarkoitetun mukaisesti.

5. Ilmainen kokeilujakso

5.1.
Tilauksesi saattaa alkaa ilmaisella kokeilujaksolla (jäljempänä "Ilmainen kokeilujakso") Palveluun. Ilmainen kokeilujakso kestää neljätoista (14) vuorokautta tai sen ajanjakson, joka on määritelty rekisteröityessäsi Palveluun. Ilmaisen kokeilujakson tarkoituksena on tarjota käyttäjälle mahdollisuus tutustua Palveluun.
5.2.
Kun rekisteröidyt Ilmaiseen kokeilujaksoon, tiedostat ja hyväksyt, että Sinut siirretään automaattisesti maksulliseen kuukausitilaukseen Ilmaisen kokeilujakson jälkeen, mikäli et ole irtisanonut Palvelun tilausta ennen Ilmaisen kokeilujakson viimeistä voimassaolopäivää. Jos irtisanot tilauksen ennen Ilmaisen kokeilujakson päättymistä, Sinulta ei veloiteta mitään ja tilauksesi päättyy Ilmaisen kokeilujakson päättyessä.
5.3.
Jos sinulle tarjotaan Ilmaista kokeilujaksoa, on Storytelin tarkoituksena tarjota se sinulle vain kerran. Tämän johdosta käyttäjä, joka on jo kertaalleen hyödyntänyt minkään tyyppisen Ilmaisen kokeilujakson, saattaa olla estetty aktivoimasta uusia Ilmaisia kokeilujaksoja. Storytel päättää oman harkintansa mukaan kelpoisuudesta Ilmaiseen kokeilujaksoon ja Storytel saattaa rajoittaa kelpoisuutta ehkäistäkseen Ilmaisen kokeilujakson hyväksikäyttämistä ja/tai Ehtojen rikkomista. Storytel pidättää oikeuden evätä tai irtisanoa Ilmaisen kokeilujakson oman harkintansa mukaan, mikäli Storytel toteaa, ettei käyttäjä ole oikeutettu Ilmaiseen kokeilujaksoon. Käyttäjä ei voi yhdistää Ilmaista kokeilujaksoa muihin tarjouksiin.

6. Hinnat ja maksaminen

6.1.
Storytel toimii yhteistyössä maksupalveluita tarjoavien kolmansien osapuolten kanssa, joiden kautta kaikki maksusi käsitellään ennen niiden saapumista Storytelille.
6.2.
Tilaukset maksetaan kerran kuukaudessa etukäteen, kunnes tilaus irtisanotaan. Kuukausimaksujen ajoitukseen liittyen, Sinua veloitetaan kolmenkymmenen (30) vuorokauden välein, alkaen siitä päivästä, kun olet aktivoinut tilauksesi, tai jos tilaus on alkanut Ilmaisella kokeilujaksolla, Ilmaisen kokeilujakson erääntymispäivästä alkaen, mikäli Sinä tai Storytel ette ole irtisanoneet tilausta ennen Ilmaisen kokeilujakson päättymistä. Joissain tapauksissa päivä, jolloin Sinua velvoitetaan saattaa muuttua, esimerkiksi mikäli tietojen vahvistaminen koskien valitsemaasi maksutapaa, kuten esimerkiksi luottokorttitietojasi, ei onnistu.
6.3.
Hinnat on esitetty Storytelin verkkosivustolla. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV). Maksut voidaan suorittaa pankki- tai luottokortilla taikka muulla Storytelin milloin tahansa Sinulle ilmoittamalla maksutavalla (mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, sovelluksen sisäisellä maksulla). Storytel saattaa kieltäytyä hyväksymästä tai estää luottokorttien käytön, joita ei ole myönnetty siinä maassa, jossa tarjoamme Palvelua Sinulle. Storytel pidättää myös oikeuden milloin tahansa ja omalla harkinnallaan kieltää tietyntyyppiset luottokortit.
6.4.
Hinnat saattavat vaihdella käytetystä maksutavasta riippuen. Mikäli hinnat vaihtelevat, Storytel tiedottaa asiasta verkkosivustollaan samassa yhteydessä yleisten hintatietojen kanssa. Hinnat eivät sisällä tietoliikenteen käyttöön liittyviä kustannuksia tai maksuja, jotka internet- tai tietoliikennepalveluntuottajasi voi veloittaa kanssasi tekemänsä sopimuksen perusteella.
6.5.
Mikäli maksua ei suoriteta tai se suoritetaan myöhässä, Storytel pidättää itsellään oikeuden keskeyttää tai päättää pääsysi Palveluun. Mikäli näin käy, ole hyvä ja kirjaudu Storytelin verkkosivuille käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi ja aktivoi käyttöoikeutesi uudelleen Storytel-tililtäsi, osiosta "Omat sivut". Mikäli maksusi on myöhästynyt, Storytel on kuitenkin oikeutettu veloittamaan sinulta kohtuullisen viivästyskoron, muistuttamisesta aiheutuvat maksut ja lakisääteiset perintäkustannukset.

7. Lahjakortit

7.1.
Storytel saattaa tarjota erilaisia lahjakortteja. Jotkin lahjakortit ovat tuotekohtaisia, joka tarkoittaa sitä, että kyseinen lahjakortti on yhdistetty tiettyyn tilauspakettiin, jonka ostaja on valinnut tehdessään ostoksen. Kaikkia tällaisia lahjakortteja voidaan käyttää vain kyseiseen tilauspakettiin liittyvien ehtojen mukaisesti.
7.2.
Kun rekisteröidyt Tilaajaksi Storytelin lahjakortilla, hyväksyt Ehdot samalla tavoin, kuin Palvelusta maksava tilaaja ja sitoudut noudattamaan niitä, lukuun ottamatta tässä mainittuja maksuehtoja.
7.3.
Storytelin lahjakortti-käyttäjänä saat täyden pääsyn Palveluun asianmukaisen tilauspaketin mukaisesti, koko lahjakortin kattamaksi ajaksi. Lahjakortin erääntyessä, Palvelu irtisanotaan automaattisesti, ellet erikseen rekisteröidy Palvelun maksulliseksi tilaajaksi tai lunasta uutta Storytelin lahjakorttia. Jos lunastat Storytelin lahjakortin, ollessasi jo Palvelun tilaaja, Storytel keskeyttää maksuvelvoitteet lahjakortin kattaman ajanjakson pituiseksi ajaksi. Kun lahjakorttijakso on kulunut loppuun, sinut siirretään automaattisesti takaisin Palvelun maksulliseksi asiakkaaksi ja tilauspaketin kuukausimaksut jatkuvat uudelleen. Jos käyttämäsi lahjakortti koski eri tilauspakettia, kuin mitä alun perin tilasit, siirryt automaattisesti takaisin aiemmin käyttämääsi tilauspakettiin. Jos tällainen tilauspaketti perustuu kuitenkin tuotekohtaiseen lahjakorttiin, siirryt automaattisesti takaisin viimeisimmäksi käyttämääsi, toistuvaan tilauspakettiin, joka perustuu sellaiseen maksutapaan, jossa ei käytetä lahjakorttia.

