Bibelens skrifter 29 - Joel Hør utdrag

Bibelens skrifter 29 - Joel

Bibelens skrifter 29 - Joel

Forfatter:
Bibelen
Innleser:
Magne Bruteig
Lydbok

I denne lydboka kan du lytte til 'Joel' fra Det gamle testamentet, som er den 29. av Bibelens skrifter. Det gamle testamentets 39 skrifter kan deles inn i fire deler: Mosebøkene, De historiske bøkene, De poetiske bøkene og De profetiske bøkene. Denne lydboka hører til De profetiske bøkene. 'Joel' går tilbake til profeten Joel, Petuels sønn og dateringen har variert fra 9. til 4. årh. f.Kr. Joel holdt antakeligvis til i Kongeriket Juda. Med utgangspunkt i en gresshoppeherjing forkynte Joel kommende ulykker, men også senere gjenreisning. I følge Joel ville Jahves dag komme med straff for synden men etter bot og omvendelse ville Gud la sin ånd komme over alle. Bibelen er ikke bare en enkelt bok, selv om den ofte fremstår som det. Den er et helt bibliotek, som rommer så mange som 66 skrifter. Av Bibelens 66 skrifter hører 39 til i Det gamle testamentet (GT), som også blir kalt Skriften, Tanak eller den hebraiske Bibel. De øvrige 27 skriftene utgjør Det nye testamentet (NT). Selve ordet 'Bibel' kommer av gresk biblia, som betyr 'bøker'. Bibelen som lydbok utgis av forlaget Kabb i samarbeid med Bibelselskapet, og er basert på Bibelselskapets oversettelse fra 2011.

Språk:
Norsk
Kategori:
Romaner

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
KABB
Utgitt:
2012-01-01
Spilletid:
14M
ISBN:
9788230603970

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"