Coffin Road Hør utdrag

Coffin Road

Coffin Road

Forfatter:
Peter May
Innleser:
Mats Eklund
Lydbok
E-bok

En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.

Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.

I sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman. Två år efter att man hittade hans självmordsbrev kan hon fortfarande inte tro att han frivilligt skulle ha övergett henne. Coffin Road följer dessa tre riskfyllda resor mot en enda, chockerande sanning - och insikten om att okunskap kan leda till vår död

PETER MAY [f. 1951] är en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi har hyllats av kritikerna och har vunnit en rad priser. Coffin Road är Peter Mays senaste fristående kriminalroman.
»En rafflande modern thriller med klassiska ingredienser.« | Lotta Olsson, DN
»Oavbrutet spännande och fängslande.« Betyg 5 av 5 | Britt Engdahl, BTJ
»Coffin Road är Peter May i högform. En skarp och komplex thriller.« | The Guardian

Språk:
Svensk
Kategori:
Krim
Originaltittel:
Coffin Road
Oversetter:
Charlotte Hjukström

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
Modern Audio
Utgitt:
2018-02-01
Spilletid:
11T 28M
ISBN:
9789177490272

Produktdetaljer e-bok:

Forlag:
Modernista
Utgitt:
2017-07-19
ISBN:
9789177017165

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"