451 Anmeldelser
3.58
Språk
Svensk
Kategori
Romaner
Spilletid
15T 14M

Picknick vid St Paul's

Forfatter: Maeve Binchy Innleser: Irene Lindh Lydbok og E-bok

Maeve Binchy var en enastående produktiv författare, som när hon inte skrev på någon roman, pjäs eller artikel gärna lämnade ett bidrag till en tidning eller tidskrift i form av en nyskriven novell. Obotligt intresserad av den mänskliga naturen utnyttjade hon alla tillfällen till att iaktta dess skiftningar. Ingenstans saknas det spänning, ingen är tråkig, har hon sagt.

I detta urval om fyrtiotalet noveller får vi bl.a. stifta bekantskap med Georgia Hall, kvinnan som har allt, framgång, utseende och berömmelse, men som blivit en karikatyr på sig själv. Och Eileen som flyttar till Glasgow för att komma bort från alla hopplösa karlar. Vi får möta Deirdre, som till varje pris försöker förmå sin väninna Maggie att avstå från giftermålet med en i hennes ögon olämplig man. Och så har vi Audrey, katten som minsann vet hur hon ska gå till väga för att hitta ett nytt hem när hennes ägare dör.

Alla framstår de som människor av kött och blod med sina fel och brister och vi läsare ler igenkännande åt deras beteenden.

© 2019 Norstedts (Lydbok) ISBN: 9789113095042 © 2017 Norstedts (E-bok) ISBN: 9789113080154 Originaltittel: A Few of the Girls Oversetter: Eva Haskå

Oppdag mer av

Andre liker også ...