8. Tilauksen peruminen peruutusajan sisällä

8.1.
Kun olet rekisteröitynyt Palvelun Tilaajaksi, on Sinulla oikeus perua tilaus, riippumatta valitsemastasi tilauspaketista, neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa Kuluttajansuojalain mukaisesti. Tämä peruutusaika alkaa siitä päivästä, jolloin rekisteröidyit tilauspakettiin.
8.2.
Jos alat kuunnella äänikirjaa tai lukea e-kirjaa taikka käytät Palvelua jollain muulla tavalla, hyväksyt sen, että luovut oikeudestasi peruuttaa Palvelun tilauksesi kohdassa 8.1 mainitun 14 vuorokauden peruutusoikeuden nojalla. Sinulla on kuitenkin vielä oikeus Palvelun irtisanomiseen jäljempänä kohdan 12 mukaisesti.
8.3.
Jos haluat peruuttaa Palvelun peruutusaikana, suosittelemme, että ilmoitat siitä meille käyttämällä lomaketta, jonka saat Storytelin verkkosivuilta tai oikeusministeriön mallin mukaan tehdyllä peruuttamislomakkeella, joka on saatavilla osoitteessa https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/verkkokauppa-ja-muu-etamyynti/#16.1 ja lähetä tämä tiliisi liitetystä sähköpostiosoitteesta. Voit kuitenkin käyttää myös jotain muuta menetelmää ilmoittaaksesi Storytelille, että haluat peruuttaa ostoksesi peruutusaikana.
8.4.
Jos sinulta on veloitettu maksu virheellisesti, hyvitetään veloitettu maksu sinulle neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa siitä päivästä, kun Storytel on vastaanottanut ilmoituksesi.

9. Immateriaalioikeudet

9.1.
Palvelu on tekijänoikeuksin suojattua omaisuuttamme ja se sisältää lisenssinantajiemme tai lisenssinhaltijoidemme tekijänoikeuksin suojattua omaisuutta. Kaikki Palvelussa ja Palvelun kautta käytettävissäsi olevassa Sisällössä esiintyvät tavaramerkit, palvelumerkit, tuotenimet, ulkoasut ja muut immateriaalioikeudet ovat Storytelin, lisenssinantajien tai lisenssinhaltijoiden taikka näiden konserniyhtiöiden omaisuutta. Mitään Palvelun tai sen sisällön osaa ei saa käyttää eikä hyödyntää muutoin kuin osana sinulle Ehtojen mukaan myönnettyä Palvelua, ellei asiasta ole erikseen kirjallisesti muuta sovittu. Voit omistaa ne fyysiset laitteet, joiden välityksellä Palvelun elementit Sinulle toimitetaan, mutta Storytel pidättää itsellään Palvelun ja kaikkien sen sisältämien immateriaalioikeuksien täydelliset omistusoikeudet. Sinulle ei siirry mitään oikeuksia Palveluun eikä sen osaan, eikä sinulle siirry mitään oikeuksia Palvelun kautta käytettävissäsi olevaan sisältöön eikä sen osaan. Mikään Storytelin omistaman tai lisensoiman brändin tarjonta ei anna Sinulle implisiittisesti eikä muutoinkaan minkäänlaista lisenssiä tai käyttöoikeutta Palvelussa esitettyyn tai Palvelun sisältämään tavaramerkkiin.

10. Sisältö ja ohjelmistolisenssi

10.1.
Sinulle tarjolla oleva Palvelun Sisältö saattaa vaihdella ajoittain ja sen mukaan missä maassa tai millä alueella Palvelua tarjotaan. Sisältö saattaa myös vaihdella Sinun sijaintisi mukaan, kun käytät Palvelua. Storytel ei vakuuta, että Palvelu tai sen kautta saatavilla oleva sisältö on saatavilla myös muissa maissa kuin asuinmaassasi, jossa olet saanut Palvelun käyttöösi. Saadaksesi tiedon tällä hetkellä asumismaassasi tarjottavasta sisällöstä, ole hyvä ja vieraile Storytelin verkkosivuilla. Huomautamme, että Storytel ei ole velvollinen ilmoittamaan sinulle muutoksista tarjotussa Sisällössä.
10.2.
Palvelu on konfiguroitu mahdollistamaan Palvelun ohjelmiston, sen sisällön, virtuaalisten kohteiden tai muiden omistamiemme tai lisensoimiemme materiaalien käyttö. Myönnämme sinulle rajoitetun, peruutettavissa olevan, ei-eksklusiivisen lisenssin Palveluun kuuluvan ohjelmiston, Palvelun sisällön, virtuaalisten kohteiden tai muiden materiaalien käyttämiseksi ja niihin pääsemiseksi. Sinulla ole oikeutta edelleen tai alilisensoida taikka siirtää lisenssiä.
10.3.
Palvelun käyttäjänä tiedostat, takaat ja sitoutunut siihen, että Sinä tai kukaan, kenelle annat pääsyn Palveluun tilisi kautta, ei kopioi, jäljennä, muokkaa, luo johdannaisia, näytä, julkaise, jaa, välitä, lähetä, siirrä, myy, vuokraa, lainaa, lisensoi edelleen tai laita kiertoon taikka millään muullakaan tavoin käytä hyväkseen mitään tarkoitusta (kaupallista tai muuta) varten mitään materiaalia tai Palvelua taikka sen osaa kolmannelle osapuolelle (sisältäen, rajoittumatta, myös materiaalin näyttämisen ja jakelun kolmannen osapuolen verkkosivustolla), ilman Storytelin nimenomaista ja etukäteen annettua kirjallista suostumusta, ellei soveltuva pakottava lainsäädäntö nimenomaisesti tätä salli.
10.4.
Palvelun käyttäjänä tiedostat, takaat ja sitoudut myös siihen, että Sinä tai kukaan, kenelle annat pääsyn Palveluun tilisi kautta, ei: (1) jaa edelleen, pyri kiertämään tai poistamaan käytöstä mitään Palvelussa käytettyä sisällön suojausjärjestelmää tai digitaalista oikeuksien hallintatekniikkaa; (2) käännä tai pura, takaisinmallinna tai millään muullakaan tavalla saata mitään Palvelua ihmisen luettavaan muotoon; (3) poista tunnisteita eikä tekijänoikeuteen tai muuhun omistusoikeuteen viittaavia ilmoituksia; tai (4) käytä Palvelua tai yritä saada pääsyä Palveluun laittomasti tai oikeudettomasti taikka tavalla, joka antaa ymmärtää liityntää tuotteisiimme, palveluihimme tai brändeihimme.
10.5.
Tämä kohta 10 koskee myös kaikkia niitä, joilla on pääsy Palveluun.

11. Kolmannen osapuolen sisältö ja linkit

11.1.
Storytelin Palvelussa, verkkosivustolla ja sen ylläpitämillä foorumeilla saattaa olla kolmansien osapuolten luomia hyperlinkkejä ja/tai muita elementtejä sekä Palvelussa että sen ulkopuolella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Storytel tai sen konserniyhtiöt tukisivat kolmansien osapuolten verkkosivustoillaan tai sosiaalisessa median alustoilla tai niiden ulkopuolella esittämiä mielipiteitä tai näkemyksiä. Storytel ei tarkista näillä kolmansien osapuolten sivustoilla esiintyvän sisällön oikeellisuutta, ajankohtaisuutta, tietojen täydellisyyttä eikä laatua, ei tue sitä eikä ole siitä vastuussa. Storytel ei myöskään vastaa näiden kolmansien osapuolten sivustoilla tai sosiaalisen median alustoilla tarjottujen, käytettyjen, hankittujen tai mainostettujen tuotteiden tai palveluiden laadusta eikä toimituksesta. Storytel ei vastaa kolmannen osapuolen verkkosivustollaan tai sosiaalisen median alustalla julkaisemasta sisällöstä eikä Storytel ole missään tilanteessa vastuussa mistään suorasta tai epäsuorasta vahingosta tai menetyksestä, joka on aiheutunut laiminlyönnistä, sopimusrikkomuksesta, herjauksesta, tekijänoikeuksien tai muiden immateriaalioikeuksien loukkaamisesta ja joka on seurausta kolmansien osapuolten hyperlinkitetyllä verkkosivustolla tai sosiaalisessa mediassa näytetyistä, jaetuista tai käytetyistä tiedoista tai sisällöstä.
11.2.
Palvelu voi sisältää kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita tai sisältöä, se voi sisältyä niihin tai se voidaan tarjota niiden yhteydessä. Storytel ei hallinnoi kyseisiä kolmansien osapuolten palveluita eikä niiden sisältöä. Lue huolellisesti kolmannen osapuolen palveluita ja/tai sisältöä koskevat, Sinulle esitetyt sopimukset, käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt.

12. Kesto ja päättäminen

12.1.
Heti kun olet rekisteröinyt käyttäjätilin Storytelissa ja liittynyt kuukausittaiseksi tilaajaksi tilaamalla tilauspaketin tai Ilmaisen kokeilujakson, tilauksesi Storytelissa jatkuu kuukausittain siihen asti kunnes Sinä tai Storytel irtisanoo tilauksen. Ellet peruuta tilaustasi, annat meille oikeuden veloittaa Sinulta seuraavan kuukauden tilaushinnan Ehtojemme mukaisesti sillä maksutavalla, jonka olet valinnut ja rekisteröinyt Storytelille silloin kun liityit Palvelun käyttäjäksi, tai myöhemmin meille antamiesi ohjeiden mukaisesti.
12.2.
Jos haluat irtisanoa Palvelun, ennen kuin seuraava kuukausi lisätään tilaukseesi, sinun on irtisanottava Palvelu viimeistään päivää ennen uuden tilauskuukauden alkamista. Muussa tapauksessa tilaus jatkuu ennallaan ja Sinulta laskutetaan vielä seuraava kuukausi, ennen kuin tilauksesi päättyy.
12.3.
Jos haluat lopettaa tilauksen, mene Storytelin verkkosivuille ja kirjaudu sisään. Valitse "Omat sivut" ja "Oma tili", valitse tilauksen lopettaminen ja seuraa ohjeita. Voit myös lopettaa Palvelun ottamalla yhteyttä Storyteliin jollain muulla tavalla.
12.4.
Kohtien 5.3, 6.5 ja 14.4 tai muualla Ehdoissa määriteltyjen Storytelin irtisanomisoikeuksien lisäksi, Storytelillä on oikeus irtisanoa Palvelu tai rajoittaa Palvelun käyttöäsi, mikäli Storytelillä on perusteita epäillä, että Sinä (tai kukaan kenelle olet antanut oikeuden saada pääsy Palveluun) olet rikkonut näitä Ehtoja tai soveltuvia lakeja, sääntöjä taikka asetuksia. Tämä pätee myös silloin, jos muutoin käytät Palvelua petollisella tavalla tai tavalla, joka voi vahingoittaa Storytelia tai mitä tahansa kolmatta osapuolta.

13. Storytelin oikeudet ja velvollisuudet

13.1.
Osana Palvelun tarjoamista, Storytel voi ottaa sinuun yhteyttä postitse, puhelimitse, tekstiviestillä, multimediaviestillä, sähköpostitse tai suoraan Palvelun kautta tiedottaakseen Palveluun liittyvistä toiminnoista (mukaan lukien muistutusten lähettäminen maksukortin voimassaolosta) ja Palvelun Sisällöstä. Storytel voi myös tilanteesta riippuen ja ellet ole kieltänyt tällaista yhteydenottoa, ottaa Sinuun yhteyttä postitse, puhelimitse tai suoraan Palvelun kautta sekä sinun ennakollisella suostumuksellasi, ottaa Sinuun yhteyttä tekstiviestillä, multimediaviestillä tai sähköpostitse tiedottaakseen kampanjoista ja muista vastaavista toimista, tuotteista sekä Palveluun liittyvistä tapahtumista.
13.2.
Mikäli olet erikseen sopinut ja hyväksynyt siitä, että sinuun saa olla yhteydessä muilla tavoilla, Storytel voi ottaa sinuun yhteyttä esimerkiksi kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustoilla.
13.3.
Storytelin Tietosuojakäytäntöä sovelletaan kaikkeen yhteydenpitoon Storytelin ja Tilaajan välillä.
13.4.
Storytel ei vastaa mobiiliverkoissa tai verkkopalveluiden tarjoajien palveluissa esiintyvistä häiriöistä.
13.5.
Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden, seitsemänä (7) päivänä viikossa. Storytel ei kuitenkaan takaa, ettei Palvelussa voisi joskus esiintyä häiriöitä ja käyttökatkoksia. Jos Palvelussa esiintyy häiriöitä tai Palvelu katkeaa, Storytel saa yrittää korjata ongelmat ilman että kyseessä olisi Ehtojen mukainen sopimusrikkomus. Storytelilla on oikeus sulkea Palvelu kohtuulliseksi ajaksi esimerkiksi huollon tai päivitysten suorittamista varten.
13.6.
Storytelilla on näiden sopimusehtojen mukaisesti oikeus siirtää omat oikeutensa ja velvollisuutensa osittain tai kokonaan kolmansille osapuolille. Storytelilla on oikeus käyttää alihankkijoita Ehtojen mukaisten velvoitteidensa täyttämiseksi. Henkilötietojen käsittelyyn vaikuttavat muutokset käsitellään Storytelin Tietosuojakäytännön mukaisesti.
13.7.
Storytel voi, oman harkintansa mukaisesti, tehdä muutoksia Ehtoihin. Kun Storytel tekee olennaisia muutoksia Ehtoihin Sinun vahingoksesi, tästä ilmoitetaan Sinulle esimerkiksi ilmoituksella Palvelussa tai sähköpostitse, tekstiviestitse tai push-ilmoituksella Palvelun kautta viimeistään kolmekymmentä (30) päivää ennen muutosten voimaan tulemista. Joissain tapauksissa pyydämme Sinun nimenomaista suostumustasi ja joissain tapauksissa ilmoitamme Sinulle etukäteen ja mikäli jatkat Palvelun käyttöä, se tulkitaan muutosten hyväksymiseksi. Siksi on tärkeää, että luet kaikki meiltä saamasi ilmoitukset ja viestit huolellisesti. Jos haluat keskeyttää Palvelun käytön tällaisista muutoksista johtuen, voit tehdä sen milloin vain seuraamalla näiden Käyttöehtojen kohdan 12 ohjeita.

