Tijdelijke zomeractie: ontdek Storytel nu 30 dagen gratis. De aanbieding loopt tot 1 september. Meer dan 1 miljoen luisterboeken en ebooks in één app.
Bazen yaramazlık, başa bela olur azıcık!
“Ah,” diyor Pelin. “Ah! Ne talihsiz bir sabah!”
Küçük Pelin'in yediği önünde, yemediği ardında ama aklı hep oyundadır. Yine bir gün, mükellef bir kahvaltı sofrasında otururken aklına bir muziplik gelir. Türlü cambazlıklar yaparken, kazara masaya döktüğü gül reçelini yalamaya kalkışır. İşte tam da o sırada olanlar olur ve Pelin'in dili “zınk!” diye masaya yapışır. Okul vakti yakın, servis otobüsü neredeyse kapıdadır. Zavallı Pelincik, çaresiz, bu hâlde okula gitmek zorundadır. Peki ama, koskoca masa servis kapısından hiç geçer mi? Acaba arkadaşları azıcık itelese, Pelin kapıdan girer mi?
Mustafa Kemal Yılmaz, kızının kahvaltı masasındaki yaramazlıklarından esinlenerek kaleme aldığı Pelin'in Dili Masaya Nasıl Yapıştı?'da; haylazlığı yüzünden başını derde sokan, ama pratik zekâsı sayesinde karşılaştığı sorunun üstesinden hızlıca gelmeyi başaran azimli bir çocuğun, komik öyküsünü anlatıyor. Hareketli olay örgüsü, eğlenceli dili, kafiyeli anlatımı ve her detayı ayrı güldüren resimleriyle dikkat çeken bu kendi kısa ama etkisi uzun hikâye, çocukların mizah duygusunu zirve noktasına tırmandırıyor. Mustafa Kemal Yılmaz'ın şiir tadında yazıp Zeynep Özatalay'ın ince ince resimlediği Pelin'in Dili Masaya Nasıl Yapıştı?, Tudem'in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı “SEN de OKU” koleksiyonunun Türk yazarlar serisindeki yerini alıyor!
Kelimelerle mücadele eden çocuklar, Pelin'le birlikte küçük yaramazlıklar peşinde koştururken, “asla pes etmeden” okuma sevgisi kazanıyor.
© 2023 Storyside (Luisterboek): 9789180556224
© 2021 TUDEM Yayınevi (Ebook): 9786052856291
Publicatiedatum
Luisterboek: 31 maart 2023
Ebook: 5 oktober 2021
Voor ieder een passend abonnement
Kies het aantal uur en accounts dat bij jou past
Download verhalen voor offline toegang
Kids Mode - een veilige omgeving voor kinderen
Voor wie onbeperkt wil luisteren en lezen.
1 account
Onbeperkte toegang
Meer dan 1 miljoen luisterboeken en ebooks
Altijd opzegbaar
Voor wie zo nu en dan wil luisteren en lezen.
1 account
30 uur/maand
Meer dan 1 miljoen luisterboeken en ebooks
Altijd opzegbaar
Voor wie Storytel wil proberen.
1 account
10 uur/30 dagen
Spaar ongebruikte uren op tot 50 uur
Meer dan 1 miljoen luisterboeken en ebooks
Altijd opzegbaar
Voor wie verhalen met familie en vrienden wil delen.
2-3 accounts
Onbeperkte toegang
Meer dan 1 miljoen luisterboeken en ebooks
Altijd opzegbaar
2 accounts
€18.99 /30 dagenNederlands
België