Iliaden Hør utdrag

Iliaden

Iliaden

Forfatter:
Homer
Innleser:
Per Paulsen
Lydbok

'Iliaden' er et epos som trolig er det eldste bevarte eksemplet på gresk, og dermed også europeisk litteratur. Eposet handler om en episode under den trojanske krig, og er ved siden av 'Odysseen' et av de to store episke dikt som tilskrives Homer. Det hersker tvil om hvorvidt Homer har eksistert, og om han var én enkelt person, men diktene dateres vanligvis til det niende eller åttende århundre f.Kr. Iliaden er skrevet på heksameter og består av 24 sanger (kapitler) på tilsammen omtrent 16 000 verselinjer.

Språk:
Norsk
Kategori:
Klassikere
Oversetter:
Peter Østbye

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
Cappelen Damm
Utgitt:
2012-02-01
Spilletid:
23T 27M
ISBN:
9788202416119

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"