14. Tilaajan oikeudet ja velvollisuudet

14.1.
Ellei lisäehdoista muuta seuraa, Tilaajalla on oikeus kuunnella äänikirjoja, lukea e-kirjoja ja käyttää Palvelun Sisältöä vain Tilaajan yksityisiin ja epäkaupallisiin tarkoituksiin. Palvelun käyttäjät eivät saa esimerkiksi toistaa äänikirjoja yleisölle tai julkisissa tiloissa. Käyttäjätilisi (mukaan lukien, mutta ei rajoittuen kirjautumistietoihin) on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa muiden henkilöiden käyttöön.
14.2.
Tilaaja sitoutuu olemaan kiertämättä tai yrittämättä kiertää teknisiä tai muita rajoituksia, joilla estetään Palvelun Sisällön kopioiminen. Tilaaja sitoutuu olemaan kopioimatta äänikirjoja, e-kirjoja ja Palvelun muuta sisältöä osittain tai kokonaan edes yksityiseen käyttöön.
14.3.
Ymmärrät ja hyväksyt, että pääsysi Palveluun sekä Palvelun käyttösi on noudatettava näitä Ehtoja. Ymmärrät ja hyväksyt myös, että sama koskee niitä henkilöitä, joille annat pääsyn Palveluun käyttäjätilisi kautta. Voit antaa muille käyttäjille pääsyn Palveluun vain näiden Ehtojen mukaisesti.
14.4.
Jos et muodosta verkkoyhteyttä Palveluun vähintään kolmeenkymmeneen (30) vuorokauteen ja olet ladannut sisältöä sovellukseen väliaikaisesti, Storytel voi edellyttää, että muodostat verkkoyhteyden, vahvistaakseen, että Palvelun tilauksesi on yhä aktiivinen ja päivittääkseen Palvelun Sisällön. Mikäli kieltäydyt muodostamasta verkkoyhteyttä, Storytel pidättää oikeuden keskeyttää Palvelun käyttö siihen saakka, kunnes olet vahvistanut, että Storytel-tilauksesi on aktiivinen. Ellei tilaustasi voida vahvistaa, Storytel voi harkintansa mukaan joko jatkaa Palvelun keskeytystä tai irtisanoa tilisi.
14.5.
Sinun vastuullasi on huolehtia, että rekisteröityessäsi antamasi tiedot ovat oikein ja että Storytelille antamasi henkilötiedot, kuten sähköpostiosoitteesi, ovat oikein. Sinun vastuullasi on ilmoittaa Storytelille, mikäli tiedoissasi tapahtuu muutoksia. Tämä koskee erityisesti sähköpostiosoitettasi. Kun Storytel lähettää sinulle sähköpostia ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, sähköpostiviesti katsotaan vastaanotetuksi viimeistään kahden (2) vuorokauden kuluessa sen lähettämisestä.
14.6.
Olet vastuussa omasta käyttäjätilistäsi hallinnasta. Vastuullasi on huolehtia, ettei kukaan muu käytä oikeudettomasti Palvelua sinun tunnuksillasi. Sitoudut olemaan paljastamatta salasanaasi ja muita käyttäjätiliisi liittyviä henkilökohtaisia tietoja muille niin kauan kuin tilaat Palvelua.
14.7.
Tilaajan tulee Storyteliin yhdistettävillä foorumeilla julkaisemissaan ääni-, e-kirja- tai muista kirjallisista sisällöistä kirjoittamissaan arvosteluissa ilmaista mielipiteensä soveltuvien lakien mukaisesti, toiset huomioivalla tavalla ja varmistua siitä, että Tilaaja ei käytä sanoja tai lauseita, jotka voidaan tulkita syrjiviksi tai loukkaaviksi taikka vastenmielisiksi. Lisäksi Tilaajan tulee huolehtia siitä, ettei hän julkaise, käytä tai jaa kolmansille osapuolille kuuluvia immateriaalioikeuksia eikä julkaise, käytä tai jaa sisältöä tai kommentteja, jotka ovat laittomia tai voidaan tulkita laittomaksi, esimerkiksi herjaavaa sisältöä, seksuaalista hyväksikäyttöä esittävää tai siihen rohkaisevaa aineistoa taikka vihapuhetta.
14.8.
Tilaajalla ei ole oikeutta siirtää Ehtojen mukaisia oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan ilman Storytelin kirjallista suostumusta.
14.9.
Tilaaja ei saa käyttää Palvelua tavoilla, jotka aiheuttavat tai voivat todennäköisesti aiheuttaa Palvelussa katkoksen tai Palvelun vaurioitumisen tai vahingoittumisen. Ymmärrät, että Sinä, eikä Storytel, on vastuussa kaikesta laitteestasi Storytelille lähetetystä sähköisestä viestinnästä ja sisällöstä ja että sinun tulee käyttää Palvelua, laitettasi ja Storytelin verkkosivustoa sekä Storytelin foorumeita Palvelun puitteissa ja sen ulkopuolella vain asianmukaisesti sekä lainmukaisissa tarkoituksissa. Lisäksi sitoudut olemaan käyttämättä verkkosivustoa vilpillisessä tarkoituksessa tai rikolliseen tai muuhun laittomaan toimintaan ja olemaan lähettämättä, käyttämättä tai uudelleen käyttämättä materiaalia, joka ei kuulu Sinulle, tai on laitonta, loukkaavaa (mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, seksuaalinen materiaali tai rasismiin, aggressioon ja toisen fyysiseen vahingoittamiseen yllyttävä materiaali), epärehellistä, harhaanjohtavaa, solvaavaa, sopimatonta, häiritsevää, herjaavaa, häpäisevää, rivoa tai pornografista tai loukkaa tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä, luottamuksellisuutta, yksityisyyttä tai muita suojattuja tietoja tai oikeuksia taikka vahingoittaa jollain muulla tavalla kolmansia osapuolia.
14.10.
Jos Palvelussa tai sen osissa esiintyy virheitä tai häiriöitä, Sinua kehotetaan ottamaan yhteyttä Storyteliin täyttämällä yhteydenottolomake Storytelin verkkosivuilla. Lähetä täytetty lomake tiliisi liitetystä sähköpostiosoitteesta tai käytä muita keinoja tiedottaaksesi asiasta meille tai jättääksesi valituksen.
14.11.
Tilaaja on tietoinen siitä, että Palvelu sisältää myös sellaista Sisältöä, joka ei sovellu alaikäisille. Tämän johdosta sitoudut siihen, riippumatta siitä oletko valinnut käyttää sisällönsuodattimia (kuten esimerkiksi lasten tila -suodatin), ettet saa antaa alaikäisen käyttää Palvelua ilman valvontaa.

15. Sopimusosapuoli

15.1.
Näiden Ehtojen mukaisen Palvelun tarjoaa Sinulle Storytel Oy, y-tunnus 2792250-7, Sörnäisten rantatie 29, 00500 Helsinki, Suomi. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@storytel.com.

