Näyte
Våga missa : Om begränsningens konst i en gränslös tid - Svend Brinkmann

Våga missa : Om begränsningens konst i en gränslös tid

Våga missa : Om begränsningens konst i en gränslös tid

3.59 141 5 Kirjailija: Svend Brinkmann Lukija: Per Juhlin
Saatavilla äänikirjana.
Saatavilla e-kirjana.
Vi kan inte få allt. Vi ska istället öva oss i vår förmåga att våga missa. Det är Svend Brinkmanns budskap i hans nya bok - om begränsningens konst och värdet i att gå miste om saker. Begränsningens konst är en livskonst som är nödvändig för oss som samhälle och individer. Dels för att vi ska kunna hantera samtidens och framtidens kriser, dels för att det i sig är värdefullt för en människa att lära sig "att nöja sig", hellre än att ständigt jaga efter mer. Reklamen matar oss med budskap som "just do it", och "because I'm worth it". Livet är kort och det gäller att upp­leva så mycket som möjligt, innan det är för sent. YOLO (You Only Live Once) är ett vanligt uttryck på sociala medier och det värsta som kan hända är att man går miste om något. Vi lever därför med FOMO (Fear of Missing Out) och vi kollar ständigt uppdateringar i våra mobiltelefoner. Men det finns en väg bort ifrån detta, hävdar Brinkmann. Istället borde vi bejaka JOMO (Joy of Missing Out). Att gå miste om något bör ses som en aktiv handling och inte som något som bara sker. Och den som vågar missa har allt att vinna!
Kieli: Ruotsi Kategoria: Hyvinvointi & elämäntaito Alkuperäisotsikko: Gå glip: Om begrænsningens kunst i en grænsløs tid Kääntäjä: Henrik Sjöberg

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Norstedts
Julkaisuvuosi: 2019-02-20
Pituus: 3T 36M
ISBN: 9789113096445

Lisätietoa e-kirjasta:

Julkaisija: Norstedts
Julkaisuvuosi: 2018-09-14
ISBN: 9789113089195
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää