2572 Évaluations
4.22
Langue
Suédois
Catégorie
Fiction
Durée
12h 10min

När bergen sjunger

Auteur: Nguyễn Phan Quế Mai Narrateur: Anna Maria Käll Livre audio

Hanoi, 1972. Hương och hennes mormor klamrar sig fast vid varandra när de amerikanska bomberna briserar utanför deras improviserade skydd. Hươngs föräldrar har lämnat henne för att utkämpa ett krig som inte bara sliter itu deras land, utan också deras familj. För hennes mormor är det som att återuppleva fasorna under den kommunistiska regeringen, då hon tvingades fly med sina sex barn från familjens gård. Under åren har hon förlorat sin far, make, bror och äldsta son. Genom dessa två kvinnors öden tas läsaren med på en oförglömlig resa genom Vietnams smärtsamma 1900-talshistoria.
Nguyễn Phan Quế Mai föddes i Vietnam 1973 och blev under sin uppväxt vittne till krigets förödelse. Hennes böcker har publicerats i ett tiotal länder och förärats en rad utmärkelser. När bergen sjunger är en starkt berörande roman om komplicerade familjerelationer, och en briljant skildring av Vietnams turbulenta historia: från den franska koloniseringen, uppdelningen av Syd- och Nordvietnam, Vietnamkriget och hela vägen fram till idag. Men den är lika mycket en bok om glädje, trots och beslutsamhet. Och om hoppets osannolika kraft.

© 2021 Historiska Media (Livre audio) ISBN: 9789177894896 Titre original: The Mountains Sing Traducteur: Annika Sundberg

Explorer plus