Listen and read

Step into an infinite world of stories

  • Read and listen as much as you want
  • Over 1 million titles
  • Exclusive titles + Storytel Originals
  • 7 days free trial, then €9.99/month
  • Easy to cancel anytime
Subscribe Now
Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Buhran
23 Ratings

4

Series

4 of 5

Duration
1H 37min
Language
Turkish
Format
Category

Fiction

Çehov'un Tüy Kalemindeki Yolculuk

Anton; 19. yüzyılın sonlarının ünlü Rus oyun yazarı ve kısa hikâye yazarı, soğuk bir kış akşamında çalışma odasında oturmuştu. Kar, ağaçları kalın bir şekilde örtüyordu, ancak Anton soğuğa aldırmıyordu. Yazıyla meşguldü, eli ritmik bir uyumla sayfalar üzerinde dans ediyordu.

Birden, tuhaf bir şey oldu. Anton yeni hikâyesinin ilk birkaç satırını yazarken, tüy kaleminin mürekkebi parlak, eterik bir ışıkla parıldamaya başladı. Oda aydınlandı, antika mobilyaların üzerinde tuhaf gölgeler oluşturdu. Şaşkın ama meraklı olan Anton, parlayan kelimelere dokunmaya çalıştı. Parmakları hala ıslak olan mürekkebe değdiğinde başı dönmeye başladı. Gözlerini kapadı.

Anton gözlerini yeniden açtığında, güneşin altında kalan bir elma bahçesinde buldu kendini, olgunlaşan elmalardan gelen kokular havayı sarıyordu. Hemen tanımıştı – bu, ünlü oyunlarından "Vişne Bahçesi"ndeki bahçeydi. Sonra ‘Bozkır’a geçti, derken bir diğerine… Ona doğru yürüyen bir kadın gördü, gözlerinde acı-tatlı bir hüzün ifadesi vardı."Lyubov, " diye fısıldadı Anton, kendi karakterini tanıyarak.

Her geçişle, Anton yarattığı dünyaları deneyimledi. Ivanov ile kahkahalar attı, "Üç Kız Kardeş"teki Olga'nın trajik umutsuzluğunu hissetti ve Ranevskaya'nın karmaşık aklına daldı. Sadece gözlemlemekle kalmadı, onların duygularını, zorluklarını ve sevinçlerini hissetti.

Sonunda, güneş batarken, Anton kendini tekrar çalışma odasında buldu, tüy kalem hala açık olan kitabın yanında sessizce yatıyordu. Onun üzerine derin bir anlayış dalgası çöktü. Sadece hikayeler yazmamış, hayatlar, kişilikler, umutlar ve rüyalar yaratmıştı. Sadece bir anlatıcı değil, dünyaların yaratıcısıydı.

Yeniden bir amaç hissiyle, Anton Chekhov tüy kalemini bir kez daha kaldırdı. Boş sayfa artık göz korkutucu değil, davetkar oldu, yeni karakterlerin, yeni hikayelerin ve yeni dünyaların doğuşunu heyecanla bekliyordu. Hikayeleri onun mirası olarak devam edecekti, ama şimdi onlar ayrıca yeni bulduğu anlayışın canlı bir kanıtıydı: her karakteri hayata geçirdiğinde, onlar kendi evrenlerinde gerçek, duygusal bir varlık oluyordu. Onlar sadece hikayeler değildi; onlar hayatın ta kendisiydi.

© 2023 Sesle Kitap (Audiobook): 9786256884212

Translators: Oğuz Peltek

Release date

Audiobook: July 3, 2023

Others also enjoyed ...

This is why you’ll love Storytel

  • Listen and read without limits

  • 800 000+ stories in 40 languages

  • Kids Mode (child-safe environment)

  • Cancel anytime

Unlimited stories, anytime

Unlimited

Listen and read as much as you want

9.99 € /month

  • Offline Mode

  • Kids Mode

  • Cancel anytime

Try now