16. Muut ehdot

16.1.
Saat käyttää Palvelua vain viihde- ja tietosisällön kuluttamiseen tai muihin vastaaviin tarkoituksiin. Et saa käyttää Palvelua kaupallisiin tarkoituksiin.
16.2.
Näihin Ehtoihin sovelletaan Suomen voimassaolevaa lainsäädäntöä, lukuun ottamatta sen lainvalintasääntöjä. Nämä Ehdot eivät kuitenkaan rajoita mitään Sinulle kuuluvia, kuluttajansuojaan liittyviä oikeuksia, joihin saata olla oikeutettu asuinmaasi pakottavien lakien mukaisesti, mikäli se poikkeaa edellä mainitusta.
16.3.
Jos Storytelin ja Tilaajan välille syntyy riitaa, osapuolet pyrkivät ensisijaisesti ratkaisemaan riitaisuudet sopimalla. Elleivät osapuolet pääse asiassa sopuun, riita voidaan saattaa kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi (Hämeentie 3, PL 306, 00531 Helsinki, Suomi, https://www.kuluttajariita.fi/). Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, ole yhteydessä kuluttajaneuvontaan saadaksesi neuvoja ja apua riidan sovitteluun (https://asiointi.kkv.fi/ tai +358 29 553 6901). Muussa tapauksessa, riitaisuudet voidaan ratkaista myös käräjäoikeudessa.
16.4.
Euroopan komissio ylläpitää lisäksi verkkosivustoa, joka tarjoaa verkkovälitteistä riidanratkaisua, tarkoituksenaan avustaa kuluttajia ja myyjiä ratkaisemaan riitansa tuomioistuinten ulkopuolella, osoitteessa http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
16.5.
Ellet ole tyytyväinen Palveluun, sen sisältöön tai näihin Ehtoihin, ainoa ja yksinomainen oikeussuojakeinosi on lopettaa Palvelun käyttäminen.
16.6.
Saadaksesi lisätietoja Palvelusta tai jos tarvitset apua sen ominaisuuksien tai tilisi kanssa, lähetä meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@storytel.com.

Päivitetty 4. Toukokuuta 2020

Storytel Oy

STORYTELIN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

1. YLEISTÄ

1.1.
Storytel on internet-pohjainen, digitaalinen tilauspalvelu, joka antaa sinulle (jäljempänä "Sinä" tai "Käyttäjä") pääsyn Storytelin verkkosivuille, äänikirjoihin, e-kirjoihin ja muuhun kirjalliseen sisältöön mobiililaitteellasi, tablettitietokoneellasi tai muilla laitteilla (jäljempänä "Palvelu") Käyttöehtojen, tämän Tietosuojakäytännön ja kaikkien muiden tilauspakettiasi koskevien ehtojen (jäljempänä "Sopimusehdot") mukaisesti. Palvelun tarjoaa Storytel Oy, y-tunnus 2792250-7, (jäljempänä "Storytel" tai "me").
1.2.
Tässä Tietosuojakäytännössä on kuvattu tietojen keräämistä, säilyttämistä, käyttöä ja luovuttamista koskevia Storytelin käytäntöjä. Näihin tietoihin kuuluvat myös sinun henkilötietosi, liittyen Palvelumme tarjoamiseen Sinulle. Tämä Tietosuojakäytäntö koskee myös henkilöitä, jotka vierailevat verkkosivuillamme tai lataavat ja käyttävät sovellustamme. Tietosuojakäytännön tarkoituksena on informoida Sinua siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi ja vakuuttaa Sinut siitä, että henkilötietojasi kohdellaan kunnioittavasti ja soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, Palvelua käyttäessäsi.
1.3.
Voit aina jakaa henkilötietojasi turvallisesti Storytelille. Storytel on ottanut käyttöön teknisiä ja organisatorisia suojatoimenpiteitä, jotka ovat asianmukaisia, varmistaaksemme, että henkilötietosi on suojattu erityisesti luvattomalta tietoihin pääsyltä tai luovutukselta, käytöltä, muokkaamiselta, tuhoamiselta tai häviämiseltä. Ellet ole tyytyväinen tämän Tietosuojakäytännön sisältöön, voit aina pidättäytyä Palvelun käytöstä.

2. REKISTERINPITÄJÄ

2.1.
Storytel Sweden AB ja Storytel Oy ovat lain tarkoittamia rekisterinpitäjiä, jotka vastaavat henkilötietojesi käsittelystä Storytelissa. Voit ottaa kumpaan tahansa meistä yhteyttä koskien esimerkiksi henkilötietojen turvallisuutta tai yksityisyyden suojaa. Yhteystietomme ovat kohdassa 13.

3. MILLON JA MISTÄ STORYTEL KERÄÄ HENKILÖTIETOJA?

3.1.
Storytel kerää Sinusta henkilötietoja, kun:
  • avaat Storytelissa tilin ja/tai käytät Palvelua,
  • tilaat Storytelista lisäpalvelun tai tuotteen,
  • asennat Palveluun kuuluvan sovelluksen ja/tai käytät sitä, joko tilaukseesi perustuen tai ilman tilausta,
  • vierailet verkkosivulla,
  • rekisteröidyt Storytelin uutiskirjeen tilaajaksi,
  • ilmoitat ongelmasta, loukkaavasta tai muuten sopimattomasta sisällöstä taikka otat muusta syystä yhteyttä Storytelin asiakaspalveluun,
  • liität Palvelun Facebook-tiliisi tai vastaavaan kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun, esimerkiksi helpottaaksesi Palveluun kirjautumista, jolloin vastaanotamme tietoja kyseisestä kolmannen osapuolen palvelusta,
  • vastaat kyselyyn, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen asiakastyytyväisyyskyselyt tai markkinatutkimukset, taikka vastaat Storyteliltä tulleeseen viestintään, tai
  • se on muutoin tarpeen Sinun ja Storytelin välisen suhteen hallinnoimiseksi.
3.2.
Storytel kerää tietoja myös käyttämällä omia ja kolmansien osapuolten evästeitä ja muita vastaavia seurantatekniikoita (mukaan lukien, mutta ei rajoittuen beacon-, tag- tai pixel-tekniikoita), jotka saattavat seurata käyttäytymistäsi ja valintojasi, kun esimerkiksi lataat sovelluksemme, käytät Palvelua tai käyt verkkosivustollamme. Näiden tarkoituksena on esimerkiksi helpottaa sisäänkirjautumistasi, säilyttää oletusasetuksesi, lähettää Sinulle suunnattua räätälöityä mainontaa ja arvioida mainonnan onnistumista. Lisätietoja Storytelin evästeiden käytöstä on Storytelin evästeitä koskevissa tiedoissa, jotka löytyvät Storytelin verkkosivuilta.

