39 Évaluations
3.82
Série
Partie 9 undefined 29
Langue
Suédois
Catégorie
Fiction
Durée
20h 19min

Härskare från haven

Auteur: Wilbur Smith Narrateur: Christoffer Svensson Livre audio

Året är 1667 och på ett skepp utanför Afrikas sydspets befinner sig sir Francis Courtney och sonen Hal. Det är det utdragna stridandet mellan de brittiska och holländska kolonialmakterna som fört besättningen på Lady Edwina till sin nuvarande position. Där inväntar man de holländska ostindiefarare som måste runda Afrika på sin väg tillbaka till hemlandet. Uppdraget: att överrumpla, beslagta och invänta lösensumma. Men med ett handelsskepp i sitt våld händer något som Francis inte räknat med. Ett oväntat förräderi försätter plötsligt hela besättningen i livsfara. De har länge seglat på lömska vatten. Är det här deras äventyr får sitt slut?

Härskare från haven är den nionde delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

© 2017 SAGA Egmont (Livre audio) ISBN: 9788728129906 Traducteur: Karin Andræ