“Benimse sadece kelimeler kalmıştı elimde avucumda, her biri ustura hâline gelip bileklerimi dilimleyen kelimeler.”
‘Susanlara Hiçbir Şey Sormayınız’ Sefa Kaplan’ın yıllardır biriktirdiği, incelikli eleştiri ve deneme türündeki yazılardan oluşuyor. Bir yanıyla edebiyatta gözünü budaktan sakınanların, kaybedecek çok şeyi olanların, eserlerini değil kimliklerini var etmeye çalışanların anatomisini seriyor gözler önüne. Bir yanıyla da birçok sanat disiplininde gözden kaçan meselelerle yüzleştiriyor okuru.
Yazdıkça yumuşayan kaleminin ucunu, hiç vakit kaybetmeden yeniden sivriltiyor Sefa Kaplan. Nâzım Hikmet'ten Edip Cansever’e, Murathan Mungan'dan Enis Batur'a, Elif Şafak'tan Orman Pamuk'a, Cemal Süreya'dan Hasan Ali Toptaş'a, Fikret Muallâ'dan Picasso’ya, Virginia Woolf’tan J. D. Salinger’a uzanan geniş bir yelpaze açıyor. Açtığı yelpaze serinletecek yerde daha da terletiyor insanı.
İroni, hiciv ve mizahla harmanlanan ‘Susanlara Hiçbir Şey Sormayınız’ en çok “Türkiye’de eleştiri yok” diyenlerin başvurması gereken bir kitap.
© 2022 Holden Kitap (E-Book): 9786057415394
Erscheinungsdatum
E-Book: 9. Februar 2022
Über 600.000 Titel
Lade Titel herunter mit dem Offline Modus
Exklusive Titel und Storytel Originals
Sicher für Kinder (Kindermodus)
Einfach jederzeit kündbar
Für alle, die gelegentlich hören und lesen.
8.90 € /Monat
Jederzeit kündbar
Abo-Upgrade jederzeit möglich
Für alle, die unbegrenzt hören und lesen möchten.
18.90 € /Monat
Jederzeit kündbar
Wechsel zu Basic jederzeit möglich