4. MITÄ HENKILÖTIETOJA STORYTEL KERÄÄ?

4.1.
Kun luot tilin tai otat yhteyttä Storytelin asiakaspalveluun, Storytel kerää Sinusta henkilötietoja. Storytelin keräämiä peruskäyttäjätietoja ovat esimerkiksi yhteystietosi kuten nimesi ja/tai käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi ja maksutietosi, kuten luottokorttisi tyyppi ja voimassaoloaika. Storytel saattaa kerätä myös tietoja koskien syntymäaikaasi, sukupuoltasi ja muita yhteystietoja, kuten osoitteesi. Storytel voi tallentaa myös esimerkiksi perheenjäsenistäsi luovuttamiasi tietoja (mukaan lukien perheenjäsentesi nimet, sähköpostiosoitteet, syntymäajat ja mielenkiinnon kohteet). Mikäli päätät luovuttaa näitä henkilötietoja, olet vastuussa siitä, että luovutat henkilötiedot heidän suostumuksellaan ja informoit heitä käsittelytoiminnastamme.
4.2.
Kun käytät Palvelua tai muita Storytelin lisäpalveluita tai -tuotteita ja kun käyt Storytelin verkkosivustolla ja sovelluksessa, Storytel kerää käyttöä koskevia tietoja (kuten valitut nimikkeet ja tehdyt haut), katselua koskevia tietoja (kuten katseltu sisältö) ja teknisiä tietoja (kuten käytetyn alustan yksilölliset tunnistetiedot, puhelimen ja alustan versiot, laitteen IP-osoitteen, Storytel-sovelluksen version, kieliasetukset, URL-tiedot, salasanan (kryptattuna), evästetiedot ja selaimen tyypin). Mikäli rekisteröityessäsi Storytelin asiakkaaksi, rekisteröidyit laskutusasiakkaaksi, Storytelin saattaa olla laskutuksen helpottamiseksi tarpeellista kerätä ja käsitellä tietoja, joita olet luovuttanut Storytelin maksupalvelutarjoajalle.
4.3.
Jos liität Palvelun Facebook-tiliisi tai muuhun vastaavaan kolmannen osapuolen palveluun, joka hallinnoi henkilötietoja, Storytel saattaa kerätä ja käsitellä näitä henkilötietoja, jos olet antanut Facebookille tai muulle vastaavalle kolmannen osapuolen palvelulle luvan jakaa tietoja Storytelille. Storytel kannustaa Sinua tutustumaan kyseisien kolmansien osapuolien tietosuojakäytäntöihin.
4.4.
Storytel voi lisäksi kerätä ja käsitellä tietoja, jotka olet antanut Storytelin verkkosivuston julkisilla foorumeilla tai antanut Storytelille käyttäessäsi Storytelin verkkosivustoa, Storytelin sivustoja kolmansien osapuolten alustoilla, kuten sovelluskaupoissa, sosiaalisen median sivustoilla tai kun olet muodostanut linkin profiilistasi kolmannen osapuolen sivustolle tai alustalle henkilökohtaisella tililläsi.
4.5.
Storytel voi myös kerätä ja käsitellä tietoja koskien kelpoisuuttasi käyttää Palvelua ja valitsemaasi maksutapaa. Koska Storytel tekee yhteistyötä maksupalveluiden tarjoajien kanssa, jotka toimivat itsenäisesti Storytelista erillisissä järjestelmissä, Storytel ei säilytä täydellisiä maksutietoja, kuten koko luottokortin numeroa. Storytel kannustaa Sinua tutustumaan tällaisten maksupalveluiden tarjoajien tietosuojakäytäntöihin.

5. KAUANKO TIETOJA SÄILYTETÄÄN?

5.1.
Storytel säilyttää Sinua koskevat henkilötiedot vain niin kauan kuin se on tarpeen koskien kunkin käsittelytoimen tarkoitusta.
5.2.
Tämä tarkoittaa, että markkinointia ja mainontaa varten kerätyt ja käsitellyt henkilötiedot säilytetään niin kauan kuin olet Tilaaja, ja poistetaan kaksitoista (12) kuukautta tilauksen päättymisen jälkeen, ellet ole antanut Storytelille suostumustasi henkilötietojen käsittelyn jatkamiseen.
5.3.
Jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme, seurata ja dokumentoida lahjakorttien ja Ilmaisten kokeilujaksojen sekä muiden lisäpalveluiden käyttöä, säilytämme rekisteröityessäsi antamia henkilötietoja (kuten nimeäsi ja/tai käyttäjänimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja/tai puhelinnumeroasi ja maksutietojasi) niin kauan kuin olet Tilaaja, lahjakortin käyttäjä, Ilmaisen kokeilujakson käyttäjä ja kaksikymmentäneljä (24) kuukautta viimeisimmän tilauksen, lahjakortin oston, lahjakortin käytön tai ilmaisen kokeilujakson päättymisen jälkeen, mikä näistä on viimeisin.
5.4.
Säilytämme myös henkilökohtaisen Storytel ääni- ja e-kirjakirjastosi tiedot niin kauan kuin olet Tilaaja, ja kaksikymmentäneljä (24) kuukautta tilauksen päättymisen jälkeen, jotta voimme helpottaa ja parantaa kokemustasi, jos haluat palata Tilaajaksi kyseisen ajan kuluessa.
5.5.
Kun otat yhteyttä Storyteliin saadaksesi käyttäjätukea tai muuhun tarkoitukseen liittyen säilytämme henkitietojasi kaksikymmentäneljä (24) kuukautta viimeisimmän tukea vaativan yhteydenoton (kuten ongelmat ja pyynnöt) ratkaisusta.
5.6.
Henkilötietojasi käsitellään analyyttisiin tarkoituksiin tilausjaksosi ajan ja kaksikymmentäneljä (24) kuukautta sen päättymisen jälkeen.
5.7.
Storytel saattaa säilyttää tietoja yllä mainittuja ajanjaksoja kauemminkin, jos laki sitä edellyttää tai jos tietoja tarvitaan oikeusvaateiden tekemiseksi, oikeuksien käyttämiseksi tai oikeusvaateilta puolustautumiseen.

6. MISSÄ HENKILÖTIETOJA SÄILYTETÄÄN?

6.1.
Henkilötietojasi säilytetään palvelimilla siinä maassa, jossa sijaitsee Sopimusosapuolen (kuten Käyttöehdoissa on määritelty) toimipaikka. Henkilötietoja säilytetään myös Ruotsissa, jossa on Storytelin päätoimipaikka. Kansainvälisiin tiedonsiirtoihin Storytel soveltaa alla kohdassa 10.5 kuvattuja turvatoimenpiteitä.

7. MIKSI STORYTEL KÄSITTELEE HENKILÖTIETOJASI?

7.1.
Storytel käsittelee henkilötietojasi useisiin eri tarkoituksiin. Ensisijaisesti Storytel käsittelee henkilötietojasi pystyäkseen hallinnoimaan asiakassuhdetta Sinun kanssasi sekä täyttääkseen lakisääteiset velvollisuutensa. Henkilötietojasi voidaan käsitellä myös markkinointi- ja asiakasanalyyseissä, markkinatutkimuksissa, tilastoinnissa, liiketoiminnan seurannassa sekä Storytelin liiketoiminnan ja menetelmien kehittämisessä, jotta Palvelua ja sen ominaisuuksia voidaan kehittää ja räätälöidä.
7.2.
Storytel käsittelee henkilötietojasi myös tarjotakseen Sinulle parempia ja henkilökohtaisempia tarjouksia ja palveluita. Storytel käsittelee henkilötietojasi myös vähentääkseen riskiä siitä, että Sinulle lähetetään epätarkoituksenmukaisia mainoksia tai muuntyyppistä epätarkoituksenmukaista markkinointia. Henkilötietoja voidaan esimerkiksi käsitellä, linkittää, segmentoida ja analysoida, jotta Sinulle voidaan toimittaa kohdennetun mainonnan keinoin, esimerkiksi sähköpostin, sovelluksen push-ilmoitusten ja kolmansien osapuolien kanavilla tapahtuvan mainostamisten kautta mieltymyksiäsi, käyttäytymistäsi, tarpeitasi tai elämäntapaasi varten räätälöityjä tiedotteita, tarjouksia tai suosituksia liittyen Storytelin tai sen kumppaneiden tavaroihin ja palveluihin. Tietoja voidaan myös hyödyntää markkinoinnin kohdentamiseksi ryhmille, jotka ovat Storytelin olemassa olevien käyttäjien kanssa samankaltaisia. Tähän saattaa kuulua esimerkiksi henkilötietojen käsittelyä yksilöityjen kohderyhmien muodostamiseksi kolmansien osapuolien alustoilla, kuten Facebookissa ja Googlessa. Storytel voi myös analysoida ja yhdistellä tietoja Sinusta, joihin Storytel on saanut pääsyn verkkovierailuistasi tai muista rekistereistä (esimerkiksi Facebookista tai muilta vastaavilta sosiaalisen median tarjoajilta), tässä luvussa mainituissa tarkoituksissa.
7.3.
Edellä mainittujen lisäksi, Storytel käsittelee henkilötietojasi estääkseen, havaitakseen ja tutkiakseen mahdollisesti kiellettyä tai laitonta toimintaa (esimerkiksi petokset) ja varmistaakseen, että Käyttöehtojamme noudatetaan (esimerkiksi määrittäessään, oletko oikeutettu, tilanteen mukaan, Ilmaiseen kokeilujaksoon tai muuhun tarjoukseen taikka osallistumaan tiettyyn markkinointikampanjaan).

8. MITKÄ OVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTEET?

8.1.
Storytel käsittelee valtaosaa Sinua koskevista henkilötiedoista, koska se on tarpeen, Storytelin Ehtojen täytäntöön panemiseksi. Toisin sanottuna, jotta Storytel voi siis tarjota ja hallinnoida Palvelua ja sen ominaisuuksia. Tässä tarkoituksessa Storytel käsittelee esimerkiksi yhteystietojasi, kuten sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi sekä maksupalvelun tarjoajalta saamiaan tietoja.
8.2.
Osa henkilötietojen käsittelystä perustuu intressipunninnalle. Toisin sanottuna, Storytelin oikeutettu etu käsitellä tietoja on suurempi kuin käsittelyn vaikutukset tietosuojaan ja käsittelyyn liittyvät tietosuojariskit. Tästä on kyse esimerkiksi silloin, kun Storytel käsittelee henkilötietojasi tukitarkoituksessa (esim. yleiset tukipyynnöt) tai eräissä markkinointitarkoituksissa, pois lukien suoramarkkinointitarkoituksessa, tai säilyttää Storytel ääni- ja e-kirjakirjastoasi (mukaan lukien muu kirjallinen sisältö) vielä tilauksesi päättymisen jälkeen.
8.3.
Joidenkin henkilötietojen käsittely perustuu lisäksi antamaasi suostumukseen. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi ne tiedot, joiden kautta Storytel saa yhteyden Facebook-tiliisi ja pystyy suoramarkkinoimaan omia tai kumppaneidensa tavaroita ja palveluita. Mikäli luovutat muiden luonnollisten henkilöiden, kuten perheenjäsentesi, henkilötietoja, olet vastuussa siitä, että heiltä on saatu suostumus heidän henkilötietojensa käsittelyyn.
8.4.
Jos henkilötietojen käsittely perustuu ainoana oikeusperusteena suostumukseen, on suostumuksen antaminen aina täysin vapaaehtoista ja voit peruuttaa antamasi suostumuksen kokonaan tai osittain milloin tahansa.

9. TIETOTURVA JA HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMINEN

9.1.
Henkilötietojesi turvallisuus, eheys ja luottamuksellisuus ovat meille hyvin tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön teknisiä, hallinnollisia ja fyysisiä suojakeinoja henkilötietojesi suojaamiseksi erityisesti asiattomalta tietoihin pääsyltä, tietojen jakamiselta, käytöltä, muokkaamiselta, tuhoamiselta tai hävittämiseltä. Tarkistamme käytössämme olevat tietojen suojausmenetelmät säännöllisin väliajoin arvioidaksemme, onko uusien toimenpiteiden lisäämiseen tai olemassa olevien menetelmien tekniseen päivittämiseen tarvetta. Pyrimme suojaamaan henkilötietosi parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vain harvat suojakeinot ovat aukottomia ja siksi toivommekin, että ilmoitat meille välittömästi, jos huomaat Palvelussamme epäilyttävää toimintaa.

10. KENELLE STORYTEL LUOVUTTAA TIETOJASI?

10.1.
Storytel voi luovuttaa henkilötietojasi konserniyhtiöilleen eli toisin sanoen yhtiöille Storytel-konsernin sisällä, liikekumppaneilleen, alihankkijoilleen ja muille kolmansille osapuolille pannakseen kanssasi tehdyn sopimuksen ehdot täytäntöön tai pannakseen Storytelin alihankkijoiden ja liikekumppaneiden kanssa tehtyjen sopimusten ehdot täytäntöön taikka muuten tässä Tietosuojakäytännössä esitettyjen tarkoitusten mukaisesti. Tällainen tilanne voi olla kyseessä silloin, kun toimitamme tietoja esimerkiksi pankillesi osoittaaksemme toimintamme lainmukaisuuden tai selvittääksemme väärinymmärryksiä.
10.2.
Storytel voi myös luovuttaa tietojasi kolmansille osapuolille, jotta Sinulle voidaan lähettää kohdennettua mainontaa ja markkinointia, jotta vältettäisiin Sinulle epätarkoituksenmukaisen mainonnan tai muun epäolennaisen markkinoinnin lähettäminen, jotta se voi arvioida digitaalisen markkinoinnin onnistumista ja näkyvyyttä sekä muissa markkinointitarkoituksissa. Tällaisesta on kyse esimerkiksi tilanteissa, joissa Storytel käyttää jälkimarkkinointityökaluja ja -ominaisuuksia, kiinnostusta ja demografiaa mittaavia raportteja Google Analytics -työkalulla, lataa kohdennettuja yleisöryhmiä esimerkiksi Facebookiin ja Googleen, ja kun ilmoitamme liikekumppaneillemme, kuten Facebookille ja Googlelle, että tietty markkinointitoiminto on johtanut tapauskohtaisesti tiettyyn uuteen asiakassuhteeseen tai useampiin uusiin asiakassuhteisiin.
10.3.
Storytel voi myös luovuttaa henkilötietojasi yrityksille, jotka käsittelevät henkilötietoja Storytelin puolesta. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi IT-järjestelmiä ja asiakaspalvelua tarjoavat yritykset sekä konserniyhtiöt. Jos Storytel luovuttaa henkilötietojasi yrityksille, jotka käsittelevät niitä Storytelin puolesta, Storytel tekee kyseisten yritysten kanssa erilliset tietojenkäsittelysopimukset, joilla varmistutaan siitä, että henkilötiedoillasi säilyy korkea suojataso.
10.4.
Henkilötietoja voidaan tarvittaessa luovuttaa myös lain edellyttämissä tilanteissa tai viranomaisen vaatimuksesta, jos tietoja tarvitaan Storytelin oikeudellisen edun nimissä tai petoksen ja muiden tietoturvaan tai tekniikkaan liittyvien ongelmien havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja huomioimiseksi.
10.5.
Koska olemme kansainvälinen yritys, voimme säilyttää henkilötietojasi Euroopan unionin (EU) alueella, Euroopan talousalueella (ETA) tai muualla. Kun henkilötietojasi siirretään eri valtioiden välillä, siirto tehdään yllä kuvatuille vastaanottajaryhmille ja tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Mikäli henkilötietojasi siirretään Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuoliseen maahan tai niitä säilytetään siellä, noudatetaan erityisiä turvallisuustoimenpiteitä. Varmistamme esimerkiksi, että tiedonsiirto suoritetaan tämän Tietosuojakäytännön ja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti solmimalla esimerkiksi tiedonsiirtosopimus, joka sisältää Euroopan komission hyväksymät, tiedonsiirtoa koskevat standardoidut mallisopimuslausekkeet. Mallisopimuslausekkeet ovat saatavilla Euroopan komission verkkosivuilta https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en.

