108 Évaluations
3.14
Langue
Suédois
Catégorie
Policiers et suspense
Durée
6h 39min

Dödlig smitta

Auteur: Jon Wallér, Anne Filipsson Narrateur: Thomas Hanzon Livre audio

Hans och Kristin är ett medelålders par som båda jobbar inom vården i ett lagom stort svenskt samhälle. Gradvis blir deras grå vardag alltmer dramatisk när deras patienter och anhöriga drabbas av ett mystiskt sjukdomsutbrott. Den burdusa och karriärlystna Eva, överläkare på sjukhuset, tar befäl över situationen och spelar ett allt högre spel. Efterhand ansamlas tecknen på att smittspridningen är avsiktlig - men av vem, och varför?

Wallér & Filipsson öser ur sammanlagt mer än ett halvt sekels erfarenhet från sjukvården för att skapa ett autentiskt drama innefattande lika delar svek, smitta och ond bråd död.

Wallér & Filipsson är en författarduo bestående av mor och son, med en mycket gedigen medicinsk bakgrund. Jon Edman Wallér är läkare och doktorand under specialistutbildning i vårdhygien och klinisk mikrobiologi, verksam vid Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås och Göteborgs Universitet.

Anne Filipsson är både utbildad sjuksköterska och läkare. Som ortoped driver hon en privat ortopedmottagning, Cityortopedi, i Stockholm. Efter ett helt yrkesliv i vården har hon öst ur sina erfarenheter för att skapa en trovärdig bakgrund till berättelsen.

© 2021 SAGA Egmont (Livre audio) ISBN: 9788728069899

Explorer plus