1186 Évaluations
4.06
Langue
Suédois
Catégorie
Documents et essais
Durée
6h 29min

Hurvamorden

Auteur: Ingela Ferm, Marianne Frid Ferm Narrateur: Kajsa Ernst Livre audio

Sveriges genom tiderna värsta massmördare var en polis vid namn Tore Hedin. I augusti 1952 tog han livet av 10 personer i den lilla skånska orten Hurva, innan han slutligen också tog sitt eget liv. Och därmed hade han satt en hel bygd i skräck.

Den unge Gunnar Johansson Ferm, som vid tiden för mordet just hade börjat arbeta inom polisen i Hurva, skulle aldrig glömma natten då landsfiskalen ringde och meddelade att “Hurva ålderdomshem brinner!” Hela sitt liv led han av att han inte kunnat förhindra morden på de som bodde på hemmet.

Marianne Frid Ferm och Ingela Ferm har här skrivit ner sin fars berättelser om tiden som polis på femtiotalet och de fruktansvärda händelserna i Hurva. Boken består även av intervjuer med invånare i byn som var med när det hände. Tack vare författarnas personliga koppling till bygden har många valt att nu för första gången dela med sig av sina berättelser.

HURVAMORDEN är inte bara en berättelse om ett av Sveriges värsta brott, det är också en berättelse om en liten bygd på 50-talet och människorna som bor där.

© 2022 Storytel Original (Livre audio) ISBN: 9789180352222

Explorer plus