Tyst offer Hør utdrag

Tyst offer

Tyst offer

Forfatter:
Peter May
Innleser:
Magnus Roosmann
Lydbok
E-bok

Ny kriminalroman av Peter May - första boken om den skotske kriminalkommissarien John Mackenzie!

»En thriller med starka karaktärer, skickligt sammanvävd intrig och en filmisk upplösning.« The Herald

Södra Spanien, 2020. När Jack Cleland – en efterlyst brittisk polismördare som befinner sig i Spanien – ser sin flickvän dö, skjuten i samband med ett polisingripande som bland annat involverar konstapel Cristina Sánchez Pradell, svär han på att hämnas.
Cristinas moster, Ana, lider av den sällsynta sjukdomen Ushers syndrom och har varit dövblind under hela sitt vuxna liv. Ana är kärnpunkten i Cristinas värld – och i Clelands grymma hämndplan…
John Mackenzie, en briljant men kantig utredare från Glasgow, tas in för att hjälpa de spanska myndigheterna med jakten. Bara Mackenzie kan tysta Cleland innan polismördaren får det sista, blodiga ordet.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 5 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Tyst offer är hans nya, fristående kriminalroman om den skotske kriminalpolisen John Mackenzie.

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas deckarhörna

»En författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times

Språk:
Svensk
Kategori:
Krim
Oversetter:
Åsa Brolin

Produktdetaljer lydbok:

Forlag:
Modernista
Utgitt:
2021-05-24
Spilletid:
12T 36M
ISBN:
9789180232302

Produktdetaljer e-bok:

Forlag:
Modernista
Utgitt:
2021-03-09
ISBN:
9789178933570

Populære bøker

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"