11. LINKIT MUILLE VERKKOSIVUSTOILLE

11.1.
Storytelin antamissa tiedoissa saattaa olla linkkejä muille kuin Storytelin ylläpitämille tai omistamille verkkosivustoille. Storytel ei vastaa henkilötietojesi käsittelystä kyseisillä verkkosivustoilla. Storytel kannustaa Sinua tutustumaan kyseisten verkkosivustojen haltijoiden tietosuojakäytäntöihin.

12. MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

12.1.
Tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää ajoittain. Jos Storytel tekee tietosuojakäytäntöön merkittäviä muutoksia, niistä tiedotetaan Sinulle sähköpostitse, tekstiviestitse tai suoraan Palvelun kautta, ennen kuin muutokset astuvat voimaan. Viimeisin versio tietosuojakäytännöstä julkaistaan lisäksi Storytelin verkkosivustolla. Mikäli muutokset edellyttävät suostumustasi, Storytel pyytää Sinulta erikseen kyseisen uuden suostumuksen. Suosittelemme, että luet tämän tietosuojakäytännön säännöllisin väliajoin, jotta pysyt tietoisena henkilötietojen käsittelyä koskevista käytännöistämme.

13. OIKEUTESI EU/ETA-ALUEEN LAKIEN MUKAAN

13.1.
Jos asut EU/ETA-alueella, tai jos henkilötietojasi muuten käsitellään Storytelin entiteettien toimesta EU/ETA-alueen sisällä, on Sinulla seuraavat oikeudet (oikeuden peruuttaa suostumus lisäksi):
  • Oikeus saada pääsy tietoihin: Sinulla on oikeus pyytää tieto siitä, onko meillä Sinua koskevia henkilötietoja. Mikäli niitä on, Sinulla on oikeus pyytää tietoa siitä, mitä henkilötietoa meillä on Sinusta sekä miksi ja miten käsittelemme sitä.
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen: Meidän tulee pyynnöstä oikaista epätarkat henkilötiedot tai täydentää puutteellisia henkilötietoja.
  • Oikeus tietojen poistamiseen ("oikeus tulla unohdetuksi"): Tietyissä tilanteissa, meidän tulee pyyntösi perusteella poistaa Sinua koskevat henkilötiedot.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Tietyissä tilanteissa, meidän tulee pyyntösi perusteella rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Tällaisissa tilanteissa voimme käyttää henkilötietoja vain rajoitettuihin lainsäädännössä määriteltyihin tarkoituksiin.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Tiettyjen edellytysten täyttyessä, Sinulla voi olla oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, joihin meillä on pääsy, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle taholle.
  • Oikeus vastustaa käsittelyä: Tietyissä tilanteissa, saatat voida vastustaa Sinua koskevien henkilötietojen käyttöämme. Tämän perusteella saatamme olla velvollisia lopettamaan henkilötietojen käyttämisen. Näin saattaa olla esimerkiksi tilanteissa, joissa henkilötietoja käytetään markkinointiin ja profilointiin.
13.2.
Huomaathan, että osaa yllä olevista oikeuksista voi käyttää vain tiettyjen edellytysten täyttyessä. Esimerkiksi oikeutta tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen voi käyttää vain silloin, kun käsittely perustuu sopimuksen täytäntöönpanoon tai suostumukseen ja kun käsittely suoritetaan automaattisesti. Oikeus saada tiedot poistettua soveltuu ainoastaan silloin, kun henkilötietoja käsitellään intressipunninnan tai suostumuksen perusteella. Ota meihin yhteyttä, jos Sinulla on kysyttävää siitä miten Storytel käsittelee henkilötietojasi tai tahdot käyttää oikeuksiasi tai tarvitset lisätietoja oikeuksistasi. Yhteystietomme löydät alta.
13.3.
Mikäli et halua, että Storytel käsittelee henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, voit lähettää Storytelille kiellon koskien henkilötietojesi käyttämistä suoramarkkinoinnissa. Lisäksi jokaisessa Storytelin lähettämässä uutiskirjeessä muistutetaan, että voit peruuttaa uusien uutiskirjeiden tilaamisen. Push-ilmoitusten käytön voit lopettaa (suurimmassa osassa mobiililaitteista ja tablettitietokoneista) menemällä laitteesi "Asetuksiin" ("Settings"), valitsemalla "Ilmoitukset" ("Notifications") ja muuttamalla laitteesi asetuksia joko sovelluskohtaisesti tai kaikkien sovellusten osalta. Evästeisiin liittyen, valintamahdollisuutesi ottaa evästeet pois käytöstä on kuvattu Storytelin evästeitä koskevissa tiedoissa.
13.4.
Olet myös oikeutettu tekemään valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, mikäli epäilet että henkilötietojasi on käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisesti. Jos asut tai työskentelet Suomessa, tai jos oletettu tietosuojalainsäädännön loukkaus on tapahtunut Suomessa, voit tehdä valituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Viimeksi muokattu: 2. marraskuuta 2018

Storytel Oy

Huomaathan: 14 päivän jälkeen tilauksesi jatkuu automaattisesti Storytel Unlimited -tilauksena, jonka hinta on 16,99€ / kk. Voit päättää tilauksesi milloin tahansa kokeilujakson aikana tai sen jälkeen Storytelin verkkosivuilla. Tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille tämän kampanjasivun kautta.