Sytten II

0 0 5 Höfundur: Carl Erik Soya
Rafbók.
"Foruden dèn generthed der var skabt af tidens konveniens, husede jeg en ànden – som bundede dybere... den man kalder blufærdighed. Dèn sky for det seksuelle der ellers er så stærk i visse ungdomsår – pudsigt nok på samme tid som nysgerrigheden kulminerer – er formodentlig en af naturens beskyttelsesforanstaltninger. Mon ikke blufærdighed er et værn for de umodne som knopskællet er det for det grønne blad indtil det er løvspringstid? Men naturens geniale indfald synes unægtelig at modarbejde hinanden. Dèn blufærdighed der havde været med til at beskytte míg mod provisoren, kom nu til at beskytte provísoren mod mig!"

"Sytten" fortæller om en ung dreng, der efter et par år med skamfuld onani kæmper sig til et forhold til en rigtig kvinde. Året er 1913, og som en indre verdenskrig bryder hans pubertet ud i fuld flor.

"Et kunstværk er den. Man glemmer den ikke." – Tom Kristensen

"Det er et opgør med den selvgodhed og snæversynetshed, som bærer ansvaret for et forkludret og forkvaklet kønsliv." – Peder Hesselaa

""Sytten" er et alvorligt og indtrængende forsøg på at skildre en ung mand i pubertetsårene. Lad mig med det samme sige, at der ikke er skyggen af et ønske om at være "pikant" eller "vovet". Soya er moralist og idealist." – Hakon Stangerup

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.
Tungumál: danska Flokkur: Óskáldað efni Þýðandi:

Meiri upplýsingar um rafbókina

Útgefandi: SAGA Egmont
Útgefið: 2019-05-24
ISBN: 9788726086300
Umsagnir

Hafðu alltaf góða bók við höndina - hlustaðu og lestu hvar og hvenær sem er

Lestu og hlustaðu á eins margar bækur og þú vilt! Vistaðu bækurnar á tækið fyrir ferðalögin, hlustaðu til skiptis á aðrar bækur, veldu sögur fyrir börnin þín og finndu næstu uppáhalds bókina þína. Með Storytel ertu ávallt með heilt bókasafn í vasanum.

Prófaðu frítt í 14 daga