32 Évaluations
3.94
Langue
Suédois
Catégorie
Policiers et suspense
Durée
20h 31min

Elefantens sång

Auteur: Wilbur Smith Narrateur: Christoffer Svensson Livre audio

Ekologen och dokumentärfilmaren Dr. Daniel Armstrong har dedikerat sitt liv till Afrikas djur och natur. Men hans livs mål, att bevara och beskydda, har blivit ett farligt sådant. Tjuvjägarna blir allt fler och de tvekar inte att skjuta varken elefanter, noshörningar eller människor. Det är bara en tidsfråga innan de hittar sitt nästa offer.

Daniels passion förvandlas till hämndbegär när hans barndomsvän, en vakt i Chiwewes nationalpark, blir brutalt mördad. Gärningsmännen har inte bara tagit livet av någon som stått honom nära - de har också stulit ur statens övervakade elfenbensförråd. När Daniel bestämmer sig för att själv utreda vad som hänt, visar det sig ligga något betydligt större bakom än han tidigare trott. Girighet och korruption har genomsyrat landet och när de rika vill bli rikare går ingen säker. Kan Daniel rädda allt han håller kärt eller är det redan förlorat?

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

© 2020 SAGA Egmont (Livre audio) ISBN: 9788728129944 Traducteur: Eva Mazetti-Nissen