10551 Évaluations
3.95
Série
Partie 3 undefined 19
Langue
Suédois
Catégorie
Policiers et suspense
Durée
10h 39min

Hav utan botten

Auteur: Mikael Ressem Narrateur: Fredde Granberg Livre audio

Efter sex månaders drogavvänjning har Erik Sandström just kommit på fötter igen. Abstinensen är borta, men tiden på behandlingshemmet har lämnat sina spår och några trevande första veckor passerar på ambulansstationen innan vardagen börjar rulla på igen. Men en regnig kväll står plötsligt en kvinna från det förflutna i hans trapphus och gråter – Sara. Erik vet att hon varit inlagd och innan hon hinner förklara vad hon vill hämtas hon av två poliser som ska föra henne tillbaka till Gävle sjukhus psykiatriska slutenvårdsavdelning. Det enda hon egentligen hinner säga är att hon behöver Eriks hjälp, men när han försöker undersöka varför Sara hålls inlåst mot sin vilja verkar ingen veta. En kväll kommer ett mystiskt telefonsamtal från en skötare på Saras avdelning. Han vittnar om en skyddad värld där en narcissistisk psykiater styr med järnhand, men dagen efter samtalet hittas samma skötare död. Erik beslutar sig för att ta reda på sanningen. Och ju närmare den han kommer, desto farligare blir det. Både för honom själv och för de runt honom …
Hav utan botten är den tredje boken i serien om Erik Sandström, en ambulanssjuksköterska vars liv är minst sagt komplicerat. Tillsammans med sin vän ordningspolisen Patrik Andréasson och den udda figuren Tomas Svensson tar han sig här an ytterligare ett kriminalfall med Gävle som brottsplats.
Mikael Ressem (f. 1979) har själv en gedigen erfarenhet från sjukvården. Redan i tjugoårsåldern började han som ambulanssjukvårdare, utbildade sig till sjuksköterska och har sedan även arbetat ett antal år som chef inom ambulansverksamheten.

© 2016 Lind & Co (Livre audio) ISBN: 9789174617511

Explorer plus